1. Home>
 2. SD Worx>
 3. Pers>

SD Worx stelt voor: nieuw bloed voor kmo-kantoor Turnhout

Meer tewerkstelling in de regio – op tien jaar tijd vooral stijging in de privésector
SD Worx stelt voor: nieuw bloed voor kmo-kantoor Turnhout
Pexels

SD Worx benoemt Kim De Ridder als kantoordirecteur van het Turnhoutse kmo-kantoor, dat vandaag al de loonberekeningen doet voor meer dan 1000 klanten. Ze neemt er de fakkel over van Tim Weyts en zal er het 11-koppige team aansturen. Eef Wouters volgt dan weer Eva Ceusters op als Teamleader. De extra ondersteuning is welkom, dankzij de constante groei in tewerkstellling in Turnhout de laatste jaren.

  Tewerkstelling in Turnhout gestegen

  De regio is in opmars. In de stad alleen al waren er eind 2021 bijna 29.000 werknemers en zelfstandigen in hoofdberoep aan het werk.  In de stadregio zijn er meer dan 45.000 mensen aan het werk.  In het ganse arrondisement Turnhout waren er begin 2021 meer dan 130.000 loontrekkenden in de privésector en 32.000 mensen in de overheidsector aan het werk (bron: RSZ mei 2022); in totaal is dit een stijging van ongeveer 10% vergeleken met tien jaar geleden (2011). Het totaal aantal zelfstandigen en BTW plichtigen bleef tussen 2010 en 2020 steeds toenemen. Het aantal starters ligt bijna dubbel zo hoog in vergelijking met 10 jaar geleden; het aantal stopzettingen is slechts licht gestegen.

   Kim De Ridder - SD Worx
   Er is een heel positieve dynamiek in de streek. We hebben het niet alleen over de stad Turnhout maar ook de hele stadsregio. Die positieve trend van meer inwoners en meer tewerkstelling geeft ons ook een boost: wij staan werkgevers bij met raad en daad. Dat is belangrijker dan ooit: vorig jaar waren er 5000 vacatures in onze stadsregio,
   Kim De Ridder - SD Worx
   Kim De Ridder, Kantoor directeur, SD Worx

   Wie is Kim De Ridder, de nieuwe kantoordirecteur

   Met 12 jaar SD Worx op de teller doorzwom Kim De Ridder al flink wat watertjes binnen de groep. Ze begon haar carrière als Payrollconsulent bij de Europese toonaangevende hr- en payrollprovider. Met die praktijkervaring op zak startte ze vervolgens als Accountmanager voor de regio Kempen-Limburg. Nu komt ze aan het roer van het kmo-kantoor in Turnhout en zal er de positie van SD Worx regionaal verder verstevigen.

   “Als kantoordirecteur kan ik inhoudelijke expertise combineren met nauwe klantencontacten. In een lokaal kantoor zoeken we met twee voeten in het veld naar oplossingen op maat van specifieke klantennoden. Dankzij een fantastische ploeg van medewerkers kunnen we alle sectoren gericht helpen, met de loonverwerking en uitdagingen op vlak van verloning en tewerkstelling. Bijna drie kwart van de mensen in de stad werkt bv. in commerciële diensten zoals horeca maar ook non-profit, maar ook bouw, industrie en landbouw zijn belangrijk”, voegt Kim De Ridder nog toe.

    Interne (en internationale) jobmobiliteit binnen de SD Worx groep

    Coaching-on-the-job

    Voor de coaching krijgt Kim volop support van kersvers Teamleader Eef Wouters, die Eva Ceusters opvolgt. Eef draait al meer dan twintig jaar mee in de Turnhoutse ploeg als Payrollconsulent en is dus een van de vertrouwde gezichten van het kantoor.

     Ik heb enorm veel goesting om mijn collega’s verder te laten groeien in hun job. Dat is immers cruciaal om onze klanten ondersteuning van topniveau te garanderen, elke dag opnieuw.
     Eef Wouters, Teamleader, SD Worx

     Tim Weyts en Eva Ceusters: ook nieuwe rollen binnen SD Worx

     Tim Weyts zwaait dus af als Kantoordirecteur in Turnhout. Maar hij blijft wel aan de slag binnen de SD Worx-groep. Concreet zal Tim als SME Business Development Director Europe de groei van de kmo-divisie binnen SD Worx mee stimuleren op Europees niveau. Eva Ceusters is sinds het voorjaar Learning- & procescoach binnen SD Worx Belgium.

      Interne mobiliteit is binnen een groep als SD Worx geen loos begrip.
      Tim Weyts, SME Business Development Director Europe, SD Worx