1. Home>
  2. SD Worx>
  3. Pers>

SD Worx neemt HRPRO over en doet zijn intrede in Zuidoost-Europa

Acquisition

De toonaangevende Europese Payroll en HR provider SD Worx heeft HRPRO overgenomen, een HR tech bedrijf gevestigd in Zagreb, Kroatië. Met deze overname breidt SD Worx zijn lokale aanwezigheid uit tot 18 Europese landen. De HR-speler betreedt daarmee ook Zuidoost-Europa, waar het veel groeipotentieel ziet.

Het familiebedrijf HRPRO is al meer dan twintig jaar met succes actief in Kroatië, Slovenië, Centraal- en Zuidoost-Europa, inclusief Servië, Bosnië en Herzegovina, Macedonië en Bulgarije. Het bedrijf telt momenteel meer dan 60 werknemers en realiseerde in 2021 een omzet van 3,1 miljoen euro. HRPRO biedt continue ontwikkeling, implementatie en onderhoud van 'HRNET' aan, een zelfontwikkelde meertalige HR-softwareoplossing die functionele modules omvat voor Core HR, Payroll, Time & Attendance, Talent, Learning & Development, Recruitment en Travel & Expenses met meer dan 250.000 actieve gebruikers in 16 landen. HRPRO heeft meer dan 130 klanten, waaronder grote regionale en internationale bedrijven, zowel in de publieke als in de privésector.

"SD Worx heeft een duidelijke strategie om de Europese toonaangevende payroll- en HR-speler te zijn. Met deze overname breiden we onze Europese voetafdruk verder uit naar Zuidoost-Europa en versterken we ons portfolio van eigen payroll- & HR-software. Het is een unieke kans om Zuidoost-Europa te betreden. Met HRNET krijgen we nu onze eigen intellectuele eigendom in nieuwe payroll-landen met een sterke internationale en regionale klantenbasis. We zien kansen omdat veel lokale bedrijven groeien en internationale werkgevers activiteiten naar de regio verplaatsen, wat interessante macro-economische opportuniteiten oplevert. Aanwezig en succesvol zijn in deze regio past dan ook heel goed in onze strategie”, zegt Kobe Verdonck, CEO van SD Worx. 

“Door aan te sluiten bij SD Worx kunnen we onze groeiplannen in Kroatië, Centraal- en Zuidoost-Europa versnellen en ons aanbod verder uitbreiden. Tegelijk krijgen we toegang tot de landen waarin SD Worx vandaag al actief is. Het spreekt voor zich dat we de bedrijfscontinuïteit voor onze medewerkers en onze klanten zullen garanderen. We zijn ervan overtuigd dat de klanten van beide bedrijven voordeel zullen halen uit deze overname door ons uitgebreidere aanbod en voetafdruk. SD Worx is een gezonde en ambitieuze organisatie, die voortdurend investeert in de toekomst van haar klanten en medewerkers. We kijken uit naar een goede samenwerking, gaan kennis en ervaringen uitwisselen en samen onze innovatie verder doordrukken", zegt Jasmina Lukačević, General Manager van HRPRO.
  
De prijs van de overname wordt niet bekendgemaakt.