1. Home>
 2. SD Worx>
 3. Pers>

Meer vraag naar HR ondersteuning: lancering van SD Worx Professionals voor tijdelijke projecten

Meer dan 2500 actieve vacatures voor HR professionals in België- specifieke expertise erg gegeerd
Meer vraag naar HR ondersteuning
Pexels

Bijna 3000 vacatures kwamen er binnen voor ‘Medewerker Personeel’ bij de VDAB het voorbije jaar. Het gevraagde studieniveau is in acht op de tien vacatures hooggeschoold. Het is zelfs een knelpuntberoep als het gaat om payroll medewerkers. Een goede kennis van de sociale wetgeving is vereist. Daarenboven worden hoge eisen gesteld op het vlak van soft skills, klantvriendelijkheid, communicatieve vaardigheden, flexibiliteit en assertiviteit. In Brussel en Wallonië zien we dezelfde tendens. Eind mei staan er in België meer dan 2500 actieve vacatures open, alleen al voor de jobs van Human resources medewerker, HR assistent, HR Generalist, Recruiter en medewerker Personeels- & Salarisadministratie . Dit is nog maar een topje van de ijsberg. Hoog tijd om daar iets aan te doen: vanaf 30 juni start SD Worx met een aparte afdeling ‘SD Worx Professionals’ die o.a. Bachelors en Masters vast in dienst neemt en op tijdelijke basis ter beschikking stelt in uiteenlopende sectoren.

 

  De zoektocht naar gespecialiseerde Bachelors en Masters wordt steeds moeilijker voor bedrijven, die vaak met de handen in het haar zitten voor de invulling van hun vacatures en dringende ondersteuning. Als HR partner van meer dan 35.000 bedrijven met personeel voelt SD Worx die nood dagelijks.Via SD Worx Professionals wil ze mee op zoek gaan naar oplossingen. HR is daarbij een topprioriteit. De grote vraag en de link met de eigen activiteiten zijn daar niet vreemd aan.

   The perfect match tussen vraag en aanbod

   Fanny Cools, verantwoordelijk voor SD Worx Professionals: “Onze klanten hebben steeds specifiekere behoeften, die bovendien vaak dringend zijn. Zij verwachten ook een uitzonderlijke dienstverlening, een grondige screening van de kandidaten en een perfecte match om hun behoefte in te vullen. SD Worx Professionals kan hen nu helpen met vervangingen, bv. voor een een zwangerschapsrust, en met tijdelijke opdrachten, specifieke en tijdelijke projecten, zowel op het vlak van human resources als voor ondersteunende functies die essentieel zijn voor hun activiteiten.”

   De specialist in HR vervolgt:
   “Langs de andere kant willen kandidaten zich gehoord, begrepen en gewaardeerd voelen in hun expertise. Kandidaten willen er vertrouwen in hebben dat de consultant exact kan inschatten wat de beste volgende stap is in hun carrière en ze willen begeleid worden bij het maken van de juiste keuzes. Voor 2022 alleen al hebben we 30 FTE van pas afgestudeerden tot ervaren profielen (meer meer dan 10 jaar ervaring) nodig in HR voor projectopdrachten: 18 van hen hebben we gelukkig al gevonden en zijn actief bij klanten. Dit los van de eigen vacatures bij SD Worx, waarvoor we ook nog 150 HR profielen zoeken in België.”

    Extra ervaring opbouwen zonder van werkgever te moeten veranderen

    HR omvat uiteenlopende expertise domeinen: van rekrutering en selectie, loonverwerking, verloningsbeleid, Compensation & benefits, Training & development; maar HR dient evengoed thuis te zijn in gezondheidsbeleid, digitalisering…

    “De kandidaten krijgen een vast contract met de mogelijkheid om ervaring en expertise op te bouwen in alle mogelijke domeinen van HR met opdrachten van meerdere maanden.  We richten ons op starters of kandidaten met een eerste ervaring maar ook op experten die een nieuwe wending willen geven aan hun carrière. Om extra ervaring op te bouwen, veranderen experten vandaag soms van werkgever. Via SD Worx Professionals kunnen ze evolueren in de richting die ze willen, zonder van bedrijf te moeten veranderen. De expert wil in de driving seat zitten; wij gaan helpen die ambities waar te maken,” weet SD Worx.

     In de praktijk bij Hegge

     De brede HR-scope is wat ook Fabrice Van Luijt (36) aantrok in de job : hij startte in mei al als projectconsultant. Zijn eerste opdracht is meteen een schot in de roos.

      Fabrice Van Luijt
      Na 13 jaar in HR was ik toe aan een nieuwe uitdaging en de brede HR-scope van de vacature sprak me aan. Bij mijn eerste opdracht van zes maanden mag ik mee het HR beleid vormgeven van een kmo met ondertussen 170 mensen. Dit bedrijf is sterk gegroeid en dan dient het personeelsbeleid mee te evolueren. Samen met de klant bepalen we de prioriteiten; zo bekijken we hoe we het gezondheidsbeleid gaan actualiseren, alsook de glijdende werktijden en overuren en verloningsbeleid. Deze rol geeft me interessant inhoudelijk werk, samen met de jobzekerheid van een groot bedrijf met veel experten.
      Fabrice Van Luijt
      Fabrice Van Luijt, Project Consultant

      Hegge is een Limburgs familiebedrijf actief in metaal en bouw, dat sterke groei kent. Zo won dit bedrijf vlakbij de Nederlandse grens dit jaar nog ‘De Fakkel’, de prijs van Voka-kamer van Koophandel voor KMO met een uitzonderlijke staat van dienst. Alice Huysmans, Financieel & HR Directeur van de Hegge groep vult aan hoe zij de uitdagingen zien:

       Alice Huysmans
       Het is heel fijn werken in een familiebedrijf maar door de groei zijn er nieuwe HR noden. Bij de opmaak van het strategisch plan in 2020 hoorde ook een belangrijk luik HR. In de dagelijkse praktijk schiet er niet veel tijd over voor specifieke HR projecten en de uitbouw van dit HR beleid. Daarom zijn we tevreden dat we meteen over een ervaren projectconsultant kunnen beschikken. In eerste instantie focussen we op de prioriteiten met een direct merkbare impact voor onze mensen. We willen bv. meer flexibiliteit kunnen bieden via glijtijden in plaats van een vaste rooster van 8 tot 16:30u. Onze mensen wonen vaak in de buurt. In deze groene regio zal fietslease meerwaarde bieden. We willen de communicatie op de werkvloer verder professionaliseren en onze leidinggevenden ondersteunen. Naast het behoud van ons talent moeten we ook nieuwe mensen aantrekken. Dit is extreem moeilijk in deze regio. Momenteel hebben we 20 extra vacatures. We moeten ons dus met HR differentiëren op menselijk vlak
       Alice Huysmans
       Alice Huysmans, Financieel & HR Directeur van de Hegge groep

       Ook met profielen van Office of business support, voor alle bedrijfsdepartementen, gaat SD Worx Professionals tijdelijke opdrachten invullen. Voor die domeinen zijn dit jaar al zeker tien extra consultants nodig voor de realisatie van tijdelijke opdrachten bij klanten.

        Over de cijfers