1. Home>
  2. SD Worx>
  3. Pers>

SD Worx zet internationale groei verder in Scandinavië met overname Aditro

SD Worx, een toonaangevende Europese payroll- en HR dienstverlener, heeft een definitieve overeenkomst gesloten voor de overname van Aditro, de marktleider qua cloud hr- & payrollsoftware in Zweden, Finland en Noorwegen. Met deze transactie zet SD Worx zijn ambitie kracht bij om de referentie te worden voor payroll- en hr-diensten in Europa. Door zich op de Scandinavische markt te begeven, versterkt SD Worx zijn geografische voetafdruk en zijn positie als leider op de Europese hr- en payrollmarkt.

Aditro: marktleider in Scandinavië

Aditro stelt meer dan 600 mensen tewerk in Zweden, Noorwegen, Finland en Estland en bedient een solide klantenbasis van bijna 1.200 kleine, middelgrote en grote bedrijven (zoals IKEA, KPMG, Saab en Volvo) die in totaal zowat één miljoen werknemers tewerkstellen. In 2020 realiseerde Aditro een omzet van 614,5 miljoen Zweedse kroon en is daarmee marktleider in Zweden (23%), Noorwegen (34%) en Finland (39%).  

“Voor SD Worx is dit een unieke kans om de Scandinavische markt te betreden en voet aan de grond te krijgen in Finland, Noorwegen en Zweden. Zowel de medewerkers als de klanten zullen voordeel halen uit de integratie van Aditro in SD Worx. De beslissing om Aditro over te nemen, werd gedreven door onze complementaire regio's, bedrijfsstrategieën, productportfolio's en fundamenten, evenals onze gedeelde culturen en waarden”, aldus Kobe Verdonck, CEO van SD Worx.

“Het spreekt voor zich dat we ervoor zullen zorgen dat de collega's van Aditro zich thuis voelen als onderdeel van SD Worx. Wij zullen het bestaande managementteam van Aditro, dat aan boord blijft, ondersteunen om hun veelbelovende groeiplannen te realiseren en de bedrijfscontinuïteit te verzekeren. Aditro heeft een duidelijk uitgestippelde businessplan om zijn kernactiviteiten verder te ontwikkelen, met nieuwe strategische initiatieven om zijn toekomstige groeivooruitzichten te verbeteren. SD Worx zal helpen om die doelstellingen te bereiken.”

“Toen we elkaar beter leerden kennen, beseften we dat SD Worx en Aditro een gelijkaardige cultuur hebben en dat onze waarden nauw bij elkaar aansluiten", zegt Martin Sjögren, CEO van Aditro. “Door samen te werken met een solide leider als SD Worx kunnen we verder bouwen aan onze digitale oplossingen en ons aanbod uitbreiden om aan alle behoeften en verwachtingen van onze klanten te voldoen.”

Een match die zal lonen

Aditro en SD Worx hebben al een jarenlange relatie, nadat ze samen de Payroll Services Alliance (PSA) oprichtten in 2010. Via de PSA bedienen ze klanten in 150 landen over de hele wereld. De samenwerking met SD Worx zal Aditro in staat stellen om zijn groeiambities te verwezenlijken door een ruimer, internationaler aanbod van hr- & payrolldiensten aan zijn klanten aan te bieden.  

“Wij helpen onze klanten om hun ambities op het gebied van digitale transformatie waar te maken via onze clouddiensten en mobile-first aanpak", aldus Martin Sjögren. “We hebben een modulair cloudplatform met veel functies en onze mobiele app, met een gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface, die volledige toegang biedt tot al die functies.”

“Nu we één bedrijf zijn, hebben we een geweldige kans om de cloudtechnologie en mobile-first aanpak van Aditro te benutten om meerwaarde voor al onze klanten te creëren en ons klantenbestand nog verder uit te breiden. Zo kunnen we onze ambitie waarmaken om de nummer één in Europa te worden", voegde Kobe Verdonck eraan toe.

De financiële details van de transactie werden niet bekendgemaakt. SD Worx werd geadviseerd door EY (financieel en fiscaal) en DLA Piper (juridisch). Aditro en de verkoper R12 Kapital werden geadviseerd door William Blair (financieel adviseur), Roschier (juridisch) en Deloitte (financieel en fiscaal).

    Kobe Verdonck
    De beslissing om Aditro over te nemen, werd gedreven door onze complementaire regio's, bedrijfsstrategieën, productportfolio's en fundamenten, evenals onze gedeelde culturen en waarden.
    Kobe Verdonck
    Kobe Verdonck, CEO, SD Worx