1. Home>
  2. SD Worx>
  3. Pers>

SD Worx verwelkomt Patricia Molenaar als Senior Vice President Mid-Market, Large Enterprises, Public Sector en International Markets

De toonaangevende Europese HR- en payrolldienstenprovider SD Worx heeft Patricia Molenaar aangesteld als Senior Vice President voor Mid-Market, Large Enterprises, Public Sector en International Markets. Patricia Molenaar zal toetreden tot het directiecomité en rechtstreeks rapporteren aan CEO Kobe Verdonck.

"Het strategisch belang van payroll en HR neemt almaar toe. Het is meer dan ooit belangrijk dat bedrijven verbonden zijn met hun werknemers, in het echte leven en via digitale tools. Hier kan je dan een volledige omgeving rond bouwen, om extra engagement te bereiken. SD Worx kan zijn klanten daarbij helpen. Voor mij zijn de beste klanten diegenen met wie je een relatie hebt die niet rond verkoop draait. Ik kijk ernaar uit om hen te ontmoeten en hun bedrijf goed te leren kennen, de markt verder te ontwikkelen en hun strategie helpen uit te rollen. De transformatie van SD Worx spreekt me aan. In gesprekken met mijn collega's van het directiecomité is het geweldig om te zien dat iedereen zich inzet voor een zeer duidelijke strategie om onze ambitie te realiseren. Samen met mijn team wil ik daartoe bijdragen. SD Worx heeft het talent, de tools, de geografische voetafdruk en een indrukwekkende 75 jaar geschiedenis in de Europese markt", zegt Patricia Molenaar.

Diversiteit voorop

Patricia Molenaar heeft meer dan 30 jaar ervaring in seniorfuncties bij wereldwijde technologie-, onderwijs- en HR-organisaties en is een zeer competente aanwinst voor SD Worx. Ze heeft ruime ervaring in sales en business management, met een sterke focus op nieuwe activiteiten en strategische salesontwikkeling. Patricia werd in 2019 door Action Co Business bekroond tot Top Commercial Leader vanwege haar onafgebroken inzet voor diversiteit en inclusie in haar teams.

“Gedurende mijn hele carrière streef ik naar diversiteit. Zowel qua cultuur als marktbenadering en manieren van werken. Ik vind het meest winstgevende rendement voor een bedrijf niet alleen wat het aan de markt aanbiedt, maar ook hoe het dat doet. Het is belangrijk om niet alleen gepassioneerd te zijn door wat je doet, maar ook door hoe je het doet”, vertelt ze.

Patricia begon haar carrière in 1988 als verkoper bij Wallace Computer Services. Daarna ging ze aan de slag bij Esselte Meto, eerst als verkoper in de VS, later als Program Development Manager in Duitsland. In 1993 werd ze Business Unit Manager bij Electronic Label Technology. Tussen 1998 en 2005 runde ze haar eigen consultingbedrijf. Nadien werd ze Area Manager bij Wyeth Pharmaceuticals in Orlando, Florida. Vervolgens verhuisde ze naar Frankrijk, waar ze Health Business Director was bij Element8Software uit het Verenigd Koninkrijk. In april 2012 trad ze in dienst bij Oracle HCM als Senior Regional Sales Manager. In 2014 werd ze Director Sales EMEA, Retail Technology voor Lexmark Intl. Tussen 2015 en 2020 werkte ze bij ADP als Division Vice President France/Switzerland Sales & Marketing. Vorig jaar werd ze SVP EMEA voor Instructure Global Ltd.

Patricia is EU-afgevaardigde voor WIT (Women in Tech), lid van het Performance Drive Consortium en de Unis Cite Filanthropy for At Risk Children and Immigrant Families in heel Frankrijk. Ze zetelde ook drie jaar lang in de Raad van Bestuur van United Way France. Patricia heeft een BA in zowel Communications als Performing Arts van Florida Southern College en is gastprofessor aan de Vilnius University in Litouwen.

Patricia groeide op in het Amerikaanse Orlando. Ze heeft in verschillende landen over de hele wereld gewoond en spreekt Engels, Duits, Nederlands en Frans. Patricia heeft drie kinderen en woont in Zuid-Frankrijk. In haar vrije tijd houdt ze van avontuurlijke sporten zoals raften, parachutespringen, canyoning, bergbeklimmen, fietsen en wandelen.

    DE_Patricia_440_300
    Het strategisch belang van payroll en HR neemt almaar toe. Het is meer dan ooit belangrijk dat bedrijven verbonden zijn met hun werknemers, in het echte leven en via digitale tools.
    DE_Patricia_440_300
    Patricia Molenaar, Senior Vice President, SD Worx