1. Home>
 2. SD Worx>
 3. Pers>

Defensie schakelt versnelling hoger via rekruteringspartner

SD Worx verwijst werkzoekenden door naar Defensie

Defensie heeft de opening van 2500 vacatures voor militairen gepland; nooit eerder rekruteerde Defensie zoveel nieuwe medewerkers. Defensie werkt al in dit verband onder andere samen met de VDAB, Le FOREM en Actiris. Een bijkomende aanpak voor de rekrutering is een meerjarig samenwerkingscontract met SD Worx Staffing Solutions. Om voldoende sollicitanten te bereiken, wordt de komende vier jaar beroep gedaan op een aanvullend en laagdrempelig wervingskanaal, namelijk de consulenten van de rekruteringskantoren van SD Worx Staffing Solutions.

Dominiek Saelens, Luitenant-kolonel van het Vliegwezen SBH is verantwoordelijke voor de jobmarketing bij Defensie: “Voor alle duidelijkheid, Defensie rekruteert geen interimpersoneel via SD Worx Staffing Solutions, maar doet beroep op de kanalen van het HR-bedrijf om sollicitanten aan te trekken. De 160 consulenten van SD Worx Staffing Solutions zullen sollicitanten actief aanspreken en na een eerste screening doorverwijzen naar het Informatiecentrum van Defensie in hun provincie voor het opstarten van de sollicitatie- en selectieprocedure.”

Het gaat om de rekrutering van militairen, in de ruimste zin van het woord: soldaten voor de infanterie, matrozen voor de Marine, maar ook medische specialisten, technici, ICT’ers, luchtverkeersleiders, piloten, ingenieurs, magazijniers, …De selectie door SD Worx zelf beperkt zich tot het aftoetsen van enkele duidelijke criteria (leeftijd, nationaliteit, visueel fysieke aspecten). 

Veerle Coffé van SD Worx Staffing Solutions: “Defensie doet al veel inspanningen qua rekrutering en is een heel aantrekkelijke en stabiele werkgever. Maar nog niet alle werkzoekenden overwegen Defensie als mogelijke werkgever. Dankzij onze rijke pool aan kandidaten en de nabijheid van kantoren bieden we een extra instroom voor Defensie. Onze consulenten gaan actief deze werkgever voorstellen, via persoonlijke contact, om nieuw potentieel van werkzoekenden aan te trekken die nog niet aan Defensie hadden gedacht.”

Dominiek Saelens van Defensie vult aan: “SD Worx Staffing Solutions heeft een netwerk van 70 kantoren en beschikt over een databestand van 400.000 werkzoekenden of jongeren die binnenkort afstuderen. Defensie heeft voor een netwerk van interimkantoren gekozen omwille van het feit dat die kantoren veelal in het centrum van een stad gelegen zijn en omdat de drempel lager is om zo’n kantoor binnen te stappen in vergelijking met een militaire kazerne. Eerder dit jaar huurde Defensie al een pop-up Informatiecentrum voor een maand in de winkelcentra van Wijnegem Shopping en Médiacité in Luik, met als doel om de toegankelijkheid en transparantie te vergroten. Door samen te werken met SD Worx Staffing Solutions als complementaire partner schakelt Defensie nu een versnelling hoger in de zoektocht naar meer sollicitanten.”

 

Het volledige persbericht leest u hier

Overzicht van de vacatures bij Defensie

  Meer informatie:

  Dominiek Saelens

  Luitenant-kolonel van het Vliegwezen, jobmarketing manager Defensie

  T +32 (0) 2 443 24 60

  M dominiek.saelens@mil.be

  Veerle Coffé

  Directeur marketing en communicatie SD Worx Staffing Solutions

  T +32 (0) 479 30 07 67

  M veerle.coffe@sdworx.com

  Eva De Schryver

  T +32 (0) 496 02 67 08

  M eva.deschryver@sdworx.com of ook via SDWorxBE@teamlewis.com