1. Home>
 2. SD Worx>
 3. Pers>

Team SD Worx bereidt seizoen 2021 voor aan Costa Blanca

Team SD Worx is neergestreken in Denia voor het eerste trainingskamp van tien dagen als voorbereiding op het seizoen 2021.

De eerste twee dagen deden de vrouwen van de beste wielerploeg ter wereld van de afgelopen jaren aerodynamische testen op de wielerbaan van Valencia. Vervolgens stonden er twee foto- en videodagen op het programma. Door de slechte weersomstandigheden in Spanje startten de lange trainingen door de bergachtige omgeving aan de Costa Blanca op zondag 10 januari.

Sportief manager Danny Stam is tevreden over de samenstelling van de ploeg voor 2021: “Dit is een internationaal team met veel toppers, waardoor we in staat moeten zijn om op alle fronten voor de overwinningen mee te spelen. De tweede lijn is veel beter geworden. Hopelijk zorgt dit ervoor dat we in de finales breder vertegenwoordigd zijn en tactisch meer troeven hebben om uit te spelen.”

Alleen de Britse Anna Shackley kon door de reisbeperkingen vanuit het Verenigd Koninkrijk niet naar Spanje reizen, waardoor het team met dertien rensters bijna compleet is. De ploeg leeft in een teambubbel, geheel volgens de Covid-19 regels van de internationale wielerunie UCI.

Olympische ambities

Anna van der Breggen draagt het komende seizoen de regenboogtrui van zowel wereldkampioene op de weg als die van de tijdrit. Haar grote ambitie zijn de Olympische Spelen in Tokyo 2021 waar ze haar titel op de weg verdedigt, maar ook opnieuw op de tijdrit voor de medailles wil meespelen. “De Olympische Spelen zijn een belangrijk doel, maar ik ga ook proberen te genieten van mijn laatste seizoen als wielrenster. Volgend jaar neem ik mijn nieuwe rol als ploegleider van deze ploeg op”, aldus Van der Breggen. “We hebben een nieuwe hoofdsponsor en een sterke ploeg voor het aankomende seizoen, waarmee we in de breedte veel mooie resultaten gaan behalen!”

SD Worx is als nieuwe hoofdsponsor trots nu de ploeg de kleuren van het bedrijf draagt. “Wij staan achter de wielerploeg als één team en kijken ambitieus uit naar het komende seizoen. Het is geen toeval dat SD Worx als toonaangevende leverancier van people solutions ervoor koos om de nummer 1 van de vrouwenwielerploegen van de afgelopen jaren te sponsoren. Net als in HR en payroll brengt de wielersport talent, technologie en teams samen om de zwaarste uitdagingen aan te gaan – in het leven en op het werk. Samen met de ploeg, onze klanten en medewerkers kijken we uit naar heel wat overwinningen dit seizoen”, aldus Kobe Verdonck, CEO van SD Worx.

De website van de wielerploeg www.teamsdworx.com is vanaf vandaag live, inclusief een mediabank waar journalisten gedurende het hele seizoen actuele foto’s en video’s van de ploeg vinden. Er staan nu al enkele foto’s op van het eerste trainingskamp. Specifieke vragen rond beeldmateriaal van de ploeg kunnen gesteld worden via media@teamsdworx.com

Ploegvoorstelling media

Noteer ook alvast dinsdag 23 februari 2021 in je agenda. Dan vindt de officiële ploegvoorstelling plaats. In de voormiddag verkent het team de finale van Omloop Het Nieuwsblad. In de middag wordt het team officieel geïntroduceerd aan de media. Meer informatie over de exacte locatie (rond Antwerpen) en een officiële uitnodiging volgen nog. Afhankelijk van de dan geldende Covid-19 regels wordt in de aanloop naar deze dag bepaald hoeveel journalisten aanwezig kunnen zijn. Het event wordt sowieso ook live gestreamd. Na afloop zullen de rensters beschikbaar zijn voor interviews.

 

  Meer informatie:

  Aimée Groot

  Persverantwoordelijke Team SD Worx

  M +31 6 12910403

  media@teamsdworx.com