1. Home>
 2. SD Worx>
 3. Pers>

SD Worx nu Representative Vendor in Gartner's Market Guide voor Multicountry Payroll Solutions

Does a rigid payroll cycle meet the needs of a flexible workforce in promoting Financial Wellbeing

Gartner heeft SD Worx opnieuw uitgeroepen tot ‘Representative Vendor’ in haar Market Guide voor Multicountry Payroll Solutions. Een eervolle vermelding voor de Payroll en HR-dienstenleverancier die in meer dan 130 landen actief is. SD Worx is een van de 21 bedrijven wereldwijd die deze eer te beurt valt.

Gartner publiceerde naar jaarlijkse gewoonte haar Market Guide voor Multicountry Payroll Solutions. SD Worx werd daarin opnieuw opgenomen als één van de ‘representative vendors’ in de markt voor Multicountry Payroll Solutions. SD Worx is zelf aanwezig in 11 Europese landen en biedt haar oplossingen aan via regionale en lokale partners in 130 landen wereldwijd. SD Worx scoort goed met zijn RPA-oplossing (robotics process automation) voor een twintigtal pre- en post- payrollprocessen. Het gaat daarbij typisch om repetitieve administratieve processen zoals onder meer het eenvoudig invullen van ziektedagen en het vlot verwerken van nieuw aangeworven personeelsleden. 

“SD Worx streeft altijd weer naar de meest kwalitatieve en complete dienstverlening voor onze meer dan 70.000 klanten”, zegt Kobe Verdonck, CEO van SD Worx. “Payroll is een van de diensten waar we helemaal in thuis zijn. We blijven onze internationale voetafdruk vergroten en bieden onze klanten payrolloplossingen in de verschillende landen waar ze actief zijn. Dat doen we met aandacht voor lokale aanwezigheid en gespecialiseerde kennis gecombineerd met een centrale en uniforme internationale governance. Dat SD Worx op dat vlak bij de meest toonaangevende bedrijven gerekend wordt, is een mooie erkenning. Het motiveert onze medewerkers ongetwijfeld nog meer om die hoge standaarden aan te houden.”

Voor de helft geautomatiseerd in 2023? 

Gartner stelt in haar Market Guide voor Multicountry Payroll Solutions, naast de erkenning van de Representative Vendors, nog een aantal nieuwe trends vast in het landschap van payroll. Gartner stelt dat "tegen 2023, 50% van alle salarisverwerking, audits en managed services geautomatiseerd zal zijn en verwerkt zal worden zonder manuele interventies".

Gartner keek ook naar de impact van COVID-19 op payroll. In het rapport werd opgemerkt dat "Cloudinfrastructuur een belangrijke rol speelde bij het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit en het draaiende houden van de kritieke processen bij de verstoring veroorzaakt door COVID-19". Gartner zei ook: "Een chatbot of een virtuele assistent zou een ideale manier moeten zijn om de betrokkenheid van medewerkers te vergroten".

“De Market Guide voor Multicountry Payroll Solutions is telkens weer een goede houvast voor gespecialiseerde bedrijven”, vertelt Kobe Verdonck. “SD Worx neemt de nieuwe tendensen gedurig onder de loep om zo de laatste trends in de bedrijfswereld op te volgen en erop te anticiperen, zodat we onze klanten het best mogelijke payrollpakket kunnen bieden. Met de overname van Adessa in april dit jaar verbreden we ons aanbod in de cloud, terwijl we onze Digital Assistant, na de lancering in België, nu verder gaan uitrollen in andere landen.” 

Gartner, "Market Guide for Multicountry Payroll Solutions", Ranadip Chandra, John Kostoulas, Amanda Grainger, Sam Grinter, Ron Hanscome, 27 juli 2020. 

Disclaimer Gartner

Gartner onderschrijft geen enkele leverancier, product of dienst die in zijn onderzoekspublicaties wordt weergegeven, en adviseert technologiegebruikers niet om alleen die leveranciers te selecteren met de hoogste beoordelingen of andere benamingen. De onderzoekspublicaties van Gartner bevatten de meningen van Gartner's onderzoeks- en adviesorganisatie en mag niet worden opgevat als feitelijke verklaringen. Gartner wijst alle garanties, expliciet of impliciet, af met betrekking tot dit onderzoek, inclusief garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

  Meer informatie:

  BEDRIJF: SD Worx
  Naam: Pieter Goetgebuer – PR & Corporate Communication Manager SD Worx
  Telefoon: +32 (0)3 201 76 68 / +32 (0)497 45 36 73
  Mail adres: Pieter.goetgebuer@sdworx.com