1. Home>
 2. SD Worx>
 3. Pers>

Kleine kmo’s krijgen digitale hr en payroll-Buddy met vooruitblik op cash-flow

SD Worx lanceert dit najaar in België het eerste volledig digitaal payroll en Hr-platform voor ‘digital and financial natives’
Jongeren onder de 25 jaar economisch het meest getroffen door corona

Met de lancering van ‘Buddy’ mikt SD Worx op bedrijfsleiders van kleine ondernemingen in de dienstensector. De ontwikkeling is beschikbaar vanaf 1 juli voor pilootklanten en gebeurt in co-creatie. In organisaties gespecialiseerd in bv. ICT, digitale marketing en communicatie of in de kleinere bank- en verzekeringsfilialen willen de zaakvoerders zelf graag aan het stuur zitten van hun personeelsbeleid en loonverwerking. Naast een foutloze loonverwerking krijgen deze bedrijfsleiders van SD Worx ook een transparant systeem om simulaties te maken en de toekomstige personeelsuitgaven in kaart te brengen. Een must in corona-tijden.

Alle hr in één digitaal platform

Katrien Geuens, verantwoordelijk voor het project bij SD Worx: “Deze digitale oplossing met ‘human touch’ is op maat van bedrijfsleiders die zelf aan het stuur willen zitten van hun hr en loonverwerking. SD Worx ontwikkelt ‘Buddy’ voor kleine dienstverlenende organisaties. Het is de allereerste softwareoplossing in België die alle personeelsgegevens centraliseert en de loonverwerking integreert. SD Worx brengt zijn jarenlange hr-expertise samen onder de motorkap. Een ‘always-on’-oplossing voor het digitale onboarden van medewerkers tot een volledig inzicht in alle verloningselementen: van smartphones, laptops, verzekeringen, wagens en bonussen of winstdeelnames. De bedrijfsleider kan zelf simulaties maken of wijzigingen doorvoeren in realtime. En belangrijk, zeker in coronatijden: de totale loonkosten en toekomstige betalingen accurater voorspellen. In een dienstverlenend bedrijf zijn de kenniswerkers het ondernemingskapitaal én de belangrijkse kosten.

  Kleine kmo’s krijgen digitale hr en payroll-Buddy met vooruitblik op cash-flow

  Bron: SD Worx Buddy (Vooruitblik betalingen RSZ en btw voor een kleine onderneming)

  Digitaal snel schakelen met financieel inzicht

  In een markt met schaarse profielen zoals IT is snel schakelen de boodschap. Wij hebben een ontwikkelaar kunnen aanwerven omdat we via Buddy zijn netto verloning in no time konden simuleren. De transparantie werkt in twee richtingen. Ik heb als bedrijfsleider een beter inzicht in het totaalplaatje, maar ook de medewerkers zien perfect de waarde van hun verloning omdat het allemaal op één plek is gecentraliseerd. Vier vijfde gaan werken? Een medewerker kan zelf berekenen wat dat netto betekent.” stelt Koen Denies van Teal Partners overtuigd. Als klant waren ze vragende partij en ontwikkelden ze de oplossing, in nauw overleg met SD Worx en de pilootklanten.

  Vereenvoudiging betekent ook meer autonomie

  Met Buddy wil SD Worx dienstverlenende bedrijven een alternatief bieden voor klassieke sociaal secretariaatsformule. Katrien Geuens: “Het grootste verschil zit in de manier waarop we onze expertise naar de klant ontsluiten. Er is een groeiende klantengroep die autonoom wil kunnen werken, die realtime en op het moment dat hen past zelf een aantal simulaties of een loonkostprognose wil kunnen maken, of het antwoord op een juridische vraag wil terugvinden.

  Doordat medewerkers zelf verlof aanvragen, kosten inbrengen en eigen gegevens wijzigen, ontlast je je personeelsverantwoordelijke of de zaakvoerder. Je betrekt de medewerkers in het hr-proces en communiceert rechtstreeks, met korte lijnen. Dit is precies op maat van kleine ondernemingen.