1. Home>
  2. SD Worx>
  3. Pers>

SD Worx neemt Adessa Group over en verstevigt digitale positionering

Com_SD Worx acquires Adessa Group and strengthens its digital HR offering_1200x821_1

HR-dienstenverlener SD Worx heeft Adessa Group overgenomen, een consultingbedrijf dat HR-software in de cloud aanbiedt met bijbehorende diensten. De overname past in de groei- en innovatiestrategie van SD Worx en helpt klanten doorheen de transformatie naar een digitale werkplek en naar meer efficiënte HR processen. Die uitdaging is vandaag meer dan ooit actueel voor veel werkgevers.

Dankzij de overname krijgen de bestaande SAP en SuccessFactors teams bij SD Worx in België, Duitsland en Zwitersland versterking. Binnen SD Worx wordt Adessa de merknaam voor de SAP HCM, SuccessFactors en HR technologie consulting business, die SD Worx verder wil uitbouwen in Europa.

Adessa Group verkoopt, installeert en onderhoudt cloud HR en talent management software van SAP, waaronder SuccessFactors en Qualtrics, en zorgt voor integratie met HR en payroll systemen. Klanten kunnen hiermee hun employee experience verbeteren, betere beslissingen nemen gebaseerd op data en meetbare bedrijfsvoordelen behalen.

Het van oorsprong Belgische bedrijf werd opgericht in 2005 en telt zeventig medewerkers in vijf kantoren in België, Duitsland, Luxemburg, Spanje en Zwitserland. Dankzij deze overname wordt SD Worx ook actief in Spanje, bovenop de bestaande aanwezigheid in 10 landen.

“Het zijn disruptieve tijden”, aldus Kobe Verdonck, CEO van SD Worx. “Tegelijk is de business waarin Adessa Group gespecialiseerd is nooit relevanter geweest: door de coronacrisis was de nood aan digitale samenwerking en efficiënte HR processen nooit groter. Dankzij de cloudtechnologie en de bijbehorende dienstverlening van Adessa kunnen bedrijven hun personeelszaken perfect vanop afstand regelen. Digitale processen moeten feilloos zijn, wil je scoren inzake employee experience en engagement. De overname van Adessa is voor SD Worx een logische stap in onze Europese expansie.”

“SD Worx schrijft een sterk verhaal vanuit België dat aansluit bij onze internationale expansie van de afgelopen jaren. Onze HR technologie experten kunnen die strategie versterken, in samenwerking met onze klanten in zestien landen. Als partner van SAP en SuccessFactors voor Human Capital Management (HCM) en Qualtrics voor employee experience brengen we onze klanten in heel Europa naar de cloud. Nu we deel uitmaken van de SD Worx Group, heb ik er alle vertrouwen in dat we met onze gecombineerde oplossingen de meest complexe digitale HR uitdagingen van onze klanten aankunnen,” zegt Gaëtan Masson, CEO en oprichter van Adessa Group.

SD Worx neemt alle aandelen over; een overnameprijs wordt niet bekendgemaakt.