1. Home>
  2. SD Worx>
  3. Pers>

SD Worx wordt nieuwe hoofdsponsor Boels-Dolmans Cycling Team, de beste ploeg in het vrouwenwielrennen

Com_SD Worx to become the new main sponsor of the Boels-Dolmans Cycling Team, the best team in women's cycling._1200x799_1

HR-dienstenverlener SD Worx heeft de toekomst van het huidige Boels-Dolmans Cycling Team voor de periode 2021 tot en met 2024 verzekerd. De specialist in payroll en HR tekent vandaag op de ploegpresentatie een vierjarig contract met ’s werelds beste vrouwenteam in het wielrennen. SD Worx treedt in 2020 al toe tot het team als co-sponsor. Vanaf 2021 gaat de vrouwenploeg verder onder de naam SD Worx Cycling Team.

SD Worx koos bewust voor het vrouwenwielrennen. Kobe Verdonck, CEO SD Worx: “We zijn erg trots dat we hoofdsponsor worden van ’s werelds beste vrouwenploeg in het wielrennen. Deze samenwerking is een weldoordachte keuze: het vrouwenwielrennen krijgt steeds meer aandacht. Bovendien is wielrennen een uitermate toegankelijke en groene sport, dicht bij de mensen en internationaal geliefd bij een zeer breed publiek. De ploeg bestaat uit topsportsters van verschillende nationaliteiten. Het niveau ligt erg hoog, enkelen onder hen verdedigen dit jaar hun olympische titel in Tokio. Ook zien we heel wat raakvlakken met de waarden van SD Worx: diversiteit staat bij ons hoog op de agenda, deze internationale wielerploeg houdt net als wij van winnen en zet alles op alles om de koppositie te behouden. Teamwerk en sterke individuele prestaties zijn hierbij een must. We zijn ervan overtuigd dat deze sponsoring onze naamsbekendheid verder zal versterken bij onze twee doelgroepen: werkgevers en werknemers, internationaal.”

Motiverend enthousiasme

De huidige sponors Boels Rental en Dolmans Landscaping Group gaven tijdens het WK wielrennen in Yorkshire in september 2019 al aan dat hun sponsoring na 2020 zou stoppen, omdat ze in de afgelopen jaren hun sponsordoelstellingen ruimschoots hebben bereikt. Het team is al vijf jaar de nummer een op de UCI Ranking, terwijl van 2015 tot en met 2018 vier jaar op rij de individuele wereldtitel op de weg werd veroverd door vier verschillende rensters.

“Dat we binnen enkele maanden zo’n mooie hoofdsponsor voor liefst vier jaar wisten vast te leggen, bewijst dat we de afgelopen jaren goed werk hebben verricht”, constateert general teammanager Erwin Janssen tevreden. “Wij vinden het belangrijk om een onafhankelijk vrouwenteam op het hoogste niveau te handhaven. Als een van de weinige topteams zijn wij niet verbonden aan een mannen WorldTour-formatie, waardoor onze aandacht volledig ligt bij het vrouwenteam. Wij denken met deze focus een voorsprong te hebben op andere ploegen. De investering van een succesvol bedrijf als SD Worx bewijst ook dat het vrouwenwielrennen de afgelopen jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen.”

Sportief directeur Danny Stam geeft aan dat de ambitie van het team de komende jaren onveranderd zal zijn: de nummer één van de wereld blijven. “Ik ben blij dat onze huidige sponsor Boels Rental en Dolmans Landscaping Group de klasse hadden om al vroegtijdig aan te geven dat ze de sponsoring zouden stoppen. Dat heeft ons de gelegenheid gegeven om deze nieuwe sponsor te vinden. Het enthousiasme van SD Worx is ongekend groot en werkt enorm motiverend op iedereen binnen het team. Het is een groot voordeel dat we nu al weten dat onze toekomst tot en met 2024 gegarandeerd is. Wij kunnen nu gaan bouwen aan de ploeg van de toekomst en weer de nodige stappen zetten.

Fotomateriaal

Fotomateriaal van de ploegvoorstelling staat hier.