1. Home>
  2. SD Worx>
  3. Pers>

SD Worx Holding zet eerste jaarhelft 2019 met vertrouwen in

pexels-photo-590022_1200x795

SD Worx Holding, internationaal actief in payroll en HR, heeft voor de eerste jaarhelft dit jaar een omzet van 386,2 miljoen euro geboekt. Dat is, op een like-for-like basis, een stijging van 4,9% ten opzichte van de eerste jaarhelft vorig jaar. De genormaliseerde EBITDA van de eerste zes maanden van 2019 klokt af op 43,9 miljoen euro, wat iets meer is dan in dezelfde periode vorig jaar. De investeringen in het digitale transformatieproject bij SD Worx zijn hierin niet opgenomen.

SD Worx Group, de toonaangevende leverancier van payroll- en HR-outsourcingsdiensten, software en consultancy, zag zijn omzet stijgen van 238,9 miljoen euro in eerste helft van 2018 tot 257,5 miljoen euro in 2019. Dat komt overeen met een groei van 7,8%. De genormaliseerde EBITDA steeg met 9%: van 37,4 miljoen euro in de eerste helft van 2018 naar 40,3 miljoen euro voor de eerste zes maanden van 2019. De investeringen in de digitale transformatie van de groep, goed voor 8,2 miljoen euro, zijn hierbij niet inbegrepen.

De omzet van SD Worx Staffing & Career Solutions, de entiteit waarin VIO Interim en Flexpoint Group zijn ondergebracht, was goed voor 128,9 miljoen euro tijdens de eerste helft van 2019. 
Daarmee blijft de omzet, op een like-for-like basis, ongeveer stabiel, ondanks de uitdagende marktomstandigheden. De genormaliseerde EBITDA bedraagt 4,0 miljoen euro voor dezelfde periode.

Vergelijken met de EBITDA van de eerste helft van 2018 is moeilijker, aangezien de overnames van beide bedrijven toen nog niet (geheel) waren afgerond.

”Gezien de uitdagende context in de staffing markt, zijn de resultaten voor de eerste jaarhelft bevredigend. Momenteel investeren we aanzienlijk in ons digitaal transformatieproject, zodat we onze klanten nog beter kunnen bedienen en ook in de toekomst onze sterke positionering kunnen behouden. Voor SD Worx Staffing & Career Solutions ging de voorbije maanden heel wat aandacht naar de integratie van de bedrijven die we eerder overnamen en naar de rebranding: bijna honderd kantoren werden de voorbije maanden aangepakt waardoor SD Worx prominent aanwezig is in het straatbeeld. Mijn dank gaat uit naar onze meer dan 70.000 klanten voor het vertrouwen in onze dienstverlening, en naar onze 4.600 medewerkers voor het harde werk dat ze dag na dag verzetten”, zegt Filip Dierckx, voorzitter van de raad van bestuur van SD Worx Holding.

Meer details over de financiële cijfers van SD Worx Holding in de eerste jaarhelft van 2019 staan in de presentatie op deze webpagina.