1. Home>
  2. SD Worx>
  3. Pers>

SD Worx en Thomas More slaan als eersten brug tussen onderwijs en arbeidsmarkt met lessenpakket ‘Payroll’

Praktijkgerichte opleiding is gericht op toekomstige bedrijfspsychologen
pexels-photo-4050326_1200x800

Antwerpen, 23 april 2019 – Deze maand gaat het praktijkgericht lespakket ‘Payroll’ van start, dat SD Worx op vraag van Thomas More ontwikkelde voor de tweedejaarsstudenten Toegepaste Psychologie. De bedrijfspsychologen in spe worden niet alleen opgeleid voor de menselijke kant van HR, ze worden ook voorbereid op concrete vragen rond verloning, waarmee ze in de job dagelijks te maken krijgen. Dit gloednieuwe lessenpakket kadert in de structurele samenwerkingsovereenkomst ‘Partners in Education’ van SD Worx en Thomas More. De reacties van de studenten op deze primeur in Vlaanderen zijn alvast enthousiast.

Loonadministratie voor bedrijfspsychologen

Bij de Thomas More hogeschool Mechelen-Antwerpen maken ze werk van de afstemming van de opleidingen op de arbeidsmarkt. En dus worden de studenten Toegepaste Psychologie door specialisten van SD Worx opgeleid in het brede spectrum van verloning en loonadministratie. Op deze manier krijgen de studenten intensief voeling met het werkveld dat kampt met een tekort aan specialisten.

“Op de personeelsdienst krijg je te maken met heel diverse situaties, gaande van ziekte en gewaarborgd loon, klein verlet, educatief verlof, dwingend familiaal verlof, maar ook met uiteenlopende voordelen zoals maaltijdcheques en voordelen alle aard voor het privégebruik, vakantiegeld en uitdienst met verbrekingsvergoedingen. Met een intensieve module van acht lesmomenten maken wij de 70 studenten van het tweede jaar Toegepaste Psychologie van Thomas More daarmee vertrouwd”, zegt Cathy Geerts, HR Director bij SD Worx.

“Het lessenpakket bereidt onze studenten beter voor op de arbeidsmarkt en het is een meerwaarde op hun CV”, vult Peter De Graef van Toegepaste Psychologie bij Thomas More aan. “Er is immers een tekort aan Payroll-specialisten. En wij zijn heel blij dat wij dat kunnen doen in co-creatie met de experten van SD Worx. Zij staan garant voor de link met dagdagelijkse praktijk. SD Worx stuurt bovendien zijn beste mensen.”

Cathy Geerts geeft een inkijk in hoe werkgevers zich vandaag differentiëren via hun verloningsbeleid. SD Worx kantoordirecteur Olivier Guédon weet haarfijn uit te leggen waar kmo-bedrijfsleiders vandaag van wakker liggen en dan zijn er nog andere vakspecialisten, die de weg naar digitale tools tonen.

Met meer kennis en een ruimere blik doorstromen naar arbeidsmarkt

“Bedrijven en organisaties in ons land kampen met een tekort aan mensen die het volledige spectrum van personeelsbeleid kunnen overzien. Klassiek zijn arbeids- en organisatiepsychologen heel sterk in de ‘menselijke kant’ van HR, maar in realiteit zullen ze ook meer kennis over de ‘harde kant van verloning’ nodig hebben. Dit lespakket bereidt hen beter voor op de arbeidsmarkt en zal voor heel wat bedrijven een concrete nood oplossen”, verduidelijkt Cathy Geerts.

Structurele samenwerking tussen hogeschool en SD Worx bezegeld

 

De hogeschool bouwt actief aan ‘Partners in Education’, een netwerk van expertise en co-creatie. In dat netwerk verbindt Thomas More zich met bedrijven voor een structurele, duurzame en vruchtbare samenwerking. “Wij gaan in zee met marktleiders die willen participeren in ons kernproces en zo een win-win realiseren. Beide partners, zowel de hogeschool als het bedrijf moeten er beter van worden”, zegt Regina Vuerinckx, verantwoordelijk voor ‘Partners in Education’ Thomas More. “De partnerbedrijven zitten mee in de cockpit om de opleidingen toekomstgericht aan te sturen. En ze stellen hun expertise, knowhow en infrastructuur open voor studenten van Thomas More.”

    Meer informatie?

    • Maak kennis met de opleiding Toegepaste Psychologie van Thomas More Mechelen-Antwerpen
    • Op 6 mei is er een “Open jobdag” bij SD Worx om de functies te ontdekken.