1. Home>
  2. SD Worx>
  3. Pers>

SD Worx Holding groeit stevig verder

2018 was voor SD Worx Holding een jaar van groei met een sterke omzet van 594,4 miljoen euro, een stijging van 33% ten opzichte van 2017, toen de omzet 446,3 miljoen euro bedroeg. De EBITDA steeg van 51,9 miljoen euro in 2017 naar 65,7 miljoen euro in 2018.

Binnen de geconsolideerde omzet van 594,4 miljoen euro zag SD Worx Group, de toonaangevende leverancier van payroll- en HR-diensten, zijn omzet stijgen van bijna 443 miljoen euro in 2017 tot 466,7 miljoen euro in 2018. De EBITDA steeg van 55,2 miljoen euro in 2017 naar 61,4 miljoen euro in 2018. SD Worx Group blijft zich in 2019 richten op groei in binnen- en buitenland en versterkt zijn positie als marktleider in Europa. Investeren in nieuwe technologieën voor klanten en binnen de eigen organisatie blijft een prioriteit, terwijl nieuwe partnerships en opportuniteiten binnen de markt verder worden verkend.

Klanten centraal, internationale groei en volop digitaal

“We zijn een organisatie waarin de mensen centraal staan. Het is dankzij hen dat we kunnen blijven groeien. Daarom wil ik onze medewerkers bedanken voor het schitterende werk dat ze dagelijks voor onze klanten doen. Ik wil ook onze klanten bedanken voor het vertrouwen dat ze in onze diensten stellen, en onze partners voor hun fantastische samenwerking. Onze klantgerichtheid werd vorig jaar nog beloond met een internationale award voor Customer Experience. Daar zijn we heel trots op, maar we willen niet op onze lauweren rusten. We blijven echt naar onze klanten luisteren, zodat we hun de beste service kunnen bieden”, zegt Steven Van Hoorebeke, CEO van SD Worx Group.

“Ook in 2019 willen we onze internationale groei verderzetten, zodat we kunnen meesurfen op de sterk groeiende internationale payrollmarkt. Tot slot trekken we volop de kaart van digitalisering: we lanceren nieuwe payroll- en HR-cloudtoepassingen voor onze klanten en schakelen robotics process automation in voor repetitief administratief werk. Hierdoor kunnen we een nog hogere kwaliteit en servicegraad bieden. En met de lancering van onze Digital Assistant binnenkort, komen we nu ook rechtstreeks in contact met de medewerkers bij onze klanten. Dat opent zeker nieuwe opportuniteiten.”

Inspelen op groeiende markt van flexibel werken

Na de overname van VIO Interim en Flexpoint Group vorig jaar is SD Worx Holding nu ook actief op de snelgroeiende markt van flexibel werken. Naast payroll- en HR-diensten biedt het nu ook diensten rond uitzendwerk, detachering, werving & selectie, loopbaanbegeleiding, outplacement en specifieke payroll voor uitzendkrachten.

In de geconsolideerde omzet van 594,4 miljoen euro voor SD Worx Holding bedroeg het aandeel van VIO Interim en Flexpoint Group 127,7 miljoen euro, terwijl de EBITDA gelijk was aan 6 miljoen euro. Het gaat niet om volledige jaarcijfers, aangezien de overnames pas in de loop van vorig jaar werden afgerond. VIO Interim telt mee voor tien maanden, Flexpoint Group voor drie maanden in 2018. Beide bedrijven worden tegen midden 2019 in één entiteit geïntegreerd.

"De flexibilisering van de arbeidsmarkt zet zich volop door en speelt in op de vraag van bedrijven om sneller te reageren, tijdelijke piekmomenten op te vangen of vacatures in te vullen die anders blijven openstaan omdat er gebrek is aan beschikbare ervaring. Bedrijven diversifiëren ook steeds meer in het type contracten met medewerkers. Ze zetten bijvoorbeeld zelfstandigen in op tijdelijke projecten of huren mensen in met bepaalde vaardigheden in specifieke taken. We zien tal van mogelijkheden in de groeiende markt voor flexi-arbeid en gespecialiseerd werk", zegt CEO Christophe Petit.