1. Home>
  2. SD Worx>
  3. Pers>

Thor Genk nieuwe uitvalsbasis voor advies over personeelsgroei kmo’s

SD Worx ziet Thor als ‘mothor’ voor personeelsgroei in Maaskant regio
pexels-photo-3861969_1200x800

Hr-dienstverlener SD Worx heeft nu ook een vaste stek op de Thor, de hotspot voor technologie, energie en innovatie in de stad Genk, op het voormalige mijnterrein van Waterschei. Thor biedt onderdak aan innovatieve ondernemingen en organisaties in de kenniseconomie, in productie of diensten. De komende jaren werken diverse partners samen met de stad Genk om op Thor Park op termijn 5000 tot 7000 banen te creëren.

Mothor voor personeelsgroei aan de Maaskant

Yves Vanhees is  kantoordirecteur SD Worx kmo voor Hasselt en Genk: “Onze lokale verankering in deze ‘incubathor’ is een bewuste keuze aangezien wij steeds meer kmo’s, start-ups en scale-ups bijstaan bij hun personeelsgroei. Thor is bovendien een ideale uitvalsbasis om deze bloeiende regio aan de Maaskant met bedrijventerreinen Genk Noord, Zuid en Zwartberg te bedienen. Onze kmo-consulenten verplaatsen zich zo ook vlot tot bij de klanten in Hechtel-Eksel, Maaseik, Dilsen-Stokkem, Lanaken, …”

Slimme keuzes van bij de start

SD Worx staat niet alleen grote bedrijven zoals H.Essers succesvol bij, maar ook heel wat starters en kmo’s: “Ook voor kmo’s is het van groot belang om meteen slimme keuzes te maken qua personeel en zich door specialisten te laten bijstaan in tal van juridische uitdagingen zoals flexibiliteit in arbeidsduur, slimme verloning maar ook internationale tewerkstelling.”

Zo getuigt ook de kmo Painting with Light, team van experten in belichting, video en multimedia, van zowel vaste installatie projecten als tijdelijke producten van klanten als Studio 100 of Clouseau. Van theatershows, musicals, televisie- en filmproducties, tot architecturale belichting (zoals de Ghelanco voetbalarena in Gent). Het is een klein groeiend bedrijf, gevestigd in Genk op de C-Mine, dat internationaal ook projecten binnenhaalt.

Nicole Engelen, specialist in Administratie en Financiën bij Painting with Light, verduidelijkt de uitdagingen: “Ondertussen zijn we 20 man sterk maar we blijven aanwerven. We hebben momenteel acht vacatures. De eerste aanwervingen deden we nog zelf maar nu vertrouwen we op de expertise van SD Worx, bv. qua verloning: extralegale voordelen, bonussen en de juiste hoogte van de marktconforme verloning. Het is allemaal zeer complex en bij SD Worx krijg ik heel snel antwoord door specialisten die ons kennen. Onze profielen zijn heel moeilijk te vinden en zo heeft SD Worx ons begeleid bij onze eerste internationale tewerkstelling (de workpermit) van onze nieuwe medewerker uit India. Onregelmatige uren horen er vaak bij, maar ook qua arbeidsduur hebben we nu een oplossing. Paritair Comité 304 is veel beter afgestemd op onze business. De medewerkers recupereren hun uren in de kalmere periodes. SD Worx is voor groeibedrijven een uitstekende gids in groei op het vlak van personeel.”

Op vrijdag 22 februari vanaf 14u houdt SD Worx een feestelijke ‘opendeur’ om de nieuwe SD Worx hub te ontdekken.