Nederlands arbeidsrecht voor Belgische bedrijven

Krijg inzicht in het Nederlands arbeidsrecht, de loonadministratie en de praktische implicaties van de Nederlandse sociale wetgeving!

Er zijn enorme verschillen tussen het Belgisch en Nederlands sociaal recht. Ken je de verplichtingen en risico’s die een tewerkstelling in Nederland met zich meebrengt?

Mocht je hiervan nog niet op de hoogte zijn, dan leren wij je tijdens deze opleiding alles wat je moet weten over het afsluiten van een arbeidsovereenkomst die voldoet aan de Nederlandse sociaaljuridische verplichtingen.

Deze opleiding op maat van je bedrijf?

Vraag een offerte
 • Antwerpen
 • Startdatum: 21 apr 2022
 • € 1490 Klant sociaal secretariaat SD Worx
  € 1590 Niet-klant sociaal secretariaat SD Worx
 • Nederlands
 • Opleiding in groep
  Opleiding op maat
 • 2 dagen
 • KMO portefeuille
Inschrijven

Doel

Achteraf beschik je over:

 • een duidelijk inzicht in de verplichtingen en risico’s die een tewerkstelling in Nederland met zich meebrengt;
 • uitgebreide kennis om een contract met je werknemer af te sluiten volgens het Nederlands sociaal recht. Hierbij kom je ook te weten welke officiële verplichtingen je medewerker moet nakomen en over welke documenten hij of zij moet beschikken; 
 • een beter inzicht in de basisregels die in de praktijk voorkomen, zoals afwezigheden, ontslag, bijzondere vergoedingen, premies en voordelen.

Doelgroep

Vervul je een functie als Belgische personeelsverantwoordelijke of zaakvoerder die personeel tewerkstelt in Nederland, of overweeg je om dat te doen? Nederlands of Belgisch personeel dat je op een permanente of tijdelijke basis in Nederland tewerk wilt stellen? Dan is dit dé opleiding voor jou!

Aanpak

Dankzij onze interactieve opleidingen kan je de link leggen tussen wat je leert tijdens onze livestreaming en wat er in de praktijk binnen je onderneming gebeurt. Indien je denkt dat we je tijdens de opleiding overladen met wetsartikelen en allerhande vonnissen en arresten, dan kunnen we je geruststellen. We werken met heel wat praktijkcases en geven je ook tips uit de praktijk. Het is namelijk ons doel om zo dicht mogelijk bij je werkpraktijk van elke dag te staan.

Programma

Hieronder kun je alvast ontdekken wat er tijdens de opleiding aan bod komt:

 • Wat zijn de verplichtingen van een beginnend werkgever in Nederland?
 • Hoe is de sociale zekerheid in Nederland georganiseerd?
 • Wat zijn de bijkomende verplichtingen op sociaal en fiscaal vlak bij een grensoverschrijdende tewerkstelling?
 • Waarop letten bij de verschillende types van arbeidsovereenkomsten?
 • Een schets van de loonlijn
 • Afwezigheden
 • Uitdiensttreding

Consulteer zeker ook de uitgebreide versie van het programma via de onderstaande link.

Programma opleiding

*De opleiding is helemaal up-to-date met de nieuwe aangenomen wetten, waaronder de Wet Werk en Zekerheid en de Wet Arbeid en Zorg.

Trainer(s)

Wilma Engels

Wilma Engels - Manager en juriste arbeidsrecht

Wilma is werkzaam als manager van de afdeling Tax & Legal Nederland en tevens als juriste arbeidsrecht. Voor zij haar carrière bij SD Worx startte, was ze werkzaam als advocate arbeidsrecht op een advocatenkantoor. Zowel als advocate als juriste bij SD Worx heeft zij ruime ervaring in het arbeidsrecht opgedaan. Deze ervaring past zij met veel passie in haar dagelijkse praktijk toe, waarbij zij altijd op zoek is naar de beste en meest praktische oplossing voor de klant. Daarnaast verzorgt Wilma arbeidsrechtelijke opleidingen en seminars.

Ralph Koks - Jurist arbeidsrecht en gegevensbescherming voor SD Worx Nederland

Ralph Koks is jurist arbeidsrecht en gegevensbescherming bij SD Worx Nederland. Naast het verzorgen van opleidingen, heeft hij een brede adviespraktijk. Ralph adviseert niet alleen Nederlandse, maar met name ook buitenlandse ondernemingen omtrent onderwerpen als: arbeidsongeschiktheid, ontslag, cao’s, vakantie en verlof, medezeggenschap en privacy van werknemers. Voor Ralph de overstap maakte naar SD Worx, was hij werkzaam als advocaat. Doordat hij in die periode zowel werkgevers als werknemers bijstond, kent Ralph beide kanten van de medaille. Met deze bruikbare ervaring weet hij bij conflicten vaak goed te anticiperen op de eerstvolgende stap van een werknemer

Marleen Maas - Legal consultant

Marleen Maas is sinds mei 2018 werkzaam als jurist bij SD Worx Nederland. Zij is na haar Master Arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam onder andere werkzaam geweest in de advocatuur en als in-house arbeidsjurist. Marleen adviseert en begeleidt bij SD Worx elke dag met veel plezier zowel nationale als internationale klanten. Door haar persoonlijke en professionele insteek maakt zij het Nederlands arbeidsrecht begrijpelijk en inzichtelijk en levert zij voor iedere klant maatwerk.

Prijs

€ 1490 Klant sociaal secretariaat SD Worx
€ 1590 Niet-klant sociaal secretariaat SD Worx

Prijzen exclusief btw.

Inschrijven

Subsidies

Geniet tot 30% korting via de KMO-portefeuille
Deze opleiding komt in aanmerking voor bovenstaande aantal opleidingsuren. Vergeet niet uw aanvraag bij de KMO-portefeuille in te dienen binnen de 14 dagen na de startdatum van de opleiding. Ons erkenningsnummer: DV.O105496. Meer info en de voorwaarden: www.kmo-portefeuille.be

Getuigenissen

“Ik had geen voorkennis van de Nederlandse wetgeving en heb op deze twee dagen al veel geleerd. Ik heb nog wel vragen maar de antwoorden vind ik wel in het naslagwerk. De materie werd zeer aangenaam gebracht door de docent waardoor het ‘sociaal recht’ niet saai maar boeiend werd.” Barbara Vormanns Strabag BRVZ Benelux
Frans is een schitterend docent die zeer veel praktijkervaring heeft en dit op een heldere manier weet over te brengen naar de cursisten. Geert Verhoeven HR Manager CHEP Benelux
Duidelijk, to the point en goed geïllustreerd, waardoor de saaie materie toch bevattelijk werd. De docent bracht het op een boeiende manier en liet veel ruimte voor eigen cases. De interactie en praktijkvoorbeelden maken het heel interessant. Heidi Verhoeven HR Officer A&C Systems