Nederlands arbeidsrecht voor Belgische bedrijven

Krijg inzicht in het Nederlands arbeidsrecht, de loonadministratie en de praktische implicaties van de Nederlandse sociale wetgeving!

Er zijn enorme verschillen tussen het Belgisch en Nederlands sociaal recht. Kent u de verplichtingen en risico’s die een tewerkstelling in Nederland met zich meebrengt?

Mocht u hiervan nog niet op de hoogte zijn, leren wij u tijdens onze 2-daagse opleiding alles wat u moet weten over het afsluiten van een arbeidsovereenkomst, die voldoet aan de Nederlandse sociaaljuridische verplichtingen.

Inschrijven
 • Elewijt-Zemst, Elewijt-Zemst, Antwerpen, Antwerpen, Gent
 • 18 mrt 2019, 20 jun 2019, 21 nov 2019
 • € 1490
 • Nederlands
  Frans
 • Opleiding in groep
  Opleiding op maat
 • 2 dagen
 • KMO portefeuille

Deze opleiding op maat van uw bedrijf?

Vraag een offerte

Doel

Op het einde van de dag gaat u naar huis met:

 • een duidelijk inzicht in welke verplichtingen en risico’s een tewerkstelling in Nederland met zich meebrengt.
 • een uitgebreide kennis om een contract met uw werknemer af te sluiten volgens het Nederlands sociaal recht. Hierbij komt u ook te weten welke officiële verplichtingen uw medewerker moet nakomen en over welke documenten hij of zij moet beschikken.
 • een beter inzicht in de basisregels die in de praktijk voorkomen, zoals afwezigheden, ontslag, bijzondere vergoedingen, premies en voordelen.

Doelgroep

Vervult u een functie als Belgische personeelsverantwoordelijke of zaakvoerder die personeel tewerkstelt in Nederland, of overweegt u om dit te doen? Hetzij Nederlands, hetzij Belgisch personeel dat u op een permanente of tijdelijke basis in dienst wilt nemen? Dan is dit dé opleiding voor u! Inschrijven kan heel eenvoudig via deze link.


Aanpak

Dankzij onze interactieve opleidingen kan u de link leggen tussen wat u leert tijdens onze training en wat er in de praktijk binnen uw onderneming gebeurt. Indien u denkt dat we u tijdens de opleiding overladen met wetsartikelen en allerhande vonnissen en arresten, dan kunnen we u geruststellen. We werken met heel wat praktijkcases en geven u ook tips uit de praktijk. Het is namelijk ons doel om zo dicht mogelijk bij uw werkpraktijk van elke dag te staan.

Programma

Hieronder kunt u alvast ontdekken wat er tijdens de opleiding aan bod komt.

 • Wat zijn de verplichtingen van een beginnend werkgever in Nederland?
 • Hoe is de sociale zekerheid in Nederland georganiseerd?
 • Wat zijn de bijkomende verplichtingen op sociaal en fiscaal vlak bij een grensoverschrijdende tewerkstelling?
 • Verschillende types van arbeidsovereenkomsten sluiten? Waarop letten?
 • Een schets van de loonlijn
 • Afwezigheden
 • Uitdiensttreding

Consulteer zeker ook de uitgebreide versie van het programma via de onderstaande link.

Programma opleiding

*De opleiding is helemaal up-to-date met de nieuwe aangenomen wetten, waaronder de Wet Werk en Zekerheid en de Wet Arbeid en Zorg.

Trainer(s)

Frans Van De Ven

Frans van de Ven - Trainer voor SD Worx

Frans is een gedreven jurist die op een heel begrijpelijke en boeiende manier de materie kan overbrengen met toepassing van een heleboel voorbeelden waardoor de stof voor de deelnemers echt gaat leven.


Prijs: € 1490

Prijzen exclusief BTW.

Documentatie, koffie en lunch zijn inbegrepen.

Wenst u voor de sessie van mei te overnachten in het Elewijt Center? U kan een kamer boeken aan 99 EUR (single kamer per nacht) of 125 EUR (twin kamer per nacht) inclusief ontbijt. Stuur een e-mail naar info@elewijtcenter.be met vermelding SD + Nederlands arbeidsrecht voor Belgische bedrijven. U krijgt van het Elewijt Center de bevestiging van uw reservatie.

Wenst u voor de sessie van september te overnachten in Scandic Hotel? U kan een kamer boeken aan 99 EUR (per persoon per nacht) inclusief ontbijt, exclusief city tax (2,39 EUR per persoon per nacht). Stuur een e-mail naar meeting.antwerpen@scandichotels.com of bel naar 0032 3 217 47 48. U krijgt van Scandic Hotel de bevestiging van uw reservatie.

Inschrijven

Subsidies

Geniet tot 30% of 40 % korting via de KMO-portefeuille
Deze opleiding komt in aanmerking voor bovenstaande aantal opleidingsuren. Vergeet niet uw aanvraag bij de KMO-portefeuille in te dienen binnen de 14 dagen na de startdatum van de opleiding. Ons erkenningsnummer: DV.O105496. Meer info en de voorwaarden: www.kmo-portefeuille.be


Getuigenissen

“Ik had geen voorkennis van de Nederlandse wetgeving en heb op deze twee dagen al veel geleerd. Ik heb nog wel vragen maar de antwoorden vind ik wel in het naslagwerk. De materie werd zeer aangenaam gebracht door de docent waardoor het ‘sociaal recht’ niet saai maar boeiend werd.” Barbara Vormanns Strabag BRVZ Benelux
Frans is een schitterend docent die zeer veel praktijkervaring heeft en dit op een heldere manier weet over te brengen naar de cursisten. Geert Verhoeven HR Manager CHEP Benelux
Duidelijk, to the point en goed geïllustreerd, waardoor de saaie materie toch bevattelijk werd. De docent bracht het op een boeiende manier en liet veel ruimte voor eigen cases. De interactie en praktijkvoorbeelden maken het heel interessant. Heidi Verhoeven HR Officer A&C Systems