1. Home>

Veelgestelde vragen

werken aan laptop

Wens je meer informatie of heb je vragen?

Hier vind je een antwoord op veelgestelde vragen.

 

Heb je vragen ivm het SD Worx Academy portaal, check dan SD-Worx Digital Learning Academy.

  Inschrijven

  Hoe schrijf ik in voor een opleiding ? 

  Je kan makkelijk inschrijven voor een opleiding door onderstaande stappen te volgen: 

  1. Zoek de opleiding die je wilt volgen  
  2. Op de productfiche vind je rechts een kader met praktische info over de opleiding. Klik hier onderaan op de knop “inschrijven”. 
  3. Duid de sessie(s) van jouw keuze aan  
  4. Vul je gegevens in en bevestig je aankoop 
  5. Je ontvangt van ons een bevestigingsmail voor je aanvraag tot inschrijving. 
  6. Wanneer we je aanvraag hebben verwerkt, krijg je een automatische bevestigingsmail voor de inschrijving zelf. Dan is je inschrijving helemaal rond.  

  Is het je eerste opleiding via SD Worx Academy? In dat geval ontvang je van ons een registratiemail waarin we je vragen om je aanmelding op ons leerplatform te vervolledigen. Wanneer je dit in orde brengt, krijg je toegang tot jouw persoonlijke leerpad. Hierop kun je makkelijk al je cursusmateriaal terugvinden, alsook praktische info over jouw opleiding.   

  Hoe betaal ik voor een opleiding?

  We vragen je steeds om een e-mailadres op te geven waarnaar de factuur digitaal kan worden verstuurd. Het bedrag kan dan worden betaald tot 30 dagen na de factuurdatum.  

  Onze prijzen staan steeds vermeld op de opleidingsfiches. Het cursusmateriaal en de lunch zijn inbegrepen, maar je moet wel rekening houden met een bijkomstige kost van 21% BTW.

   Open opleidingen

   Hoe wijzig ik mijn inschrijving?

   Je kan je opleiding steeds wijzigen naar een andere sessie (datum of locatie). Dit kan gratis tot 2 weken voor de start van je opleiding; daarna wordt er een administratiekost van €62 aangerekend. Je kan je wel altijd kostenloos laten vervangen door een collega.

   Hoe annuleer ik mijn inschrijving?

   Je kan een geplande opleiding enkel schriftelijk annuleren (dus via e-mail, aangetekend schrijven,…) tenzij in geval van overmacht of bij events. Je neemt dus best contact met ons op via academy@sdworx.com of je stuurt een aangetekende brief naar SD Worx Academy, Brouwersvliet 5B, 2000 Antwerpen. De datum van ontvangst door SD Worx Academy wordt dan in overweging genomen voor de toepassing van de annulatievoorwaarden.

   Annulatievoorwaarden

   • Annuleren kan gratis tot 2 maanden voor aanvang van je opleiding
   • Indien je annuleert tussen 2 maanden tot 14 dagen voor aanvang van de opleiding wordt er een administratiekost van €62 euro aangerekend
   • Indien je annuleert binnen de 14 dagen voor aanvang van de opleiding kun je aanspraak maken op een terugbetaling van 50% van het inschrijvingsgeld
   • Indien je annuleert binnen de 7 dagen voor aanvang van je opleiding, kun je helaas geen terugbetaling van het inschrijvingsgeld ontvangen en wordt dit 100% aangerekend

   *Deze voorwaarden zijn niet geldig voor de Dag van de Payroll Professional en andere events georganiseerd door SD Worx Academy.

   Kunnen jullie mijn opleiding annuleren?

   Ja, dit kan in uitzonderlijke gevallen helaas gebeuren. Indien we genoodzaakt zijn een opleiding te annuleren brengen we je hier wel steeds persoonlijk van op de hoogte. We bekijken dit dan samen met jou en stellen indien mogelijk een andere datum of locatie voor.

    Juridische actuasessies (Compact/Proxy/Flex/Plus)

    Wanneer kan ik instappen?

    Je kan elke maand instappen in deze abonnementsformules.

    Kan ik eerst een proefsessie volgen?

    Ja, dat kan voor de leerformules PROXY of FLEX. Op diens opleidingsfiches vind je een knop waarmee je een proefsessie kan aanvragen. Zo kan je eerst kennismaken met de leerformule en achteraf beslissen of je al dan niet op een abonnement intekent.

    Zo’n proefsessie is bovendien volledig gratis en vrijblijvend. Hou hier wel rekening mee:

    • Je kan slechts één proefsessie volgen (één PROXY of één FLEX sessie)
    • Per bedrijf mag slechts één hr-afgevaardigde aan een proefsessie deelnemen
    • De proefsessies zijn t.e.m. maart enkel online te volgen

    Ik kan niet aanwezig zijn op een geplande sessie. Wat nu?

    Je kan steeds vragen om de een geplande workshopsessie in dezelfde maand te volgen op een ander moment of andere locatie. Hiervoor dien je ons wel steeds per mail te verwittigen via workshopclub@sdworx.com. Vermeld hierbij steeds welke workshopsessie je NIET kan volgen en welke workshopsessie je WEL wilt volgen. Anders is het ook mogelijk je plaats te laten innemen door een collega. Ook hiervoor vragen we je ons te verwittigen via workshopclub@sdworx.com. In dit geval vermeld je de naam van je collega en de locatie met het tijdstip waarop hij de sessie zal volgen.

    Kan ik nog annuleren?

    Je inschrijving voor de Juridische actuasessies COMPACT, PROXY, FLEX of PLUS betreft een abonnementsformule van opeenvolgende sessies en die wordt jaarlijks na afloop automatisch verlengd. Indien je het abonnement wilt annuleren, dan kan dit kostenloos tot 2 maanden voor de start van de laatste sessie. Nadien wordt er een administratieve kost van €62 aangerekend Eens opgestart kan je je abonnement voor dat jaar niet meer annuleren.

     Cursusmateriaal

     Hoe kan ik het cursusmateriaal raadplegen?

     We leveren ons cursusmateriaal altijd digitaal aan op ons leerplatform. Je kiest dan zelf of je het online raadpleegt of afdrukt.

     Hoelang heb ik het cursusmateriaal tot mijn beschikking?

     Dat hangt af van de opleiding die je hebt gekozen. In de regel is dit als volgt:

     • Bij aankoop van e-learnings en webinars krijg je al het materiaal gedurende 6 maanden tot je beschikking
     • Bij overige opleidingen (behalve onze workshops) is dit eveneens 6 maanden
     • Bij workshopsformules zoals COMPACT, FLEX, Social profit, … is dit 12 maanden

      Subsidies

      Kan ik aanspraak maken op bepaalde subsidies?

      Mogelijks wel! Indien er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, kan je voor je opleiding aanspraak maken op de kmo-portefeuille, Vlaams opleidingsverlof of misschien wel werkbaarheidscheques. Deze subsidies worden gefinancierd door de overheid. Meer informatie hierover vind je hier.

       Digitale leervormen

       Wat is het verschil tussen een e-learning, on demand webinar en live webinar?

       Bij SD Worx Academy bieden we verschillende digitale leervormen aan. Meer info hierover vind je hier.

        Consumptiemanden bij aanvang virtuele sessies

        Wat is dit?

        Bij de verdere uitrol van ons hybride aanbod waken we erover dat de kwaliteit van onze online opleidingen volledig evenwaardig is aan dat van onze klassikale opleidingen. Als klant willen we je namelijk exact dezelfde beleving kunnen bieden. 

        Bij onze klassikale programma’s (met een duurtijd langer dan een halve dag) voorzien we steeds een lunchmoment. Het sociale aspect met eten en drinken is namelijk een belangrijke aspect van de leerervaring, vinden wij. We kijken er dan ook op toe om dit bij onze virtuele programma’s niet te vergeten: daarom krijg je als klant bij aanvang van je virtuele opleiding steeds een “food & beverage” basket met artisanale lekkernijen toegestuurd. Zo wordt ook tijdens een digitale opleiding je innerlijke mens gespijsd!

        Wat zit erin?

        De geschenkmanden worden samengesteld door Belartisan; de inhoud bevat dan ook enkel duurzame, kwalitatieve streekproducten van lokale handelaren. Zo geven we eveneens onze Belgische leveranciers een extra duwtje in de rug.

        • De samenstelling verschilt per opleiding
        • Er wordt slechts één consumptiebox voorzien per gevolgde opleiding
        • Dit is met uitzondering van de workshops, webinars en e-learnings

         Gegevens

         Hoe gebruikt SD Worx Academy mijn gegevens?

         We nemen de gegevens die je bij je inschrijving verstrekt op in een bestand. Wij gebruiken dit bestand niet alleen om je inschrijving administratief te verwerken, maar ook om je op de hoogte te houden van onze activiteiten. Je kan deze gegevens steeds opvragen en corrigeren (Wet tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer, 8 december 1992).

         Hoe kan ik mijn gegevens aanpassen?

         Stuur een mail naar academy@sdworx.com met de gegevens die je wenst aan te passen en wij doen het nodige.

          

          

         Algemene voorwaarden

         Waar kan ik de algemene voorwaarden terugvinden?

         De algemene voorwaarden die voor SD Worx Academy van toepassing zijn vind je hier.

          User Name

          Gebruikersnaam vergeten

          Als je jouw gebruikersnaam vergeten bent, kan je die via het inlogscherm terugvinden.

          Via de link "gebruikersnaam vergeten" kan je jouw gebruikersnaam opvragen. 

           

          Heb je nog meer vragen ivm het SD Worx Academy portaal, check dan SD-Worx Digital Learning Academy.

           User Name

           Login error

           Als je jouw wachtwoord steeds opnieuw moet instellen, dan kan er een probleem zijn met de manier waarop je browser jouw wachtwoord opslaat. Dit hangt van je browser af en kan niet door ons worden aangepast.

           Je gebruikersnaam is voor- en familienaam samen, zonder spatie ertussen.

           Sommige browsers zetten automatisch een spatie tussen een voornaam en een familienaam, en dan lukt aanmelden uiteraard niet. Controleer of het automatisch invullen door je browser correct verloopt. Als dit het probleem niet verhelpt, neem dan contact met ons op.

            Wachtwoord

            Wachtwoord vergeten

            Als je jouw wachtwoord vergeten bent, kan je een nieuw aanvragen via het inlogscherm. Je krijgt via het door jou gekozen communicatiekanaal (vb. e-mail) een link om jouw wachtwoord voor SD Worx Academy opnieuw in te stellen.  

            Belangrijk: Deze reset-link is maar 24u geldig. 

            Je nieuwe wachtwoord moet bestaan uit: 

            • Minimum 8 karakters 
            • Min. 1 alfanumeriek en 1 numeriek karakter
            • Min. 1 speciaal teken zoals %, @, &, … 

            Wanneer je SMS als voorkeurcommunicatie hebt opgegeven in jouw profiel, dan krijg je een reset-code via SMS, die je moet invoeren om je wachtwoord te wijzigen.