1. Home>
woman laptop

Veelgestelde vragen

Frequently asked questions (FAQ)

Ben je op zoek naar meer info of zit je met een prangende vraag? Op deze pagina vind je het antwoord op enkele veelgestelde vragen. We hebben ze voor jou verzameld en overzichtelijk op een rijtje gezet.

Voor vragen over het SD Worx Academy leerportaal, surf je naar SD Worx Digital Learning Academy.

woman laptop

Inschrijven

Je kan inschrijven via de website door onderstaande stappen te volgen: 

 1. Zoek de opleiding die je wilt volgen.  
 2. Op de opleidingsfiche vind je rechts een kader met praktische info. Klik hier onderaan op de knop “inschrijven”. 
 3. Duid de sessie(s) van jouw keuze aan.
 4. Vul je gegevens in en bevestig je aankoop.
 5. Je ontvangt van ons een bevestigingsmail voor je aanvraag tot inschrijving. 
 6. Wanneer we je aanvraag hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail. Je inschrijving is nu rond.  

Is het je eerste opleiding via SD Worx Academy? In dat geval ontvang je een registratiemail waarin we je vragen om je aanmelding op ons leerplatform te vervolledigen. Hierop vind je onder meer praktische info over je opleiding en je cursusmateriaal terug.

Bij inschrijving vragen we je steeds om een e-mailadres op te geven waarnaar de factuur digitaal kan worden verstuurd. Het bedrag kan dan worden betaald tot 30 dagen na de factuurdatum.

Onze prijzen staan steeds vermeld op de opleidingsfiches. Het cursusmateriaal en de lunch (indien van toepassing) zijn inbegrepen, maar je moet wel rekening houden met een bijkomstige kost van 21% BTW.

Je kan je opleiding gratis wijzigen naar een andere sessie (datum of locatie) tot 2 weken voor de start van je opleiding. Daarna wordt een administratiekost van €62 aangerekend.

Je kan je wel altijd kostenloos laten vervangen door een collega.

Je kan een geplande opleiding enkel schriftelijk annuleren, tenzij in geval van overmacht of bij events. Je neemt daarvoor best contact met ons op via academy@sdworx.com of stuurt een aangetekende brief naar SD Worx Academy, Brouwersvliet 5B, 2000 Antwerpen. De datum van ontvangst door SD Worx Academy wordt dan in overweging genomen voor de toepassing van de annulatievoorwaarden.

Annulatievoorwaarden*

 • Annuleren kan gratis tot 2 maanden voor aanvang van je opleiding.
 • Indien je annuleert tussen 2 maanden tot 14 dagen voor aanvang van de opleiding wordt er een administratiekost van €62 euro aangerekend.
 • Indien je annuleert binnen de 14 dagen voor aanvang van de opleiding kun je aanspraak maken op een terugbetaling van 50% van het inschrijvingsgeld.
 • Indien je annuleert binnen de 7 dagen voor aanvang van je opleiding, kan je helaas geen terugbetaling van het inschrijvingsgeld ontvangen en wordt dit 100% aangerekend.

*Deze voorwaarden zijn niet geldig voor de Dag van de Payroll Professional en andere events georganiseerd door SD Worx Academy.

Ja, dit kan in uitzonderlijke gevallen helaas gebeuren. Indien we genoodzaakt zijn een opleiding te annuleren, brengen we je hier persoonlijk van op de hoogte. We bekijken dit dan samen met jou en stellen indien mogelijk een andere datum of locatie voor.

Workshops juridische actualiteit

Formules compact/proxy/flex/plus

Je kan elke maand instappen in de abonnementsformules. Bij inschrijving kan je de maand aanduiden waarin je wil starten.

Ja, dat kan voor de formules PROXY of FLEX. Op de opleidingsfiches vind je een knop waarmee je een proefsessie kan aanvragen. Zo kan je eerst kennismaken met de leerformule en achteraf beslissen of je al dan niet voor een abonnement intekent.

De proefsessie is volledig gratis en vrijblijvend. Hou hier wel rekening mee:

 • Je kan slechts één proefsessie volgen (proxy of flex)
 • Per bedrijf mag slechts één hr-afgevaardigde aan een proefsessie deelnemen
 • De proefsessies zijn t.e.m. maart enkel online te volgen

Je kan vragen om de sessie in dezelfde maand te volgen op een ander moment of een andere locatie. Hiervoor dien je ons per mail te verwittigen via workshopclub@sdworx.com. Vermeld hierbij welke workshopsessie je niet kan volgen en welke workshopsessie je wel wil volgen.


Het is ook mogelijk je plaats te laten innemen door een collega. Ook hiervoor vragen we je ons op voorhand te verwittigen. In dit geval vermeld je de naam van je collega en de locatie met het tijdstip waarop je collega de sessie zal volgen.

Je inschrijving voor de juridische actuasessies COMPACT, PROXY, FLEX of PLUS is een abonnementsformule van opeenvolgende sessies die wordt jaarlijks, na afloop, automatisch verlengd wordt. Indien je het abonnement wilt annuleren, dan kan dit kostenloos tot 2 maanden voor de start van de laatste sessie. Nadien wordt er een administratieve kost van €62 aangerekend. Eens opgestart kan je je abonnement voor dat jaar niet meer annuleren.

Annulatie kan enkel schriftelijk (e-mail of aangetekend schrijven) gericht aan workshopclub@sdworx.com of SD Worx Academy, Brouwersvliet 5B, 2000 Antwerpen. De datum van de ontvangst door SD Worx Academy geldt als toepassingsdatum voor de annulatievoorwaarden.

Academy 24/7 abonnement

Online leerplatform

In het Academy 24/7 abonnement vind je al onze digitale opleidingen terug. Je kan er aansluiten bij onze live webinars of on demand webinars en e-learnings volgen. De meeste live webinars worden ook opgenomen en kan je uitgesteld kijken.

 

Een overzicht van de opleidingen in 24/7 vind je hier.

Tijdens onze FLEX workshops krijg je maandelijks een overzicht van de meest recente sociaaljuridische ontwikkelingen. De formule bestaat uit 10 sessies per jaar. Je kiest per sessie waar (online of op locatie) en wanneer je aansluit. Deze formule is gericht op interactie en biedt ruimte om live vragen te stellen aan de trainer en andere deelnemers.

 

Met het Academy 24/7 abonnement krijg je onbeperkt toegang tot het volledige online aanbod. Je kan aansluiten bij alle live webinars, on demand webinars en e-learnings. Ook op 24/7 is een overzicht van de sociaaljuridische actualiteit te vinden. Dit zijn opgenomen webinars die een korte samenvatting geven van de voorbije workshops.

Digitale leervormen

Bij SD Worx Academy bieden we naast klassikale sessies ook verschillende digitale leervormen aan. Je kiest zelf welke vorm van leren het best bij jou past. Meer info over onze leervormen vind je hier.

Cursusmateriaal

We leveren ons cursusmateriaal altijd digitaal aan op ons leerplatform. Je kiest dan zelf of je het online raadpleegt of afdrukt.

Dat hangt af van de opleiding die je hebt gekozen. In de regel is dit als volgt:

 • Bij aankoop van e-learnings en webinars krijg je al het materiaal gedurende 6 maanden tot je beschikking.
 • Bij overige opleidingen (behalve onze workshops) is dit ook 6 maanden.
 • Bij workshopsformules zoals COMPACT, FLEX, social profit, … is dit 12 maanden.

Leerportaal SD Worx Academy

Als je jouw gebruikersnaam vergeten bent, kan je die via het inlogscherm terugvinden. Klik op "gebruikersnaam vergeten" om jouw gebruikersnaam opvragen. 

Als je jouw wachtwoord steeds opnieuw moet instellen, kan er een probleem zijn met de manier waarop je browser je wachtwoord opslaat. Dit hangt van je browser af en kan niet door ons worden aangepast.

Je gebruikersnaam is voor- en familienaam samen, zonder spatie ertussen. Controleer of het automatisch invullen door je browser correct verloopt. Sommige browsers zetten automatisch een spatie tussen voornaam en familienaam, en dan lukt aanmelden uiteraard niet. Als dit het probleem niet verhelpt, neem dan contact met ons op.

Als je jouw wachtwoord vergeten bent, kan je een nieuw aanvragen via het inlogscherm. Er zijn twee mogelijkheden:

1. Je krijgt via e-mail een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.  Deze reset-link is maar 24u geldig. 

Je nieuwe wachtwoord moet bestaan uit: 

 • Minimum 8 karakters 
 • Minimum 1 alfanumeriek en 1 numeriek karakter
 • Minimum 1 speciaal teken zoals %, @, &, … 

2. Wanneer je SMS als voorkeurcommunicatie hebt opgegeven in jouw profiel, dan krijg je een reset-code via SMS, die je moet invoeren om je wachtwoord te wijzigen. 

Subsidies voor opleidingen

Indien er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, kan je voor je opleiding aanspraak maken op de kmo-portefeuille, Vlaams opleidingsverlof of werkbaarheidscheques. Deze subsidies worden gefinancierd door de overheid. Meer informatie hierover vind je hier.

We bieden ook een webinar aan over het haalbaar en betaalbaar maken van je opleidingsaanbod binnen je bedrijf.

Gegevens en voorwaarden

We nemen de gegevens die je bij je inschrijving verstrekt op in een bestand. Wij gebruiken dit bestand niet alleen om je inschrijving administratief te verwerken, maar ook om je op de hoogte te houden van onze activiteiten. Je kan deze gegevens steeds opvragen en corrigeren (Wet tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer, 8 december 1992).

Stuur een mail naar academy@sdworx.com met de gegevens die je wenst aan te passen en wij doen het nodige.

De algemene voorwaarden die voor SD Worx Academy van toepassing zijn vind je hier.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem dan persoonlijk contact met ons op. We helpen je met veel plezier verder!