LP_EU_man_smartphone_25_960x540_hero

Steun voor jouw opleidingen

Je opleiding financieren

Heb je je oog laten vallen op een opleiding, maar valt dat buiten je opleidingsbudget? Gelukkig zijn er verschillende manieren om jouw leercurve en die van je collega’s of medewerkers mee te ondersteunen, zoals de kmo-portefeuille, het Vlaams opleidingsverlof en de werkbaarheidscheques. 

LP_EU_man_smartphone_25_960x540_hero
Je opleiding financieren

1. Kmo-portefeuille

De Vlaamse subsidiemaatregel voorziet steun in opleidingen en advies die je aankoopt om de kwaliteit van je onderneming te verbeteren. 

SD Worx Academy is een geregistreerd dienstverlener (erkenningsnummer: DV.O105496), dus dat vakje mag je al afvinken. Maar om financiële steun te ontvangen voor onze opleidingen, gelden nog andere voorwaarden:

 • je opleiding via SD Worx Academy moet minimaal 100 euro kosten – exclusief btw, inclusief verplaatsingskosten docent
 • bij afstandsleren moet er rechtstreekse interactie zijn met de docent
 • bij elke les teken je de aanwezigheidslijst (schriftelijk of elektronisch)
 • de opleiding is betaald vóór 31 december van het jaar na je steunaanvraag 
 • je doet de steunaanvraag vanaf de inschrijving en tot 14 dagen na de start van de lessen

Na de opleiding krijg je van ons een gepersonaliseerd vormingsattest. Meer informatie over de kmo-portefeuille en de aanvraagprocedure vind je hier.

  2. Vlaams opleidingsverlof

  De opvolger van het betaald educatief verlof ondersteunt werknemers en werkgevers uit de privésector om opleidingen te volgen. Enerzijds mag je werknemer een bepaald aantal uur afwezig zijn met behoud van loon om de opleiding te volgen. Anderzijds kun jij een forfaitair bedrag terugbetaald krijgen ter compensatie van de loonkosten. 

  Vlaams opleidingsverlof aanvragen of een terugbetaling aanvragen? Hier doorloop je de verschillende stappen.

   3. Werkbaarheidscheques

   Inzetten op werkbaar werk, daar winnen jij én je medewerkers bij. Met de werkbaarheidscheques van de Vlaamse regering doe je inzichten op om aangename werkomstandigheden te creëren en te verduurzamen. Concreet komen hiervoor opleidingen rond werkbaarheid (bv. telewerk) en het mentale welbevinden van werknemers en werkgevers in aanmerking. Onder bepaalde voorwaarden financiert Vlaanderen tot 60% van je project met een maximumbedrag van 10.000 euro. 

   Wist je dat door de coronacrisis het toepassingsgebied van de werkbaarheidscheques werd uitgebreid? Lees er hier alles over.