1. Home>
 2. Nieuws & inspiratie>
 3. Aanwerving en selectie>
cadeau werknemer

Wil je je werknemer een cadeau geven? Dat mag binnenkort wat meer zijn!

geschenken werkgevers bedragen

1. Wat zijn de nieuwe maximumbedragen?

De maximumbedragen waarmee je je geschenk kunt vrijstellen van RSZ, verschillen per gelegenheid. Onderstaande tabel zet voor jou de verschillende gelegenheden, de oude en de nieuwe plafonds op een rij.

  2. Wanneer treedt deze regeling in werking?

  De nieuwe bedragen zouden retroactief vanaf 1/1/2017 in werking treden. Nu is het wachten tot het Belgisch Staatsblad (BS) de nieuwe regelgeving publiceert. Zodra dit het geval is, kun je de hogere bedragen officieel toepassen.

  3. Is dit ook van toepassing op de fiscus?

  Hoewel het doel is om tot een volledige fiscale harmonisatie – gunstige regelingen op vlak van sociale zekerheid én belastingen – voor geschenken te komen, is de nieuwe regelgeving voorlopig enkel van toepassing op de RSZ.

  Werknemers hebben graag inspraak in hun verloningspakket. Door je medewerker de kans te geven zijn loonpakket mee in te vullen, kom je tegemoet aan zijn wensen. Extra waarde voor hem, zonder dat je er meer voor moet betalen.

  Geef je trouwens jaarlijks cadeaus voor Sinterklaas, Kerstmis en/of Nieuwjaar? Dan kun je ervoor kiezen om het op te nemen in je voordelenkorf. Dan kan je medewerker echt helemaal zelf beslissen waaraan hij het budget besteedt.

   Een gepersonaliseerd loonpakket als innovatief HR-instrument

   Over hoe en waarom van flexibel verlonen.

    Download het e-book
    Geert Vermeir

    Geert Vermeir

    Juridisch Expert

    Geert Vermeir werkt voor het juridisch kenniscentrum van SD Worx. Met zijn rechtendiploma op zak (KULeuven), begon hij te werken als Legal Advisor en later als Knowledge Manager bij Securex. Na een decennium bij Securex trad hij in april 2008 in dienst bij SD Worx als Senior Legal Advisor. Sinds juli 2014 werkt hij voor het juridisch kenniscentrum. Als expert op vlak van arbeidsrecht en sociale zekerheid deelt hij zijn kennis onder andere als trainer in sociaaljuridische opleidingen.