1. Home>
 2. Nieuws & inspiratie>
 3. Aanwerving en selectie>

Wil je je werknemer een cadeau geven? Dat mag binnenkort wat meer zijn!

-Leestijd: 3 minuten

geschenken werkgevers bedragen

1. Wat zijn de nieuwe maximumbedragen?

De maximumbedragen waarmee je je geschenk kunt vrijstellen van RSZ, verschillen per gelegenheid. Onderstaande tabel zet voor jou de verschillende gelegenheden, de oude en de nieuwe plafonds op een rij.

  2. Wanneer treedt deze regeling in werking?

  De nieuwe bedragen zouden retroactief vanaf 1/1/2017 in werking treden. Nu is het wachten tot het Belgisch Staatsblad (BS) de nieuwe regelgeving publiceert. Zodra dit het geval is, kun je de hogere bedragen officieel toepassen.

  3. Is dit ook van toepassing op de fiscus?

  Hoewel het doel is om tot een volledige fiscale harmonisatie – gunstige regelingen op vlak van sociale zekerheid én belastingen – voor geschenken te komen, is de nieuwe regelgeving voorlopig enkel van toepassing op de RSZ.

  Werknemers hebben graag inspraak in hun verloningspakket. Door je medewerker de kans te geven zijn loonpakket mee in te vullen, kom je tegemoet aan zijn wensen. Extra waarde voor hem, zonder dat je er meer voor moet betalen.

  Geef je trouwens jaarlijks cadeaus voor Sinterklaas, Kerstmis en/of Nieuwjaar? Dan kun je ervoor kiezen om het op te nemen in je voordelenkorf. Dan kan je medewerker echt helemaal zelf beslissen waaraan hij het budget besteedt.

   Een gepersonaliseerd loonpakket als innovatief HR-instrument

   Over hoe en waarom van flexibel verlonen.

    Download het e-book
    Geert Vermeir
    DoorGeert Vermeir-Juridisch Expert

    Geert Vermeir werkt voor het juridisch kenniscentrum van SD Worx. Met zijn rechtendiploma op zak (KULeuven), begon hij te werken als Legal Advisor en later als Knowledge Manager bij Securex. Na een decennium bij Securex trad hij in april 2008 in dienst bij SD Worx als Senior Legal Advisor. Sinds juli 2014 werkt hij voor het juridisch kenniscentrum. Als expert op vlak van arbeidsrecht en sociale zekerheid deelt hij zijn kennis onder andere als trainer in sociaaljuridische opleidingen.

    Ebook over rekruteren
    Ebook

    Rekruteren in België: 4 pistes om uit de impasse te raken

    Talent vinden en houden is niet simpel in een krappe arbeidsmarkt. Hoe steek je uit boven de vele openstaande jobs? En wat kun je doen om de juiste profielen voor jouw organisatie te laten kiezen?  Dit e-book zet je op weg.

    Een professionele relatie is net als een puzzel. Om succesvol samen te werken moet het ‘klikken’, vanaf de eerste kennismaking maar liefst ook lang daarna. Wat is het geheim achter die klik? Wij vonden de 7 puzzelstukken die -indien juist gelegd- zorgen dat een werkgever aantrekkelijk kan zijn en een perfecte match kan creëren met zijn werknemers.
    Dit e-book behandelt het vijfde puzzelstuk "rekruteren".

    afgestudeerd
    Blog

    Pas afgestudeerde jongeren aanwerven: 5 tips

    De zonovergoten zomer loopt op zijn laatste benen. Enerzijds ontwaken pas afgestudeerde studenten uit hun zomerslaap. Anderzijds schakelen veel werkgevers over van zomerregime naar full-on najaarsdrukte. Daardoor gaan bedrijven op zoek naar nieuw talent, terwijl eerstewerkzoekenden de arbeidsmarkt beginnen te verkennen. Neem je een starter onder je vleugels? Dan is dit alvast wat je moet weten.

    Door Annelies Rottiers2018-09-12
    wink
    Blog

    Met deze tips word je een employer of choice

    De juiste medewerkers vinden én houden is niet gemakkelijk. De tijd dat je uit een massa kandidaten die ene medewerker kon selecteren die perfect past binnen het organigram, is al lang voorbij. Door je bedrijf aantrekkelijk te profileren kiezen de weinige kandidaten uit alle mogelijke werkgevers wellicht jouw organisatie. Deze tips helpen je de harten en geesten te veroveren als employer of choice van je aanstaande werknemers.

    Door Peter Beeusaert 2018-03-15