1. Home
Advies over verloning van bedrijfsleiders

Welkom, zelfstandig ondernemer!

Met een vennootschap wil je uiteraard ook een loon. Hoe je dat precies – of beter nog: optimaal – aanpakt? Net als je boekhouder weet SD Worx daar het fijne van.

Advies over verloning van bedrijfsleiders

Vragen over je verloning? SD Worx weet raad!

Magnifying glass
1. Op zoek naar de optimale situatie

Hoeveel loon je jezelf uitkeert, dat beslis jij. Toch bestaat er wel een objectieve optimale situatie. Een ideale balans tussen verloning, sociale bijdragen en bedrijfsvoorheffing. Ben je een bedrijfsleider met een vennootschap? Dan zit een interessant verloningspakket in de combinatie van loon, voordelen en vormen van uitgestelde verloning zoals het vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ), dividenden, huurinkomsten en auteursrechten.

Advice
2. Wij adviseren en ontzorgen

We maken graag een persoonlijke loonsimulatie voor je. Zo gaan we samen met jou op zoek naar de best mogelijke balans. Keer je jezelf al een loon uit, dan stellen we mogelijkheden voor om je loonkosten te beperken. Zo hou je op het einde van de rit meer over. Als sociaal secretariaat verzorgen we nadien de doorstorting van de voorheffing. Zo hoef jij daar niet van wakker te liggen.

Mail
3. Alles samen met jouw boekhouder

Dat je al een boekhouder hebt, is helemaal oké. Grote kans trouwens dat hij of zij al een van onze partners is. Want SD Worx en boekhouders zijn een en-en-verhaal. Samen komen we tot jouw meest ideale situatie.

Maak kennis met onze tool voor zelfstandige bedrijfsleiders!

Wist je dat SD Worx de meest gebruiksvriendelijke en allesomvattende tool voor de verloning van zelfstandige bedrijfsleiders in huis heeft? Eén op de twee boekhouders gebruikt onze toepassing om zelfstandige ondernemers te adviseren over hun verloning, en om de loonadministratie praktisch te regelen.

Ook jij kunt onze deze tool gebruiken:

 • om de impact van een loonaanpassing op je sociale bijdrage, je bedrijfsvoorheffing of je nettoloon te simuleren
 • om verschillende simulaties met elkaar te vergelijken
 • om je aanvullend pensioen te regelen
 • om je verloning snel en eenvoudig aan te passen en je aangiftes te automatiseren
 • … 
  Vraag een demo

  Ontdek de tool in deze video

   Blije medewerker

   Je eerste medewerker aanwerven?

   Als je beslist om versterking te zoeken, duiken tal van vragen op. Stel ze allemaal aan de gratis startersservice van SD Worx! Onze startersadviseurs geven niet alleen antwoorden, ze regelen bovendien alle formaliteiten. Dankzij hun intensieve begeleiding loopt je start als werkgever gegarandeerd op wieltjes.

    Zo werf je een eerste medewerker aan
    Zelfstandige

    Zelfstandig worden: hoe pak je dat aan?

    Zelfstandige worden, dat doe je toch samen met onze partner Xerius? Want in welke fase van het beslissingsproces je ook zit, je kunt altijd rekenen op hun advies en ervaring. Zo maakt je zaak de beste start.

     Ga langs bij Xerius
     Raf Janssen
     Als startersadviseur informeer ik je uitgebreid over het kostenplaatje van een eerste werknemer. Bel ons met al je vragen op het nummer 078 150 450.
     Raf Janssen, Adviseur Partners & Starters SD Worx, SD Worx
     Maak een afspraak

     Hoe kunnen we je helpen?

      Inspiratie

      Hoe vind je de ideale medewerker - SD Worx spark

      De doelgroepvermindering voor eerste aanwervingen: de voorwaarden helder uitgelegd

      dinsdag 12 januari 2021

      Gaan de zaken goed, dan denk je misschien aan versterking. Dankzij de doelgroepvermindering eerste aanwervingen geniet je als nieuwbakken werkgever een volledige vrijstelling van de patronale basisbijdragen voor je eerste medewerker, zonder beperking in de tijd. Voor je tweede tot en met je zesde werknemer krijg je nog steeds een interessante RSZ-korting.

      Lees het volledige artikel
      lachende werknemer

      Vrijstelling bedrijfsvoorheffing voor starters: wie komt in aanmerking?

      donderdag 9 januari 2020

      Als startende ondernemer kun je op heel wat steunmaatregelen rekenen om je zaak financieel een duwtje in de rug te geven. Ook wat de betaling van bedrijfsvoorheffing betreft. Sinds 2015 voorziet de regering in een vrijstelling van 10% voor kmo’s en van 20% voor micro-ondernemingen.

      Lees het volledige artikel
      werkomgeving vergadering

      Hoeveel kost een medewerker?

      vrijdag 5 juli 2019

      Wie ondernemers aan het woord hoort, weet dat de hoge loonkosten in België een boosdoener zijn. Staat je net zelf op het punt om iemand aan te werven? Dan kan een exacte inschatting van hoeveel je medewerker je zal kosten, geruststelling bieden. Dat een werknemer netto minder overhoudt dan wat je hem bruto aanbiedt, wist je al. Maar lees vooral verder, want een gewaarschuwd werkgever is er twee waard.

      Lees het volledige artikel

      Speel je met het idee van een eerste aanwerving?

      We beantwoorden 10 vragen vóór je de grote stap zet.

       Download het gratis e-book