Welkom, zelfstandig ondernemer!
Met een vennootschap wil je uiteraard ook een loon. Hoe je dat precies – of beter nog: optimaal – aanpakt? Net als je boekhouder weet SD Worx daar het fijne van.
Vragen over je verloning? SD Worx weet raad!
Maak kennis met onze tool voor zelfstandige bedrijfsleiders!
Wist je dat SD Worx de meest gebruiksvriendelijke en allesomvattende tool voor de verloning van zelfstandige bedrijfsleiders in huis heeft? Eén op de twee boekhouders gebruikt onze toepassing om zelfstandige ondernemers te adviseren over hun verloning, en om de loonadministratie praktisch te regelen.
Ook jij kunt onze deze tool gebruiken:
- om de impact van een loonaanpassing op je sociale bijdrage, je bedrijfsvoorheffing of je nettoloon te simuleren
- om verschillende simulaties met elkaar te vergelijken
- om je aanvullend pensioen te regelen
- om je verloning snel en eenvoudig aan te passen en je aangiftes te automatiseren
- …
Ontdek de tool in deze video
Je eerste medewerker aanwerven?
Als je beslist om versterking te zoeken, duiken tal van vragen op. Stel ze allemaal aan de gratis startersservice van SD Worx! Onze startersadviseurs geven niet alleen antwoorden, ze regelen bovendien alle formaliteiten. Dankzij hun intensieve begeleiding loopt je start als werkgever gegarandeerd op wieltjes.
Zelfstandig worden: hoe pak je dat aan?
Zelfstandige worden, dat doe je toch samen met onze partner Xerius? Want in welke fase van het beslissingsproces je ook zit, je kunt altijd rekenen op hun advies en ervaring. Zo maakt je zaak de beste start.
Hoe kunnen we je helpen?
Inspiratie
De doelgroepvermindering voor eerste aanwervingen: de voorwaarden helder uitgelegd
Gaan de zaken goed, dan denk je misschien aan versterking. Dankzij de doelgroepvermindering eerste aanwervingen geniet je als nieuwbakken werkgever een volledige vrijstelling van de patronale basisbijdragen voor je eerste medewerker, zonder beperking in de tijd. Voor je tweede tot en met je zesde werknemer krijg je nog steeds een interessante RSZ-korting.
Vrijstelling bedrijfsvoorheffing voor starters: wie komt in aanmerking?
Als startende ondernemer kun je op heel wat steunmaatregelen rekenen om je zaak financieel een duwtje in de rug te geven. Ook wat de betaling van bedrijfsvoorheffing betreft. Sinds 2015 voorziet de regering in een vrijstelling van 10% voor kmo’s en van 20% voor micro-ondernemingen.
Hoeveel kost een medewerker?
Wie ondernemers aan het woord hoort, weet dat de hoge loonkosten in België een boosdoener zijn. Staat je net zelf op het punt om iemand aan te werven? Dan kan een exacte inschatting van hoeveel je medewerker je zal kosten, geruststelling bieden. Dat een werknemer netto minder overhoudt dan wat je hem bruto aanbiedt, wist je al. Maar lees vooral verder, want een gewaarschuwd werkgever is er twee waard.
Speel je met het idee van een eerste aanwerving?
We beantwoorden 10 vragen vóór je de grote stap zet.