1. Home
Cyclist Hero Banner

Over SD Worx voor KMO

Als ondernemer en kmo-zaakvoerder ga je voluit voor het succes van je onderneming. Vanuit SD Worx voor KMO dragen we daar graag toe bij. Bij onze ruim 400 payroll- en hr-specialisten kun je terecht met al je tewerkstellingsvragen. Stel ons gerust op de proef!

Cyclist Hero Banner

Payroll, personeelsbeheer en veel meer voor jouw kmo

Exclusief voor ondernemers en kmo's

Startende werkgever of doorwinterde kmo: je wil vooruit en je maakt plannen. Met een doordacht personeelsbeleid maak je nóg meer kans op succes. SD Worx wil graag je metgezel zijn, bij elke stap van jezelf, je zaak en je medewerkers. We zijn er voor:

Als marktleider zijn we thuis in alle sectoren. Voor een aantal hebben we zelfs aparte teams en oplossingen.

  In België en daarbuiten

  Overweeg je medewerkers in het buitenland? Klop met je vragen over internationale tewerkstelling bij onze experten aan. Zij staan voor je klaar met pragmatisch advies en alle bijbehorende sociaaljuridische en administratieve ondersteuning.  

   Voor vaste én tijdelijke medewerkers

   De kmo-coaches van ons sociaal secretariaat zorgen voor een vlekkeloze en stipte loonberekening en personeelsadministratie.  

   Voor juridische, fiscale en hr-vragen werken de kmo-coaches nauw samen met onze juristen en kmo-consultants. Zij kennen je leefwereld grondig en geven no-nonsense advies. 

   Onze uitzendconsulenten en wervingsmanagers gaan voor jou op zoek naar de geschikte vaste of tijdelijke versterking. Op jouw vraag begeleiden we individuele medewerkers met assessments, outplacement of loopbaancoaching.

    Hier staan we voor

    icoon talent kleur

    1. Altijd dichtbij en bereikbaar

    • Je ontmoet ons in een van onze 50 kantoren verspreid over het land. Veel klanten waarderen die fysieke nabijheid, bijvoorbeeld tijdens hun opstartfase of om een gevoelig thema te bespreken. 
    • Ook telefonisch gaan we voor maximale bereikbaarheid. Is je vaste contactpersoon afwezig, dan verbinden we je door met een collega uit het vaste back-upteam. Handig, want ook hij of zij kent je dossier. 
    • Onze persoonlijke dienstverlening blijft de basis, maar we blijven daarnaast sterk investeren in onze digitale tools. Zo kunnen we je 24/7 het best mogelijke antwoord geven.  
     icoon personalinfo kleur

     2. Eenvoudig en concreet

     • Dat de loonberekening en de arbeidswetgeving in België complex zijn, is geen geheim. Logisch dat je er als ondernemer niet vertrouwd mee bent. Daarom blijven wij weg van jargon. Onze kmo-coaches en -consultants geven concreet toepasbaar advies in mensentaal. 
     • Of het nu gaat om het respecteren van deadlines of het nakomen van een afspraak, we houden ons aan beloftes. Toegegeven, dat zou evident moeten zijn in de dienstverlenende sector. Toch zetten we dat engagement van onze medewerkers graag nog even in de verf.
      icoon CoreHR kleur

      3. Performante aanpak

      • Je vraag of uitdaging beantwoorden we altijd vanuit 3 invalshoeken: wat kan en mag er sociaaljuridisch? Wat zijn de fiscale gevolgen? En wat is de impact op je medewerkers? Zo weet jij altijd waar je staat. 
      • Reken op onze geavanceerde technologie, passende ondersteuning, praktisch advies en relevante inzichten op basis van jouw data. Zo leggen we altijd de puzzel die voor jou en je medewerkers het beste resultaat oplevert.  
      • Binnen het sociaal secretariaat werken onze payrollconsulenten, juristen en kmo-consultants zeer nauw samen. Omdat ze allemaal toegang hebben tot jouw dossier, kunnen ze je altijd advies leveren op basis van jouw situatie en dat ook concreet toepassen. Geen enkel onafhankelijk adviesbureau kan je zo’n allrounddienstverlening bieden. 
      • Kun je ondersteuning gebruiken om een beslissing of actie te communiceren op de werkvloer? Onze consultants komen hiervoor graag bij jou ter plaatse. Kies je voor onze dienstverlening on-site, dan staat onze medewerker klaar om je medewerkers te begeleiden en op te vangen. 
       icoon groep kleur

       4. Voor ál je medewerkers

       • We geven je inzicht in de evolutie van je volledige personeelsbestand en -kosten, inclusief relevante benchmarks. Op basis daarvan stippel je een toekomstgericht hr-beleid uit voor je bedrijf. 
       • Nog vóór ze bij jou aan de slag gaan, hebben medewerkers de garantie op correcte, heldere en objectieve informatie. Zo kunnen ze het beste van zichzelf geven en zich verder ontwikkelen in hun rol.  
       • We zorgen voor een vlotte overgang van kandidaat naar – vaste of tijdelijke – medewerker. Dat doen we door onze plannings- en andere systemen naadloos op elkaar af te stemmen. 
       • Ook nadien zorgen we voor je medewerkers: van indiensttreding over groei en ontwikkeling tot en met exit of carrièreswitch. Zodat ze zich volledig ondersteund voelen bij jou als hun werkgever. 
        icoon webdesign kleur

        5. Technologie als backbone

        • Onze softwareportfolio dekt de volledige loopbaan van een werknemer: alle tewerkstellingstypes komen erin samen en onze toepassingen en tools groeien mee naarmate je zelf opschaalt met je bedrijf.  
        • Haal maximaal voordeel uit onze technologische ontwikkelingen om je hr-organisatie sterker en efficiënter te maken. Voor je medewerkers hebben we bijvoorbeeld een handige app waarmee ze al hun werkgerelateerde zaken regelen. 
         illustratie man laptop

          SD Worx voor KMO: deel van de groep SD Worx

          SD Worx levert oplossingen gedurende de hele levenscyclus van werknemers. Van het uitbetalen van de lonen tot het aantrekken, belonen en ontwikkelen van talent dat je bedrijf succesvol maakt. We dragen bij tot betere prestaties van kleine én grote organisaties. Via innovatieve technologie, uitgebreide expertise, relevante inzichten uit data en via outsourcing ondersteunen we je van a tot z. Meer nog: jij en je medewerkers boeken zo betere resultaten. For life. For work. 

          Meer dan 76.000 kleine en grote organisaties in heel Europa vertrouwen op ons en onze meer dan 75 jaar ervaring. Wij bieden onze oplossingen in 150 landen aan, berekenen de lonen van ongeveer 5 miljoen werknemers en behoren hierbij wereldwijd tot de top 5.  

          De meer dan 5300 werknemers van SD Worx zijn actief in 18 landen: België (hoofdkantoor), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. In 2020 realiseerde SD Worx een geconsolideerde omzet van meer dan 825 miljoen euro. 

           Profiteren van de kracht van SD Worx?