1. Home
 2. KMO's met méér dan 10 medewerkers
accountant

Onze payroll- en hr-software

Naast onze dienstverlening op maat maken we bij SD Worx voor KMO het verschil met onze loonsoftware en tal van hr-tools. Gebruiksgemak loopt als rode draad doorheen onze portfolio, zodat jij je payroll en hr nóg sneller en slimmer kunt aanpakken.

accountant
Telewerken

Payroll: dé loonsoftware voor kmo’s

Voor klanten van ons sociaal secretariaat ontwikkelden we de krachtige payrollsoftware Payroll. Met dat pakket beheer je snel en feilloos de personeels- en verloningsgegevens van je medewerkers, net zoals hun aan- en afwezigheden.  

 • Afhankelijk van je bedrijfsgrootte en sector werk je in een andere versie van ‘Payroll’. Zo is het pakket altijd op jouw maat geknipt. 
 • Zodra je payrollconsulent de lonen heeft berekend, staan alle berekende gegevens én documenten in de tool klaar. Handig als je bijvoorbeeld even de loonbrief van een medewerker wilt checken. 
 • Ook je boekhouder of accountant heeft toegang tot het pakket en vindt er alle boekhouddocumenten terug.
Alles over payroll
Zelfstandige

Flexibel verlonen via de FIP-webapplicatie

Kies je voor flexibel verlonen, dan bied je je medewerkers inspraak in de samenstelling van hun loonpakket. En dat zonder loonkosten die de pan uit swingen. De invoering van flexibele verloning staat of valt natuurlijk niet met een softwaretoepassing. Maar de webapplicatie van het Flex Income Plan™ (FIP) van SD Worx spaart jou wel een hoop manueel werk uit. Je medewerkers shoppen immers zelf de voordelen bij elkaar uit de korf die jij hebt samengesteld.

Meer weten over het Flex Income Plan™?
Motivatie van medewerkers

Selfservicetoepassingen voor je medewerkers – inclusief gratis app

Via onze selfservicetoepassingen vragen je medewerkers zelf hun afwezigheden aan, registreren ze hun onkosten of overuren en  beheren ze hun persoonlijke gegevens. Jij hoeft hun aanvragen alleen nog goed of af te keuren. 

 • Met de modulair opgebouwde software bepaal jij hoeveel autonomie je je medewerkers geeft. 
 • Er zijn volop mogelijkheden tot integratie met de loonsoftware Payroll, Outlook en/of je intern plannings- en boekhoudpakket. 
 • Afwezigheden aanvragen en goedkeuren kan via de SD Worx Assistant, onze gratis smartphone-app.
Meer weten over onze selfservicetoepassingen?
Medewerkern aanwerven

Eenvoudig een arbeidsreglement aanvragen en wijzigingen opvolgen

Naast een reeks onmisbare en verplichte werkafspraken (bv. arbeidsduur, jaarlijkse vakantie, uurrooster) weerspiegelt je arbeidsreglement de cultuur die je op de werkvloer nastreeft. Met onze arbeidsreglementtool stel je eenvoudig zo’n reglement op en houd je het ook zonder problemen up-to-date. 

 • Via gerichte vragen loodst de tool je doorheen alle rubrieken van het arbeidsreglement. 
 • Je bezorgt ons de ingevulde en gevalideerde vragenlijst terug voor een finale check.  
 • Wij mailen je het reglement, samen met de procedure om het rechtsgeldig in te voeren.
Meer info over de arbeidsreglementtool?
Industrie

Sociaaljuridische vraag? Stel ze aan Ella!

Op dit online platform vind je in enkele muisklikken up-to-date antwoorden op al je sociaaljuridische vragen: de klok rond én in mensentaal, zodat jij meteen weer verder kunt. Ella wordt gevoed door een team van meer dan 20 juridische experts. En ook de feedback van de gebruikers zelf maakt Ella elke dag slimmer en relevanter. Het resultaat: 8 op de 10 gebruikers is heel tevreden over Ella. Zelfs je payrollconsulent stelt er wel eens een vraag.

Meer weten over Ella?
Man Woman dronking coffee at a coffee shop

Performance dashboard: inzicht in de performantie van je hr-aanpak

Wil je je loonkosten benchmarken? Of ben je benieuwd of je goed scoort op het vlak van ziekteverzuim of diversiteit? En zitten je arbeidsongevallen eigenlijk onder het gemiddelde? Dan is ons Performance Dashboard iets voor jou. Het dasboard bestaat uit drie modules: 

 1. HR Benchmarks: je vergelijkt je ziekteverzuim, arbeidsongevallen, diversiteit, personeelsbewegingen en loonkosten met bedrijven van vergelijkbare grootte.  
 2. De Bradfordmodule: je krijgt een beter inzicht in individuele afwezigheden die een negatieve impact hebben op je organisatie. 
 3. De Rewardmodule: op basis van een reeks parameters (bv. leeftijd, bedrijfsgrootte, sector) ga je de marktconformiteit na van je volledige loonpakket voor een specifieke functie.
Meer over Performance dashboard
Family

Reward Profiler: een krachtig instrument voor je loonbeleid

Met een marktconforme beloning hou je je medewerkers aan boord en slaag je erin om nieuw talent aan te trekken. Het salaris voor je (nieuwe) medewerker benchmarken kan met de Reward Profiler van SD Worx: 

 • Je benchmarkt met de grootste en meest kwalitatieve salarisdatabank van het land: bijna 120.000 individuele lonen uit zo’n 12.000 bedrijven. De data worden geanonimiseerd en jaarlijks geactualiseerd. 
 • Je stelt zelf steekproeven samen op basis van de parameters leeftijd, omvang, regio en sector. 
 • Om de total reward te vergelijken, integreer je de loongegevens van je eigen medewerkers.
Meer weten?
Zelfstandige

Gratis simulatietools

Wil je berekenen hoeveel nettoloon er overblijft van een bepaald brutobedrag? Of hoelang de opzegtermijn bedraagt voor een specifieke medewerker? Je vindt deze info in een van onze vele gratis simulatietools: 

 • Bruto-netto calculator 
 • Berekening opzeggingstermijn – bedienden 
 • Vakantiegeld berekenen 
 • Berekening VAA Bedrijfswagens 
 • Recht op klein verlet 
 • Moederschapsrust 
 • Mobiliteitsbudget 
 • Vakantiedagen 
 • Eindejaarspremie 
 • Bruto-netto calculator publieke sector 
 • Winstpremie
Ga meteen aan de slag!

Op zoek naar de juiste tool voor jouw bedrijf?

Vraag een demo