1. Home
 2. KMO's met méér dan 10 medewerkers
 3. Juridisch, fiscaal en hr advies
Verloning

Stel een aantrekkelijk loonpakket samen

Een correcte en marktconforme verloning: voor veel werknemers is het een doorslaggevende factor om te (blijven) kiezen voor je bedrijf. Met een interessant loonpakket en het vooruitzicht door te kunnen groeien – ook financieel – kun je dus het juiste talent aantrekken en aan boord houden. Meer weten?

Verloning

Wat bieden je concurrenten?

Bij SD Worx beschikken we over de meest representatieve loondatabank van het land. Op basis van deze gegevens benchmarken onze consultants je verloning: ze vergelijken je lonen en voordelenpakketten met soortgelijke organisaties op basis van sector, regio etc.

  Naar een optimale verloningsmix

  Onze experts berekenen wat je precies voor welke functie biedt en wat je medewerkers daaraan overhouden. Moet er aan je verloning worden gesleuteld? Ook daarvoor kun je op SD Worx rekenen. We stellen je loonpakketten zo voordelig mogelijk samen, voor jou en je medewerker. Zo houdt hij er meer aan over en hou jij je loonkosten onder controle.

  Wil je een personeelslid bijvoorbeeld een extraatje geven voor zijn uitmuntende prestaties, dan denk je misschien te snel aan een verhoging van zijn brutoloon. En dat terwijl een bonus, al dan niet in de vorm van warrants, zowel voor jou als voor hem stukken interessanter is.

   Geef inspraak in het verloningspakket

   Salaris is niet langer een zaak van jou alleen. Meer nog, je medewerkers willen dat je rekening houdt met hun persoonlijke situatie. Ze willen graag inspraak in de samenstelling hun loonpakket.

   Met een flexibel verloningssysteem kom je tegemoet aan deze vraag en hou je tegelijk je loonkosten onder controle. Vanuit SD Worx begeleiden we je om flexibele verloning budgetneutraal en juridisch waterdicht uit te rollen in je organisatie.

    Gerelateerde artikels

    telewerken
    Blog

    Kosten voor telewerk als beroepskosten opnemen in de belastingaangifte: niet altijd voordeliger

    vrijdag 4 juni 2021

    Kosten die je medewerkers maken om hun beroep behoorlijk te kunnen uitoefenen, zijn in principe fiscaal aftrekbaar. Loontrekkenden hebben de keuze tussen de werkelijke beroepskosten bewijzen of een kostenforfait. Werknemers die het afgelopen jaar ineens veel van thuis uit moesten werken, kunnen dus een deel van hun huisvestingskosten fiscaal inbrengen als werkelijke kosten. Maar dat is niet noodzakelijk de interessantste optie.

    Lees meer
    computer scherm
    Blog

    5 vragen over aandelenopties met garantie voor bedrijfsleiders: een manier om fiscaal gunstig te verlonen

    dinsdag 8 december 2020

    Veel zelfstandige bedrijfsleiders keren zich uit hun vennootschap een bescheiden salaris uit, om aan de hoge tarieven van de personenbelasting te ontsnappen. Die bezoldiging staat vaak niet in verhouding tot hun werkelijke prestaties. Door aandelenopties met garantie op te nemen in het salarispakket, kan de vennootschap die prestaties correcter én fiscaal voordeliger verlonen. Maar hoe interessant is deze alternatieve verloningsvorm nu echt? 

    Lees meer
    denkende man
    Blog

    Hoe kun je je totale loonkosten drukken?

    maandag 17 juli 2017

    Je plant uw eerste aanwerving? Dan gaan de zaken goed! Maar personeel tewerkstellen brengt ook zware extra kosten met zich mee. Om verlichting te brengen riep de overheid een rits steunmaatregelen in het leven. We zetten de belangrijkste premies, kortingen en subsidies op een rijtje. Zo blijf je door het bos de bomen zien.

    Lees meer

    Aan de slag! (met een steuntje via de kmo-portefeuille)

    Overtuigd van onze knowhow en ons engagement? Ga dan snel met ons aan de slag! Kies wat het beste bij jou past, van ad hoc advies, over legal outsourcing tot expert on call.

    O ja, nog dit: wij zijn een erkend dienstverlener. Dat betekent dat je de kmo-portefeuille kan inroepen, de subsidiemaatregel waarmee je kan genieten van zo'n 30 % korting op opleidingen en advies!

     Contacteer ons