1. Home
 2. KMO's met méér dan 10 medewerkers
 3. Juridisch, fiscaal en hr advies
groep werknemers meeting

Online aanvraagtool Arbeidsreglement

Van zodra je één medewerker in dienst hebt, ben je als werkgever verplicht om een arbeidsreglement op te stellen. Je zet daarin de rechten en plichten van jezelf en je medewerkers uiteen. Een goed arbeidsreglement is niet alleen verplicht, maar bevordert ook de transparantie en communicatie in je bedrijf. Het is wel heel belangrijk dat de inhoud correct is.

Interesse?

groep werknemers meeting

Wat doe je eenvoudig zelf?

 • De tool leidt je doorheen alle rubrieken van een arbeidsreglement.
 • Na het invullen en valideren van alle vragen, stuur je de vragenlijst terug naar ons.
 • Wij zorgen voor een finale check en bezorgen je het reglement via e-mail, samen met de procedure om het rechtsgeldig in te voeren.

Het invullen van de aanvraag neemt gemiddeld 30 minuten in beslag, maar dat hoef je niet in één keer te doen. Alles wat je invult blijft bewaard zodat je de aanvraag ook op een later tijdstip kan vervolledigen.

  Nog een paar voordelen

  • Hulp nodig bij het invullen? De info-kaders (aangeduid met ‘i’) en filmpjes zorgen voor duidelijke instructies en advies.
  • Een arbeidsreglement is opgedeeld in wettelijk verplichte clausules en een aantal optionele clausules.
   • De optionele thema’s die wij je aanbevelen, bieden je bij een belangenconflict de garantie op de meest gunstige uitgangspositie.
  • Jaarlijks krijg je een vrijblijvende revisiemail met suggesties om je arbeidsreglement up-to-date te houden. Die suggesties zijn gebaseerd op wijzigingen in de wetgeving of in jouw arbeidsorganisatie.

   Ga zelf aan de slag met je arbeidsreglement

   Zoals je weet is een arbeidsreglement een verplicht document. We raden je aan om het regelmatig bij te werken, zodat het altijd overeenkomt met de bestaande werkcontext. Zo vermijd je misverstanden over werkafspraken met je medewerkers. Het beste is, dankzij de gebruiksvriendelijke tool, kan je hier zelf mee aan de slag.

    Probeer het zelf via mysdworx