1. Home
 2. Eerste medewerker aanwerven
Vast in dienst of tijdelijke tewerkstelling

Vast in dienst of tijdelijke tewerkstelling?

Te veel bordjes tegelijk in de lucht, gebrek aan specifieke knowhow, druktepieken en kalme periodes die elkaar afwisselen … Herkenbaar? Zoveel redenen doen aan versterking denken. Maar afhankelijk van jouw concrete situatie past het ene statuut beter dan het andere. Met het advies en de kostensimulaties van onze Startersadviseurs hak jij geïnformeerd de knoop door.

Vast in dienst of tijdelijke tewerkstelling
Blije medewerker

Vaste tewerkstelling

Heb je structureel extra capaciteit nodig, dan kies je beter voor een vaste medewerker. Die investeert immers veel trainingsuren om de job onder de knie te krijgen. Ook bescherm je zo beter je kennis en kunde. Maar bij het werkgeverschap komt wel wat bij kijken én er hangt een serieus prijskaartje aan vast. Met de intensieve begeleiding van onze Startersadviseurs maak je de juiste beslissing en teken je voor een vlotte opstart.
 

  Overleg met een Startersadviseur
  Meeting

  Tijdelijke tewerkstelling

  Schommelt je werklast continu, zoek je bemanning voor een project of een specialist voor een eenmalige opdracht? Dan ligt een van deze formules meer voor de hand dan een vaste medewerker:

   Uitzendarbeid

   Om druktepieken mee op te vangen is een interim een flexibele oplossing. Je zet hem of haar enkel in op de momenten waarop je handen te kort hebt. Kies je voor een uitzendkracht via SD Worx, dan worden wij zijn of haar werkgever. Geen kopzorgen dus met opstartformaliteiten. Blijkt je capaciteitsprobleem toch structureel? Na een proefperiode van 6 maanden mag je je uitzendkracht een vast contract aanbieden.
    

    Meer info over uitzendarbeid?

    Payrolling

    Heb je een (vaste) medewerker op het oog, maar wil je deze persoon tewerkstellen zonder bijkomende werkgeversrisico’s? Via Payrolling komt je nieuwe medewerker op onze loonlijst te staan. Zo geniet je van alle flexibiliteit en nemen wij jouw administratie uit handen.

     Meer info over payrolling?

     Jobstudenten

     Voor vakanties en weekend- en avondshifts zijn jobstudenten de geknipte extra. Niet alleen kun je het jaar door een beroep doen op studentenarbeid, het is financieel ook een heel voordelig statuut. En misschien leer je zo wel je toekomstige vaste medewerker kennen. Want hij of zij leert intussen de kneepjes van het vak. Wie allemaal als jobstudent mag werken, lees je hier.
      

      Een vraag over studentenjobs?

      Projectsourcing

      Voor specifieke projecten of opdrachten kan een ervaren professional het verschil maken. Bij projectsourcing betaal je zijn of haar prestaties tegen een afgesproken uurtarief. Over rekrutering of formaliteiten hoef je je geen zorgen te maken, want je neemt niemand in dienst. SD Worx staat voor je klaar als je een expert zoekt in hr, office, business support of lifesciences.
       

       Een vraag over projectsourcing?

       Freelancers

       Een freelancer schakel je snel en flexibel in, doorgaans voor afgelijnde projecten of wanneer je zelf niet de gepaste knowhow in huis hebt. Als zelfstandige werkt hij of zij tegen een vast uur- of dagtarief. Of je spreekt een projectprijs af.
        

        Een freelancer op het oog?

        Sectorspecifieke statuten

        In de horeca kun je ook nog extra’s en flexi-jobbers inschakelen. Die laatste kunnen ook in de kleinhandel terecht. In de land- en tuinbouw en sierteelt worden seizoenspieken dan weer opgevangen met seizoensarbeiders. Bij al deze statuten horen aparte voorwaarden, onze Startersadviseurs informeren je graag.
         

         Flexi-jobber, extra of seizoensarbeider inschakelen?

         Komt die eerste aanwerving er binnenkort aan?

         We beantwoorden 10 vragen vóór je de grote stap zet. Download het gratis e-book.

          Download hier het gratis e-book