1. Home>
 2. SD Worx>
 3. onze klanten>

Efficiëntie troef: BCD Travel vangt personeelstekort op met on-site hr-assistant

Hoe je personeelsadministratie optimaliseren? We vroegen het aan BCD Travel, de wereldwijde marktleider in de zakenreisindustrie.
Efficiëntie troef_ BCD Travel vangt personeelstekort op met on-site hr-assistant

Met activiteiten in meer dan 109 landen en ruim 13.000 medewerkers is de BCD Group een grote speler in de zakenreisbranche. De Belgische bedrijfstak vertrouwt voor de payroll van zijn 250 werknemers op de diensten van SD Worx. Sarah Meersman: “Wij helpen organisaties hun reisbudget zo efficiënt mogelijk in te zetten, maar door een onvoorzien personeelstekort kwam onze eigen hr-efficiëntie onder druk te staan. Dit tekort tijdelijk opvangen en met minder mensen meer bereiken, dat was het doel.

Tijdswinst door optimalisatie

Als klant van het sociaal secretariaat was het bedrijf reeds vertrouwd met de dienstverlening van SD Worx. Daarom kozen ze voor een on-site dienstverlener via Payroll Outsourcing Services (POS), aanvankelijk enkel voor payroll. “Ondertussen wordt de complete personeelsadministratie door de consulent aangepakt en geoptimaliseerd. Hierdoor winnen we een pak tijd.

“Ik ben zelf op de hr-afdeling van BCD Travel blijven plakken na een succesvol outsourcing traject. Ook mijn uitdiensttreding heeft SD Worx vlot afgehandeld. Ondertussen begeleid ik de nieuwe consulenten die we via POS tewerkstellen.”

Sarah Meersman, hr-manager BCD Travel

Snelle implementatie

De hr-manager volgde het verloop van de hr-outsourcing van bij de start op en is er bijzonder tevreden over: “SD Worx heeft onze vraag naar ondersteuning meteen vastgepakt. Na amper drie dagen konden we al van start met onze nieuwe collega. Die was bovendien meteen vertrouwd met onze payrollprocessen en personeelsadministratie. Kortom, ze heeft de noden van onze hr-dienst perfect opgevangen.”

Gegarandeerde expertise

“We kregen gerichte praktische ondersteuning en bij complexe juridische vragen kan onze consulent steeds bij haar SD Worx-collega’s terecht. Dankzij POS haal je hun expertise dus letterlijk in huis.” Na 3 maanden besloot het bedrijf de overeenkomst met de hr-assistant te verlengen.

Sarah Meersman: “Aan het eind van het jaar zullen we de kostprijs voor outsourcing afwegen tegenover de loonkost van een vaste medewerker. Op dat moment zullen we een structurele oplossing voor de toekomst bepalen. We zijn erg tevreden met deze oplossing. De hr-assistent van SD Worx neemt administratieve taken uit handen waarvoor onze eigen hr-medewerkers gewoonweg de tijd niet vonden. We werken hierdoor een pak efficïenter.”

  Dankzij de on-site ondersteuning konden we een onvoorziene onderbezetting op de hr-afdeling meteen opvangen. Niet enkel voor payroll, maar voor heel wat tijdrovende hr-taken
  Sarah Meersman, HR-Manager, BCD Travel

  Zelf ook op zoek naar extra ondersteuning?

   Neem contact met ons op. We versterken je ploeg graag

   Of liever eerst meer ontdekken over de mogelijkheden? 

    Payroll en hr-administratie to outsource or not to outsource?

    Wat je als werkgever moet weten

     Download hier het gratis e-book