1. Home>
 2. SD Worx>
 3. onze klanten>

CWS-boco Initial geniet on-site payrollondersteuning

Het HR Shared Service Center van de nieuwe internationale joint venture tussen CSW-boco en Initial beheert maandelijks de loonadministratie van ongeveer 900 Belgische medewerkers. Om dat huzarenstukje tot een goed einde te brengen, rekent het bedrijf op de expertise van een payroll advisor van SD Worx voor on-site ondersteuning. Zo krijgen de eigen hr-medewerkers meer ruimte om strategische kerntaken uit te voeren.
CWS-boco Initial geniet on-site payrollondersteuning

Zelf ook op zoek naar extra ondersteuning? Neem contact met ons op. We versterken je ploeg graag.

De uitdaging: payroll van 900 medewerkers beheren en stroomlijnen

In hun zoektocht naar een doeltreffende en kostenbesparende hr-structuur schakelen vele internationale bedrijven over naar een HR Shared Service Center. In dat model valt alle expertise rond nationale loonadministraties onder 1 dak. Zo ook bij CWS-boco Initial. Om de payroll te verzorgen van de 900 Belgische medewerkers die deel uitmaken van deze nieuwe joint venture, had het HR Shared Service Center nood aan een structurele oplossing. 

De oplossing: on-site payrollondersteuning

Initial besteedt zijn loonadministratie al sinds 2011 uit aan SD Worx, maar voor CWS-boco was het concept nieuw. Toen beide bedrijven in juni 2017 een joint venture aangingen, had het management meer dan ooit de steun van de hr-afdeling nodig voor het uittekenen van zijn strategisch beleid. CWS-boco Initial wil immers uitgroeien tot de Europese marktleider op het vlak van sanitaire hygiëne, werkkledij en clean rooms. De keuze was snel gemaakt: on-site payrollondersteuning voor alle Belgische werknemers.

Het bedrijf contacteerde SD Worx en al gauw draaide een payroll advisor 3 dagen per week mee op het HR Shared Service Center. Ze berekent de nettolonen voor de 900 Belgische werknemers, helpt bij de eindejaarspremies en vakantiegeld, en is ook het eerste aanspreekpunt voor legaal advies. Voor dat laatste kan ze rekenen op de expertise van haar collega’s bij het juridisch adviescentrum van SD Worx.

Bovendien bekijkt de payroll advisor alle hr-processen van het HR Shared Service Center met een andere bril. Ze denkt daarbij actief mee en doet geregeld voorstellen om de efficiëntie en automatisering te verhogen.

Het resultaat: efficiënte processen en meer ruimte voor strategische projecten

Door de on-site ondersteuning van SD Worx speelt het HR Shared Service Center van CWS-boco Initial kort op de bal en worden bepaalde werkwijzen meteen onder de loep genomen. Zo leverde de payroll advisor onlangs nog een grote bijdrage aan de automatisering van processen rond arbeidsongevallen en is het bedrijf altijd up-to-date met de sociale wetgeving. Intussen krijgen de eigen hr-medewerkers meer ruimte om de ontwikkeling van het bedrijf te steunen. Zodra alles volledig op punt staat, schakelt CWS-boco Intitial over op off-site outsourcing.

  Titia van Rooijen
  De payroll advisor van SD Worx is een zegen voor de workload. Ze voert niet alleen uit, maar denkt ook mee. Onze hr-processen worden sinds haar komst automatischer en efficiënter ingevuld.
  Titia van Rooijen
  Titia van Rooijen, Responsable Régionale au Sein du HR Shared Service Center, CWS-Boco Initial

  Payroll en HR-administratie to outsource or not to outsource?

  Wat als je werkgever moet weten

   Download hier het gratis e-book