1. Home>
 2. SD Worx>
 3. onze klanten>

CRANIUM: flexibiliteit doortrekken tot in elk salarispakket

CRANIUM_ flexibiliteit doortrekken tot in elk salarispakket

Privacy-, security- en datamanagementspecialist CRANIUM telt 65 werknemers, waaronder flink wat juristen met affiniteit voor gegevensbescherming. Dat je die gegeerde profielen een concurrentieel salaris moet aanbieden staat buiten kijf. De oplossing: verloningspakketten die naadloos aansluiten op ieders individuele behoeftes. 

“Flexibilteit vormt de rode draad doorheen onze hr-werking”, steekt Talent & Fleet Manager Floriane Krug van wal. “Zowel op jobinhoudelijk vlak als qua werkorganisatie proberen we de individuele behoeftes en wensen van onze medewerkers zo goed mogelijk te volgen.”

Sterke kandidaten aan boord halen en ze vervolgens aan je binden, daar speelt een competitief salarispakket een belangrijke rol in. Floriane: “Maar nog mooier zou het zijn mochten we elk pakket ook maximaal kunnen afstemmen op ieders individuele noden en levenssituatie. Zo begon enkele jaren geleden stilaan het idee te rijpen om flexibele verloning in te voeren. Dat was voor ons de logische volgende stap.”

  Floriane Krug
  Zowel op job inhoudelijk vlak als qua werktijden proberen we de individuele behoeftes en wensen van onze medewerkers zo goed mogelijk te volgen.
  Floriane Krug
  Floriane Krug, Talent & Fleet Manager, Cranium

  Vertrouwde partner

  Dat CRANIUM daarvoor meteen hun oor te luisteren legde bij SD Worx, was volgens de hr-verantwoordelijke al even logisch: “Al vele jaren is SD Worx onze vertrouwde payrollpartner. Dus dachten we spontaan aan hen toen we overwogen om met flexibel verlonen te starten. En op vandaag kan ik zeggen: we hebben daar nog geen seconde spijt van gehad. Zo hebben we een open lijn met het team en ze ontzorgen ons volledig tijdens de voorbereiding van het jaarlijkse keuzemoment.”

  Concreet koos CRANIUM ervoor om de dertiende maand te flexibiliseren. Floriane: “Op basis van de behoeften van het personeel stelden we onze allereerste voordelenkorf samen. Die bevatte onder meer extra vakantiedagen, pensioensparen en een hospitalisatieverzekering. Op basis van feedback van leidinggevenden, mentoren en andere collega’s werd voor het daaropvolgende keuzemoment nog multimedia toegevoegd.”

   Floriane Krug
   We hebben een open lijn met het team en ze ontzorgen ons volledig tijdens de voorbereiding van het jaarlijkse keuzemoment.
   Floriane Krug
   Floriane Krug, Talent & Fleet Manager, Cranium

   Proactieve houding

   En vorig jaar introduceerde CRANIUM een fietsleasing, want daar bleek veel animo voor te zijn. Floriane: “Zodra we hiervoor aanklopten bij onze vaste contactpersoon bij SD Worx, schoot ze uit de startblokken om een en ander te becijferen en ons met potentiële leveranciers in contact te brengen. Maar ook los daarvan bezorgt ze ons geregeld suggesties voor interessante bijkomende voordelen. Erg fijn om te merken dat een partner zo goed met je blijft meedenken.”

   “In de handige en intuïtieve tool kunnen medewerkers snel en efficiënt hun persoonlijk verloningspakket samenstellen”, vervolgt ze. “Jaar na jaar verloopt het keuzemoment dan ook vlotter.  Al blijft het niet evident om aan nieuwe medewerkers in mensentaal uit te leggen hoe flexibel verlonen precies in zijn werk gaat. Elk voordeel is aan specifieke regels gebonden, waardoor het voor een medewerker niet altijd makkelijk is om in te schatten welk voordeel de beste keuze is in zijn specifieke situatie.”

   Volledige ontzorging

   Net voor het jaarlijkse keuzemoment staat dan ook steevast de FIP-presentatie op de agenda voor nieuwe medewerkers. Floriane: “Wie op basis daarvan nog met specifieke vragen zit of twijfels heeft, kan daarvoor opnieuw bij SD Worx terecht.” Het is een aanpak die duidelijk vruchten afwerpt, want in totaal ging al 87,5% van de CRANIUM-medewerkers overstag om jaarlijks een voordelenpakket bij elkaar te shoppen.

    Floriane Krug
    Dat we kunnen rekenen op een hr-partner die ons volledig ontzorgt én tegelijk proactief met ons meedenkt, is een luxe.
    Floriane Krug
    Floriane Krug, Talent & Fleet Manager, Cranium

    Wat de belangrijkste meerwaarde van FIP is voor CRANIUM? Floriane: “Dat we de flexibiliteit die we zo hoog in het vaandel dragen, kunnen laten doorzinderen tot in het salaris van onze medewerkers. Dat we daarvoor kunnen rekenen op een hr-partner die ons volledig ontzorgt én tegelijk proactief met ons meedenkt, is een luxe.”

     Overweeg jij ook om te starten met flexibele verloning?

      Ontdek hoe SD Worx je kan helpen.