Veelgestelde vragen

Wens je meer informatie of heb je vragen? Hier vind je een antwoord op veelgestelde vragen over onze opleidingen.

Heb je vragen voor het sociaal secretariaat van SD Worx? Bel dan rechtstreeks het nummer 03 220 21 11.
 • Opleidingen coronaproof

  • Coronamaatregelen tot en met eind 2020

   Naar aanleiding van de stijgende coronacijfers heeft SD Worx Learning besloten om tot het einde van 2020 geen klassikale opleidingen meer te organiseren. Het is voor ons topprioriteit dat al onze cursisten op een verantwoorde manier les kunnen volgen, in de meest veilige omstandigheden. Nu het virus zich weer in een sneltempo verspreidt, willen we dan ook vermijden dat deelnemers in dezelfde ruimte samenkomen. Daarom worden geplande SD Worx Learning opleidingen op locatie verschoven naar een latere datum of omgevormd tot een volwaardig digitaal alternatief. De eBlox Payroll opleidingen gaan voorlopig door zoals gepland, tenzij andere beslissingen volgen.

 • Inschrijven

  • Hoe schrijf ik me in voor een opleiding?

   1. Surf naar de fiche van de opleiding die u wilt volgen. 
   2. Op de linkerkant van de fiche of via de tab Data & Locaties klikt u op de knop "schrijf in". U komt terecht op het inschrijvingsformulier. 
   3. Vul uw gegevens correct en volledig in. 
   4. Zodra u uw online inschrijving verstuurt, ontvangt u van ons een e-mail met de vermelding dat wij uw inschrijvingsgegevens hebben ontvangen. 
   5. Een bevestiging van de verwerking van uw inschrijving samen met praktische informatie over de opleiding en de routebeschrijving naar de locatie volgt enkele dagen later per mail.
   Hebt u geen bevestiging per mail of ontvangen? Contacteer ons dan om zeker te weten dat uw plaats gereserveerd is: 

   tel. 078 15 90 24 – tel. 03 220 22 84
   e-mail: learning@sdworx.com

  • Hoe betaal ik voor een opleiding?

   Je ontvangt de factuur per mail of per post. Wij verwachten de betaling max. 30 dagen na de factuurdatum.

   Onze prijzen staan vermeld op de opleidingsfiches. Documentatie en catering zijn inbegrepen. Houd rekening  met 21% BTW. 
   Bank details

 • Open opleidingen: algemene voorwaarden

  • Kan een open opleiding geannuleerd worden?

   Indien we genoodzaakt zijn een opleiding te annuleren brengen wij u hier steeds persoonlijk van op de hoogte.
   We bekijken samen de verschillende mogelijkheden en stellen indien mogelijk een andere datum of locatie voor.

  • Hoe annuleer ik mijn inschrijving?

   Annulatie (behalve bij events en overmacht*) van de geplande opleiding door de deelnemer kan enkel schriftelijk (email, aangetekend schrijven, ..). U dient uw schrijven te richten aan learning@sdworx.com of SD Worx Learning, Brouwersvliet 5B, 2000 Antwerpen. De datum van ontvangst door SD Worx Learning geldt als toepassingsdatum voor de toepassing van de annulatievoorwaarden. 

   Annulatievoorwaarden

   • Annuleren kan gratis tot 2 maanden voor startdatum.
   • Annulatie vanaf 2 maanden tot 14 dagen voor start van de opleiding zal een vaste administratiekost van 62 euro worden aangerekend.
   • Annulatie vanaf 14 dagen voor aanvang van de opleiding zal 50% aangerekend worden van het verschuldigde inschrijvingsgeld.
   • Annulatie vanaf 7 dagen voor aanvang van de opleiding zal 100% aangerekend worden van het verschuldigde inschrijvingsgeld.
   • Je opleiding wijzigen naar een andere sessie (datum of locatie) kan gratis tot 2 weken voor start van de opleiding. Daarna betaal je 62 euro administratiekosten.
   • Je kan zich steeds kosteloos laten vervangen door een collega.

   *onder overmacht wordt verstaan (lijst niet limitatief) : ziekte (mits medisch attest), overlijden, stakingen, uitzonderlijke veralgemeende ernstige transportstoringen , oorlogen, terreuraanslagen, natuurrampen, epidemieën

   *Deze voorwaarden zijn niet geldig voor de Dag van de Payroll Professional en andere events georganiseerd door SD Worx Learning.

  • Hoe wijzig ik mijn inschrijving?

   - Uw opleiding wijzigen naar een andere sessie (datum of locatie) kan gratis tot 2 weken voor start van de opleiding. Daarna betaalt u 62 euro administratiekosten.

   U kan zich steeds kosteloos laten vervangen door een collega.

 • Sociaaljuridische actualiteit COMPACT, FLEX & PLUS: algemene voorwaarden

 • Duo-leren

  • Welke extra financiĆ«le ondersteuning?

   SD Worx wil u als leerpartner ook financieel ondersteunen bij uw duo-leren. Zo geniet de tweede deelnemer van een voordeelprijs waarbij hij 20% minder betaalt. 
   Schrijft u zich in met meer dan twee deelnemers, dan genieten ook de derde, vierde, … deelnemer van diezelfde voordeelprijs.

   Deze voordeelprijs geldt enkel wanneer u samen gelijktijdig inschrijft voor eenzelfde opleiding. Schrijft u zich in voor verschillende data van diezelfde opleiding, dan geniet u enkel van de voordeelprijs, indien elke deelnemer zijn opleiding opstart in hetzelfde jaar. 
   Duo-leren kan ook voor onze workshops sociaaljuridische actualiteiten. De extra financiële ondersteuning voor duo-leren geldt hier echter niet. Voor onze workhops is er immers reeds een voordeelprijs voor een tweede deelnemer en/of voor wie een abonnement neemt.

  • Hoe inschrijven?

   Duo-leren is een bewuste keuze. We vragen u dan ook om ons dit expliciet aan te geven. U doet dit door bij uw inschrijving via onze website in het veld “opmerkingen” te vermelden dat u deze opleiding volgt in het kader van duo-leren. Vermeld eveneens met welke collega u duo-leert. 
   Bij uw bevestiging krijgt u meer informatie over het duo-leerplan. Het duo-leerplan kan u gebruiken vóór, tijdens en na de opleiding. 

  • Meer informatie?

   Mail ons of bel ons tel. 078 15 90 24 - tel. 03 220 22 84

  • Op welke opleidingen is duo-leren van toepassing?

   Duo-leren kan u in al onze open opleidingen van minstens 1 volledige dag (uitgezonderd eBloxopleidingen). U volgt samen met uw collega dezelfde opleiding. Uw collega kan de opleiding wel volgen op een ander tijdstip. Zo kan u uw afwezigheid op het werk beter spreiden. Uiteraard kan duo-leren ook wanneer jullie dezelfde opleiding volgen in een andere taal.

  • Voor wie is duo-leren?

   Iedereen kan in ons duo-leren stappen. U hoeft zich enkel met 2 of meerdere collega’s van eenzelfde organisatie gelijktijdig in te schrijven voor dezelfde opleiding (al dan niet in dezelfde sessie).

  • Waarom duo-leren?

   Twee kiezen beter dan één: samenspraak vooraf leidt voor uw organisatie tot een meer doordachte keuze van opleiding. Twee leren meer dan één: complementair oppikken van diverse competenties tijdens de opleiding, elk volgens zijn talent. Twee durven meer dan één: samen sterk bij het toepassen van de nieuwe kennis en vaardigheden in de organisatie. 

   Didactisch ondersteund door de trainers van SD Worx met een praktisch duo-leerplan vóór, tijdens en na de opleiding. Financieel extra ondersteund door SD Worx met een voordeelprijs voor elke 2e inschrijving (-20%).

  • Wat is duo-leren?

   Samen in een opleiding stappen en hiermee uw eigen leerproces verbinden aan dat van een collega. Op die manier individueel én als organisatie meer leerresultaat halen. Dat is duo-leren bij SD Worx.

 • KMO-portefeuille

  • Welke opleidingen + erkenningsnummer

   Alle Nederlandstalige opleidingen georganiseerd door SD Worx Learning komen in aanmerking voor subsidie via KMO-portefeuille.

   Ons erkenningsnummer is DV.O105496.

  • Wat als ik mijn factuur voor de opleiding al betaald heb en daarna pas kmo-portefeuille heb aangevraagd?

   U volgt de normale procedure voor de kmo-portefeuille. Eigenlijk hebt u nu dus 2 x betaald. Onze boekhouding stort automatisch het te veel betaalde bedrag terug, maar dit kan enkele weken duren.

  • Wat is het projectbedrag dat ik kan indienen voor de kmo-portefeuille?

   Het volledige bedrag van de factuur komt in aanmerking:

   • inclusief catering (met een maximum van 25 euro per dag)
   • exclusief btw

    

   Tijdelijke verhoging kmo-portefeuille - Wat en voor wie?

   De verhoging kmo-portefeuille is een maatregel waardoor u als ondernemer financiële steun krijgt om een versnelling hoger te schakelen op het vlak van werkbaar werk.

   Vlaamse kmo’s worden geprikkeld om op een laagdrempelige manier rond werkbaar werk aan de slag te gaan. Met het oog daarop wordt het plafond van de kmo-portefeuille tijdelijk verhoogd met een maximum van 5.000 euro in het specifieke jaar dat het plafond bereikt wordt. De onderneming moet aantonen dat het plafond bereikt werd en geeft aan voor welke acties de verhoging benut wordt.

   Ook ondernemingen die al eerder op het jaar acties rond werkbaar werk gefinancierd hebben vanuit de kmo-portefeuille en die na het bereiken van het plafond andere acties willen financieren, komen in aanmerking voor de verhoging.

  • Hoe werkt de kmo-portefeuille?

   Of u in aanmerking komt voor de kmo-portefeuille en meer informatie over de te volgen procedure vindt u hier.

 • Livestreaming, webinar en e-learning

  • Wat is een e-learning?

   Omschrijving

   Een e-learning laat je interactief leren aan de hand van tekst, animatie, video- of audio fragmenten, voorbeelden en oefeningen, zonder real-time trainer. Deze leervorm beantwoordt de meest gestelde vragen van werknemers over een bepaald topic en gerelateerde onderwerpen. 

   Kenmerken en voordelen

   In een e-learning ben je de enige deelnemer en is er geen rechtstreekse interactie met andere deelnemers of met de trainer. Dat maakt dat je door een e-learning:

   • Leert volgens je eigen tempo. Zo hoef je een e-learning niet op 1 dag te doorlopen, maar kies je welk onderdeel je wanneer bekijkt.
   • Je zelf kiest over welke topics je meer wilt weten en welke onderdelen je niet behandelt omdat ze voor jou minder relevant zijn.
   • Je een e-learning volgt waar en wanneer je wilt
   • Je een e-learning kan bekijken vanaf elke locatie en op elk device
   • Je reistijd bespaart
    

  • Wat is een livestreaming?

   Omschrijving

   Bij livestreaming bekijkt je een opleiding, infosessie, ... via het internet op exact hetzelfde moment als die uitvoering plaatsvindt.

   Kenmerken en voordelen

   • Je volgt een livestreaming altijd live en in realtime
   • Een livestreaming is interactief d.w.z. dat er interactie mogelijk is met de spreker of eventueel de andere deelnemers
   • Je ziet en hoort niet alleen de presentator, maar ook de andere deelnemers
   • Je kan een livestreaming bekijken vanaf elke locatie en elk device
   • Je bespaart reistijd

  • Wat is een webinar?

   Omschrijving

   • Een webinar is een opname van een opleiding, infosessie, ... die je download waar en wanneer je wil en bekijkt via het internet.

   Kenmerken en voordelen

   • Een webinar is eenrichtingsverkeer d.w.z. dat er geen interactie is met de spreker of andere deelnemers
   • Je ziet en hoort alleen de presentator en niet de andere deelnemers
   • Je kan een webinar bekijken waar en wanneer je dat wil
   • Je kan een webinar stopzetten, terugspoelen, herbekijken, ...
   • Je kan een webinar bekijken vanaf elke locatie en elk device
   • Je bespaart reistijd

 • Uw gegevens

  • Gegevens aanpassen

   Je kan te allen tijde je (facturatie)gegevens in ons adressenbestand laten aanpassen.
   Stuur een mail naar learning@sdworx.com met de gegevens die je wenst aan te passen en wij doen het nodige.

   Mailings SD Worx Learning:

   • om in te schrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief: klik hier
   • om uit te schrijven of je gegevens aan te passen, klik onderaan in de ontvangen nieuwsbrief op "Jouw registratiegegevens aanpassen".  • Hoe gebruikt SD Worx mijn gegevens?

   SD Worx neemt de gegevens die u bij uw inschrijving verstrekt op in een bestand. Wij gebruiken dit bestand niet alleen om uw inschrijving administratief te verwerken, maar ook om u op de hoogte te houden van onze activiteiten. U kunt deze gegevens opvragen en corrigeren (Wet tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer, 8 december 1992).

 • SD Worx: algemene voorwaarden