1. Home>

Doe-het-zelf combi pakket Klokkenluiders: toolkit + meldingskanaal SD Whistle

Dankzij het klokkenluiders combi pakket haal je al het nodige in huis om snel mee te geraken met de Belgische wetgeving over de klokkenluidersrichtlijn. We leggen je uit wat de regeling inhoudt, hoe het juist zit met het opzetten van het interne meldingskanaal en wat de rol is van de meldingsbeheerder.

Met dit pakket krijg je toegang tot het digitale meldingskanaal "SD Whistle". Daarnaast heb je toegang tot het materiaal en de modeldocumenten die je helpen bij het opstellen van de policy & de aanpassingen van je arbeidsreglement (NL/FR). Onze expert gidst u doorheen deze documenten.

Dit aanbod is specifiek gericht op organisaties in de private sector met minder dan 250 werknemers die gevestigd zijn in België.

Praktische info

Nederlands / Passer au Français
E-learning and on-demand webinar
Basic
Beschikbaar
E-learning and on-demand webinar
810
Inschrijven

Doel

Voor een compliant implementatie van de klokkenluiderswetgeving moeten naast de toegang tot een meldkanaal ook een aantal begeleidende maatregelen genomen worden. Dit op het vlak van training, opleiding en aanpassing van sociale documenten zoals bijvoorbeeld policies, contracten, het arbeidsreglement, … Sociaal overleg en communicatie met alle stakeholders zijn daarvoor zeer belangrijk. Om het meldkanaal conform te implementeren, word je bijgestaan door de juiste experten.

Doelgroep

Dit pakket is specifiek gericht op organisaties in de private sector met minder dan 250 werknemers die gevestigd zijn in België.

  • HR-directeur of manager
  • KMO-bedrijfsleider
  • HR-businesspartner

Aanpak

De klokkenluidersrichtlijn gaat in essentie over het bewaken van de integriteit bij het ondernemen. Alle ondernemingen en organisaties – uit de private en publieke sector – met minstens 50 medewerkers moeten een intern meldingskanaal opzetten. Dankzij dit combi pakket, heb je alles om snel in regel te geraken met de klokkenluidersrichtlijn. 

Programma

1. Samen aan de slag

U krijgt toelichting over:

  • Het juridisch kader: wat moet je weten en wat moet je doen om in orde te zijn
  • Het intern meldingskanaal (vanuit de algemene verplichting)
  • De rol van de meldingsbeheerder
  • Onze modellen

2. Modeldocumenten (NL/FR)

  • De policy
  • Bijlage arbeidsreglement
  • Toelichting aan de werknemers (one pager)

3. Het digitale meldingskanaal "SD Whistle"

Na het invullen van een activatieformulier via het learningplatform, ontvangt u de URL met toegang tot het digitale meldingskanaal "SD Whistle".

Dit pakket omvat de activatie van 1 meldingskanaal en het gebruik voor een periode van 1 jaar (12 maanden). Nadien betaalt u een beheerskost van 31,67 EUR per maand (380 EUR per jaar). 

De activatie van meerdere meldingskanalen is mogelijk: hiervoor wordt een activatiekost van 158 EUR per kanaal + een beheerskost van 10,58 EUR per maand (127 EUR per jaar) in rekening gebracht.

Deze prijzen zijn exclusief BTW en onderhevig aan een jaarlijkse indexatieaanpassing.

Praktische informatie

Prijs
810 Prijzen exclusief btw.
Info
Nederlands / Passer au Français
E-learning and on-demand webinar
Basic
Inschrijven
Prijs
810 Prijzen exclusief btw.