THEO Technologies doorbreekt opbod om talent met verloningspakket op maat

Het Leuvense THEO Technologies groeit als kool en is vooral op zoek naar R&D-profielen. Om het beste ingenieurstalent binnen te halen én te behouden, zocht het hr-team naar een manier om het verschil te maken met de concurrentie die in dezelfde talentvijver vist. THEO Technologies counterde het verloningsopbod – waarbij het voordelenpakket klassiek rond de bedrijfswagen draait – met een loon en een flexibel verloningspakket op maat geknipt van elke individuele medewerker.

THEO Technologies is een Leuvens technologiebedrijf in volle expansie. Het bedrijf, dat in 2012 werd opgericht, ontwikkelt en commercialiseert de universele videoplayer THEOPlayer. Die maakt het mogelijk om filmpjes op elk device en in elke browser af te spelen zonder extra plugin.

In de strijd om de knapste koppen binnen de Leuvense techscene geldt de bedrijfsauto als het statussymbool bij uitstek. Maar voor een jonge kmo als THEO Technologies betekent een wagenpark een zware financiële dobber. Office Manager Bibiana Rock: “Bovendien hadden we tijdens sollicitatiegesprekken vaak het gevoel dat kandidaten de pro’s en contra’s van een firmawagen nog helemaal niet hadden afgewogen.”

Een flexibel verloningspakket bleek dé manier om dat stramien te doorbreken. Bibiana Rock: “Door de medewerkers inspraak te geven in hun loonpakket konden we net dat tikkeltje meer bieden en tegelijk het bewustzijn aanscherpen over de waarde van de verschillende voordelen binnen het loonpakket.”

De oplossing: een verloningspakket op maat

Als klant van het sociaal secretariaat klopte THEO Technologies aan bij SD Worx. Bibiana Rock: “Met het Flex Income PlanTM bleek SD Worx de juridisch waterdichte formule in huis te hebben waar we naar op zoek waren. Bovendien pionierde SD Worx tien jaar geleden al met FIPTM en rolde het ook zelf uit op de eigen werkvloer.”

In de voordelenkorf kwamen de firmawagen, extra verlofdagen, pensioensparen, extra kinderbijslag en een elektrische fiets. Per voordeel werd een waarde toegekend en elke medewerker kreeg een individueel budget om een pakket mee samen te stellen. Of: een budgetneutrale operatie voor THEO Technologies.

Bibiana Rock: “SD Worx begeleidde ons van a tot z en zette het hele systeem achter de schermen op. Tijdens een workshop werd het principe haarfijn uitgelegd aan het personeel.” Verder kon de HR-verantwoordelijke voor, tijdens en na het eigenlijke keuzemoment bij de experts van SD Worx terecht met specifieke vragen over de verrekening van bepaalde voordelen binnen het pakket.

Het resultaat: wel verlof, geen firmawagens

Twee derde van de medewerkers stapte in het flexibel verloningssyteem. De extra vakantiedagen stonden met stip op nummer één. Verrassend: niemand koos voor een bedrijfswagen, hoewel de meesten er wel het budget voor hadden. Met het Flex Income PlanTM maakt THEO Technologies een statement dat een voordelenpakket niet noodzakelijk rond een firmawagen hoeft te draaien. Bibiana Rock: “Bovendien zetten we in op duurzame mobiliteit en dragen we concreet ons steentje bij aan het oplossen van de mobiliteitsknoop in de Leuvense binnenstad.”

THEO Technologies
SD Worx begeleidde ons van a tot z en zette het hele systeem achter de schermen op. Tijdens een workshop werd het principe haarfijn uitgelegd aan het personeel. Bibiana Rock Rock Office Manager THEO Technologies