Flex Income Plan

Flex Income Plan™: overtuig talent met een gepersonaliseerd loonpakket

Medewerkers zijn vragende partij naar meer inspraak in de samenstelling van hun loonpakket. Dat blijk uit onze studie NV België 2018, een bevraging bij 2500 Belgische werknemers. Wanneer het loonpakket is afgestemd op hun behoeften, zijn medewerkers meer tevreden over hun verloning. Door het Flex Income PlanTM in je bedrijf in te voeren, bied je je medewerkers een waardevoller loonpakket en keuzevrijheid, zonder dat dit voor hogere loonkosten zorgt.

Vraag demo aan

Voordelen voor jouw organisatie

 • Flex Income PlanTM is een juridisch waterdicht systeem;
 • je medewerkers kunnen hun loon afstemmen op hun privé- en professionele situatie;
 • dit gebeurt volledig budgetneutraal voor jou als werkgever en je werknemers;
 • de keuzemogelijkheid komt de tevredenheid van je medewerkers ten goede;
 • het Flex Income Plan™ is geschikt voor grote organisaties, maar ook voor kmo’s;
 • je hebt een streepje voor op de concurrentie, wat welkom is in tijden van ‘war for talent’.

Wat we je bieden

 • een grondige analyse van de loonpakketten vandaag;
 • advies op maat en concrete begeleiding;
 • data om de voordelen die je aanbiedt te optimaliseren;
 • performante en gebruiksvriendelijke software;
 • implementatie van de toepassing met bijbehorende opleiding;
 • communicatie naar alle stakeholders en medewerkers. 

Wat houdt het Flex Income Plan™ in?

Met het Flex Income Plan (FIP) vertaal je alle extralegale loonvoordelen van je medewerker naar één totaalbudget. Dat kan hij spenderen aan mobiliteitsoplossingen, extralegale vakantiedagen, aanvullende verzekeringen enzovoort. Medewerkers beschouwen het immers als waardevoller als ze hun loonpakket mee kunnen samenstellen. Wist je dat 38% van alle werknemers zijn job wil verlaten voor flexibel loon?

Op je loonkosten heeft het geen enkele impact: het is budgetneutraal. Zo stijgt de waarde van het loonpakket van je medewerker, zelfs al zit er geen loonopslag in.

Flex Income Plan™

Wij ondersteunen je van a tot z bij de invoering van flexibel verlonen volgens het FIP-concept. Samen met jou bepalen we jouw FIP-strategie, we helpen met het juridische kader, we begeleiden je doorheen dit veranderingstraject en ondersteunen je bij de communicatie. Je Flex Income Plan™ wordt geïmplementeerd in onze performante webapplicatie.

Vraag een demo

FIP Do It Yourself

Heb je  enkel nood aan een tool ter ondersteuning van je flexibel verloningsbeleid, dan kun je  rekenen op de FIP-webapplicatie om op geautomatiseerde en efficiënte manier je flexibele verloningsproces te beheren. Je werknemers kunnen in de FIP webshop hun flexibele keuzes online maken.

Vraag een demo

FIP Voorstudie

Je wilt evalueren of je in je bedrijf flexibele verloning kunt invoeren. Wij maken een behoefteanalyse en brengen de mogelijkheden rond flexibel verlonen in kaart.

Maak een afspraak

Getuigenis THEO Technologies doorbreekt opbod om talent met verloningspakket op maat

Het Leuvense THEO Technologies groeit als kool en is vooral op zoek naar R&D-profielen. Om het beste ingenieurstalent binnen te halen én te behouden, zocht het hr-team naar een manier om het verschil te maken met de concurrentie die in dezelfde talentvijver vist. THEO Technologies counterde het verloningsopbod – waarbij het voordelenpakket klassiek rond de bedrijfswagen draait – met een loon en een flexibel verloningspakket op maat geknipt van elke individuele medewerker.

THEO Technologies koos voor het Flex Income Plan van SD Worx om werknemers aan te trekken.

Lees meer
THEO Technologies
SD Worx begeleidde ons van a tot z en zette het hele systeem achter de schermen op. Tijdens een workshop werd het principe haarfijn uitgelegd aan het personeel. Bibiana Rock Rock Office Manager THEO Technologies