Bike Mobility

Bike Mobility: bied je medewerkers eenvoudig en voordelig een bedrijfsfiets

Voor veel van je medewerkers wordt het steeds lastiger om met de auto naar het werk te pendelen. De fiets vormt een interessant alternatief: naast minder stress en een gezonde portie lichaamsbeweging zijn er ook flink wat sociale en fiscale voordelen. Steeds meer bedrijven kiezen er dan ook voor om een bedrijfsfiets op te nemen in het loonpakket van hun medewerkers. Met Bike Mobility maak je het jezelf makkelijk(er) om je medewerkers een fiets te laten leasen.

Contacteer ons

Voordelen voor jouw organisatie

 • het is een budgetneutrale oefening;
 • met de Bike Mobility-webtool voer je makkelijk en snel de complexe berekeningen uit;
 • die simulaties kun je bewaren om later opnieuw op te roepen;
 • de nodige addenda download je meteen via de tool;
 • een handig rapport met alle gegevens om de bestelling aan je fietsprovider door te geven is maar 1 klik verwijderd;
 • je boekt nog meer tijdwinst als je kiest voor de selfservice-optie voor medewerkers.

Wat we je bieden

 • een innovatieve oplossing waarmee je het verschil maakt met concurrenten, wat welkom is in tijden van ‘war for talent’;
 • advies op maat en praktische begeleiding;
 • performante en gebruiksvriendelijke software waarmee je snel de impact simuleert op het nettoloon van je medewerker(s);
 • implementatie van de toepassing met bijbehorende handleiding;
 • communicatie naar alle stakeholders en medewerkers.

Hoe werkt Bike Mobility?

Met Bike Mobility geef je je medewerkers de kans om over de samenstelling van hun toekomstig loonpakket te onderhandelen en een deel van hun brutoloon in te ruilen voor een fiets. Dat komt hen voordeliger uit dan wanneer ze er zelf een kopen of leasen met hun nettoloon. Dankzij onze handige Bike Mobility-webtoepassing maak je in een-twee-drie duidelijke simulaties:

 1. Je laadt de loondata van je medewerkers op in de tool.
  Klant bij SD Worx? Dan vind je een standaardrapport in je Payroll- of eBlox-toepassing.
 2. Je vult zowel de aankoop- als de leaseprijs van de fiets in.
 3. Je krijgt een simulatie van de impact op het nettoloon van je medewerker.

We zetten je graag op weg

Laat loonkosten en de complexe wetgeving je niet tegenhouden om bedrijfsfietsen in te voeren. Onze mobiliteitsexperten staan je met raad en daad bij. Bij ons kun je terecht voor advies op maat, modeldocumenten tot zelfs praktische ondersteuning van de uitrol van je ‘fietspark’. Bijvoorbeeld voor de opmaak van een eigen fietspolicy, communicatie naar je medewerkers. Zo ben je zeker van een optimale organisatie en implementatie.

Kies voor Bike Mobility

Case Bedrijfsfietsen invoeren: een budgetneutrale operatie bij SKF

Dat steeds meer medewerkers (willen) fietsen naar het werk, ondervonden ze bij SKF aan den lijve. De Belgische medewerkers van de Zweedse multinational lanceerden zelf de vraag naar bedrijfsfietsen. “Dankzij Bike Mobility konden we de beperkte impact op het nettoloon helder simuleren”, getuigt hr-expert Marijke Vandormael. “Vandaag verkiest meer dan 1 op de 6 werknemers zijn stalen ros boven de wagen.”

Op vraag van zijn medewerkers introduceerde SKF in 2018 bedrijfsfietsen. Dankzij Bike Mobility was de minieme impact op het nettoloon meteen duidelijk.

Lees meer
SKF bedrijfsfietsen
Dankzij Bike Mobility is de impact van een bedrijfsfiets op het loon meteen duidelijk. Vandaag fietst meer dan 1 op de 6 medewerkers naar het werk. Marijke Vandormael Expert Compensation & Benefits, Logistics & Demand Chain SKF

Gerelateerde artikels

Blog
bedrijfsfietsen fietsvergoeding regels duurzame mobiliteit

De bedrijfsfiets: de voordelen op een rij

2 januari 2020

Voor je werknemers wordt het steeds lastiger om met de auto naar het werk te pendelen. De fiets is een interessant alternatief: naast minder stress en een gezonde portie lichaamsbeweging zijn er ook flink wat fiscale voordelen.

Blog

De plicht van de pendelaar: fietshelm op?

16 juli 2019

Het wegennet slibt genadeloos toe. Dat heeft zijn impact op de verhoudingen in het woon-werkverkeer. De fiets begint aan een inhaalmanoeuvre: al een op de vijf werknemers kiest ervoor. Maar de fietshelm is een pak minder populair. Hoe (on)veilig is dat en wat heeft de werkgever daarover te zeggen?

Blog
wltp belasting uitstoot CO2

Nieuwe uitstoottest WLTP: verhoogde belastingen op je bedrijfswagens?

11 maart 2019

Hoe groter de CO2-uitstoot van een wagen, hoe hoger de belasting: die fiscale maatregel hanteert de EU al jarenlang. Maar sinds september 2018 werd haar wetgeving nog iets strenger: zo wordt de CO2-uitstoot van alle nieuwe wagens nu berekend aan de hand van de ‘WLTP’-test, waardoor die soms 25% hoger ligt dan vroeger. Zijn bedrijfswagens daardoor fiscaal minder interessant geworden?