verloning juiste talent aan boord

Stel een aantrekkelijk loonpakket samen

Een correcte en marktconforme verloning: voor veel werknemers is het een doorslaggevende factor om te (blijven) kiezen voor je bedrijf. Met een interessant loonpakket en het vooruitzicht door te kunnen groeien – ook financieel – kun je dus het juiste talent aantrekken en aan boord houden.

Wat bieden je concurrenten?

Bij SD Worx beschikken we over de meest representatieve loondatabank van het land. Op basis van deze gegevens benchmarken onze consultants je verloning: ze vergelijken je lonen en voordelenpakketten met soortgelijke organisaties op basis van sector, regio etc.

Naar een optimale verloningsmix

Onze experts berekenen wat je precies voor welke functie biedt en wat je medewerkers daaraan overhouden. Moet er aan je verloning worden gesleuteld?  Ook daarvoor kun je op SD Worx rekenen. We stellen je loonpakketten zo voordelig mogelijk samen, voor jou en je medewerker. Zo houdt hij er meer aan over en hou jij je loonkosten onder controle. Wil je een personeelslid bijvoorbeeld een extraatje geven voor zijn uitmuntende prestaties, dan denk je misschien te snel aan een verhoging van zijn brutoloon. En dat terwijl een bonus, al dan niet in de vorm van warrants, zowel voor jou als voor hem stukken interessanter is.

Geef inspraak in het verloningspakket

Salaris is niet langer een zaak van jou alleen. Meer nog, je medewerkers willen dat je rekening houdt met hun persoonlijke situatie. Ze willen graag inspraak in de samenstelling hun loonpakket. Met een flexibel verloningssysteem kom je tegemoet aan deze vraag en hou je tegelijk je loonkosten onder controle. Vanuit SD Worx begeleiden we je om flexibele verloning budgetneutraal en juridisch waterdicht uit te rollen in je organisatie.

Onze oplossingen

Case

Bedrijfsfietsen invoeren: een budgetneutrale operatie bij SKF

Dat steeds meer medewerkers (willen) fietsen naar het werk, ondervonden ze bij SKF aan den lijve. De Belgische medewerkers van de Zweedse multinational lanceerden zelf de vraag naar bedrijfsfietsen. “Dankzij Bike Mobility konden we de beperkte impact op het nettoloon helder simuleren”, getuigt hr-expert Marijke Vandormael. “Vandaag verkiest meer dan 1 op de 6 werknemers zijn stalen ros boven de wagen.”

Op vraag van zijn medewerkers introduceerde SKF in 2018 bedrijfsfietsen. Dankzij Bike Mobility was de minieme impact op het nettoloon meteen duidelijk.

Lees meer
Dankzij Bike Mobility is de impact van een bedrijfsfiets op het loon meteen duidelijk. Vandaag fietst meer dan 1 op de 6 medewerkers naar het werk.
SKF bedrijfsfietsen
Marijke Vandormael Expert Compensation & Benefits, Logistics & Demand Chain SKF

Ook voor jouw sector

Gerelateerde artikels

Blog
hospi by payroll

Een collectieve hospitalisatieverzekering: werkgevers weten waarom

13 juni 2019

Extralegale voordelen bestaan vandaag in alle geuren en kleuren: van elektrische fietsen over Internet@home tot de immer populaire maaltijdcheques. Ze helpen je om (toekomstige) medewerkers te motiveren, terwijl je tegelijk je financiën ontziet. Maar welke extralegaal voordeel biedt de grootste slagkracht voor je bedrijf? Een aanrader: de collectieve hospitalisatieverzekering. 

Lees meer

Blog
collaborateur choisira sa rémunération lui-même

Opinie – Kiest elke werknemer straks zelf zijn verloning?

8 februari 2018

Verloning is niet enkel meer een zaak van de onderneming. De werknemer wil mee(r) aan het stuur zitten. Reward-consultant Brigitte Oversteyns maant organisaties aan deze evolutie ernstig te nemen en hun Reward-beleid erop af te stemmen.

Lees meer

Variabele verloning zit in de lift, maar nog onderbenut

20 oktober 2017

SD Worx analyseerde de loonbrieven van meer dan 110.000 Belgische werknemers in de privésector. Wat blijkt: variabele verloning wint dus voorzichtig aan populariteit, maar werkgevers benutten de mogelijkheden ervan (nog) niet ten volle.

Lees meer