Op basis van onze loondatabank – de grootste en meest representatieve van het land – kun je de verloningspakketten van je medewerkers vergelijken met deze van andere bedrijven. Ofwel duik je zelf in de cijfers, ofwel laat je dat over aan onze experts ter zake. Zij analyseren en doen concrete aanbevelingen om je verloningsbeleid bij te sturen. Zelfs de concrete uitrol van hun advies volgen ze van nabij op, wanneer je dat wenst.
Maar er zijn ook bijkomende criteria. In een goed loonbeleid houd je ook rekening met levenslang leren, doorgroeimogelijkheden en de work-life balance van je medewerkers. Daarnaast is het intern en extern rechtmatig, maar biedt het ook ruimte voor individuele beloningen. Bij SD Worx ontwikkelden we een methodologie om te komen tot een makkelijk toepasbaar, flexibel en rechtmatig referentiekader. Het resultaat: een objectief en transparant loonbeleid met evenwichtige en efficiënt samengestelde salarispakketten.
Loonkosten nemen een belangrijke hap uit je budget. Daarom wil je ze zo accuraat mogelijk inschatten en opvolgen. Met de gebruiksvriendelijke tools van SD Worx stel je in een paar klikken nauwkeurige loonbudgetten op, vergelijk je loonkosten en voer je simulaties uit. Zo volg je je uitgaven nauwgezet op en kun je tijdig ingrijpen.
Hr is de machinekamer van elke succesvolle onderneming. Hoe digitaal of geautomatiseerd de bedrijfsprocessen ook lopen, altijd vormen getalenteerde en gemotiveerde medewerkers de cruciale tandwielen.
Een doordachte loonpolitiek voeren is een moeilijke evenwichtsoefening. Enerzijds moet je loonbeleid medewerkers aansporen om zich optimaal in te spannen om mee de bedrijfsdoelstellingen te halen. Anderzijds dient het kostenbewust te zijn en houd je de loonkosten het liefst zo beheersbaar mogelijk. Een loonbeleid opstellen helpt je meerdere uitdagingen in één keer aan te pakken.
Als werkgever weet je maar beter wat je concurrenten op tafel leggen als salarispakket. Anders riskeer je dat ze je talent afsnoepen door aantrekkelijker te verlonen. Of omgekeerd: dat je aan concurrentiekracht verliest doordat je loonkosten de pan uit swingen.