een doordacht loonbeleid

Werk een doordacht loonbeleid uit

Uiteraard is loon niet de enige motivator voor je werknemers, maar een aantrekkelijk loonpakket maakt wel het verschil om talent aan te trekken en te behouden. Om de strategische doelstellingen van je bedrijf waar te maken, heb je dus nood aan een loonbeleid dat je medewerkers aanspoort en maakt dat ze het beste van zichzelf geven.

Wat biedt de concurrentie?

Op basis van onze loondatabank – de grootste en meest representatieve van het land – kun je de verloningspakketten van je medewerkers vergelijken met deze van andere bedrijven. Ofwel duik je zelf in de cijfers, ofwel laat je dat over aan onze experts ter zake. Zij analyseren en doen concrete aanbevelingen om je verloningsbeleid bij te sturen. Zelfs de concrete uitrol van hun advies volgen ze van nabij op, wanneer je dat wenst.

Rechtmatig en flexibel

Maar er zijn ook bijkomende criteria. In een goed loonbeleid houd je ook rekening met levenslang leren, doorgroeimogelijkheden en de work-life balance van je medewerkers. Daarnaast is het intern en extern rechtmatig, maar biedt het ook ruimte voor individuele beloningen. Bij SD Worx ontwikkelden we een methodologie om te komen tot een makkelijk toepasbaar, flexibel en rechtmatig referentiekader. Het resultaat: een objectief en transparant loonbeleid met evenwichtige en efficiënt samengestelde salarispakketten.

Wat is voor jouw organisatie financieel haalbaar? 

Loonkosten nemen een belangrijke hap uit je budget. Daarom wil je ze zo accuraat mogelijk inschatten en opvolgen. Met de gebruiksvriendelijke tools van SD Worx stel je in een paar klikken nauwkeurige loonbudgetten op, vergelijk je loonkosten en voer je simulaties uit. Zo volg je je uitgaven nauwgezet op en kun je tijdig ingrijpen.

Onze oplossingen

Loonbenchmarking: een marktconform loonbeleid dankzij betrouwbare salarisgegevens

Meer Info

Reward consulting: slim verlonen en belonen

Meer Info