Loonkostenoptimalisatie

Loonkostenoptimalisatie: lagere kosten zonder te moeten snoeien in je personeelsbestand

Personeel tewerkstellen brengt zware kosten met zich mee. Meer nog, de loonkosten zijn vaak dé bepalende factor voor je concurrentiekracht. Het is dan ook een belangrijke parameter om in de gaten te houden. Bij SD Worx helpen we je een totaalbeeld te krijgen van je huidige en toekomstige loonlasten. Daarnaast ondersteunen we je om je loonkosten te optimaliseren – de lasten voor jou te verlagen door je loonpakketten zo fiscaal interessant mogelijk te maken, zonder dat je medewerkers moeten inleveren.

Contacteer ons

Voordelen voor jouw organisatie

  • je weet tot op de euro hoeveel je medewerkers kosten en hoeveel bedrijfsvoorheffing en sociale zekerheidsbijdragen je betaalt;
  • je ontdekt hoe je je lasten kunt verlagen;
  • je investeert in de financiële gezondheid van je bedrijf;
  • je bouwt aan een tevreden team: met minimale middelen bied je hen immers een maximaal inkomen.

Wat we je bieden

  • een grondige evaluatie en inventarisatie van de loonkosten van je verloningspakketten, inclusief extralegale voordelen;
  • de berekening van headcountkosten bij overname, fusie, splitsing of reorganisatie;
  • een overzicht van de (beste) manieren om je loonkosten te drukken én advies voor jouw specifieke situatie;
  • simulaties van de impact van bepaalde maatregelen op de totale loonlasten;
  • realtime bruto-netto-berekeningen, bijv. voor sociale onderhandelingen;
  • begeleiding bij de implementatie van de door jou gekozen maatregelen.
Loonkosten

Hoe kan je de loonkosten onder controle houden?

Hoe druk je je loonkosten zonder medewerkers te ontslaan? En hoe geef je hen een extraatje voor hun inzet zonder daarmee diep in je portemonnee te tasten? Schakel de hulp in van SD Worx om te voorkomen dat je loonkosten de pan uitswingen en ervoor te zorgen dat je meer middelen overhoudt om je bedrijf te doen groeien.

Vrijstelling doorstorting bedrijfsvoorheffing

Onder bepaalde voorwaarden kun je vrijgesteld worden van doorstorting van de bedrijfsvoorheffing die je hebt ingehouden op het loon van je werknemers.

Vraag advies

Doelgroepverminderingen

Korting op de socialezekerheidsbijdragen wanneer je jonge en oudere werknemers met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt in dienst neemt.

Vraag advies

Auteursrechten

Creatievelingen die auteursrechtelijk beschermd werk produceren kunnen een vergoeding ontvangen voor het afstaan van hun auteursrechten. Daarop worden ze aanzienlijk minder belast.

Vraag advies

Wil je hier graag meer over weten of bekijken wat jouw mogelijkheden zijn? Stel vrijblijvend je vraag en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Stel je vraag