loonkosten onder controle

Hou je loonkosten onder controle

Een correcte verloning is onontbeerlijk om te kunnen concurreren met andere bedrijven in je sector. Maar hoe hou je je kosten binnen de perken, zonder je werknemers tekort te doen? SD Worx kan je helpen bij het opzetten en uitvoeren van een innovatief verloningsbeleid: kosteneffectief, fiscaal voordelig en juridisch correct.

Neem je verloning onder de loep

Onze experts geven je een helder inzicht in je totale loonlast. Bovendien beschikken we bij SD Worx over de grootste, meest kwalitatieve en representatieve loondatabank van het land. Zo kun je het resultaat voor je bedrijf makkelijk vergelijken met de cijfers van andere spelers in jouw sector of markt. Het resultaat van deze analyse: je beschikt over alle info om marktconforme, motiverende en doeltreffende verloningspakketten samen te stellen voor je medewerkers.

Optimaliseer je loonkosten

Hoe hou je je loonkosten binnen de perken zonder dat je werknemers moeten inleveren? Onze experts begeleiden je om het verloningspakket per functie zo voordelig mogelijk samen te stellen, voor jou én je medewerker. Neem je er bijvoorbeeld aandelenopties in op? Of welk bonussysteem is het gunstigst?

Budgetplanning voor kmo’s

De loonkosten nemen een grote hap uit je ondernemingsbudget. Daarom is budgetplanning een absolute prioriteit. Maar hoe ga je hiervoor tewerk? Met onze budgetprognose krijg je een actueel overzicht van de afgelopen 12 maanden én de te verwachten personeelskosten voor het volgende (boek)jaar. Daarbij houden we rekening met indexprognoses en voordelen zoals ecocheques, maaltijdcheques, groepsverzekeringen of sectorpremies. Je ontvangt het volledige overzicht in een handig rapport in Excel-formaat, zodat je er nadien zelf mee aan de slag kunt. Zo houd je steeds de vinger aan de pols.

Werk je met eBlox? Gebruik onze budgetmodule om loonbudgetten op te stellen en simulaties uit te voeren.

Onze oplossingen

Loonkostenoptimalisatie: lagere kosten zonder te moeten snoeien in je personeelsbestand

Meer Info

Bonusoptimalisatie: ken een zo aantrekkelijk mogelijke bonus toe

Meer Info

Gerelateerde opleidingen

Hou je loonkosten onder controle

Zo verloon je werknemers optimaal | 1 dag

Er komen elk jaar nieuwe benefits bij. Recent nog werd de mobiliteitsvergoeding goedgekeurd en de winstpremie ingevoerd. Wist je dat je als werkgever uit meer dan 80 voordelen kunt kiezen om je werknemers te belonen?

Lees meer

Compensation & Benefits - Futureproof verlonen | 5 dagen

Tijdens vijf intensieve opleidingsdagen voor Comp & Ben Managers trainen onze rewardspecialisten je om een beleid operationeel in te bedden in jouw organisatie en payrolladministratie. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding ontwikkel je een heldere kijk op de essentiële elementen van een strategisch loonbeleid.

Lees meer

Ook voor jouw sector

Gerelateerde artikels

Blog
waardevoller loon zonder extra loonkost

Je medewerkers belonen zonder extra loonkosten? Dat doe je zo!

10 januari 2018

Medewerkers die hard werken, geef je graag iets extra. De loonkosten hoeven daarbij geen belemmering te zijn: er zijn verschillende manieren om je werknemers netto meer te bieden, zonder extra kosten. Drie alternatieven op een rij.

Lees meer

Blog
doelgroepenverminderingen werkuitkeringen regels 2019

Werkgelegenheidssteun: interessante kortingen bij de aanwerving van personeel

10 februari 2019

Loonkosten optimaliseren, ook in 2019 staat het ongetwijfeld hoog op de agenda in heel wat bedrijven. Werkuitkeringen en de doelgroepenvermindering zijn twee maatregelen die je daarbij helpen. Voor beide wijzigt er een en ander bij de start van het nieuwe jaar. Tijd voor een overzicht.

Lees meer

Blog
loonpakket optimaliseren loonkosten verlagen stappenplan

Loonpakket optimaliseren: in 3 stappen naar lagere loonkosten

29 augustus 2018

Hoe kun je als zaakvoerder van een kmo je loonkosten verlagen en er tegelijk voor zorgen dat het loonpakket meer op maat is van de individuele werknemer? Een vraag die je jezelf ongetwijfeld al stelde. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je loonpakketten te optimaliseren. Dit stappenplan zet je op weg.

Lees meer