loonkosten onder controle

Hou je loonkosten onder controle

Een correcte verloning is onontbeerlijk om te kunnen concurreren met andere bedrijven in je sector. Maar hoe hou je je kosten binnen de perken, zonder je werknemers tekort te doen? SD Worx kan je helpen bij het opzetten en uitvoeren van een innovatief verloningsbeleid: kosteneffectief, fiscaal voordelig en juridisch correct.

Neem je verloning onder de loep

Onze experts geven je een helder inzicht in je totale loonlast. Bovendien beschikken we bij SD Worx over de grootste, meest kwalitatieve en representatieve loondatabank van het land. Zo kun je het resultaat voor je bedrijf makkelijk vergelijken met de cijfers van andere spelers in jouw sector of markt. Het resultaat van deze analyse: je beschikt over alle info om marktconforme, motiverende en doeltreffende verloningspakketten samen te stellen voor je medewerkers.

Optimaliseer je loonkosten

Hoe hou je je loonkosten binnen de perken zonder dat je werknemers moeten inleveren? Onze experts begeleiden je om het verloningspakket per functie zo voordelig mogelijk samen te stellen, voor jou én je medewerker. Neem je er bijvoorbeeld aandelenopties in op? Of welk bonussysteem is het gunstigst?

Budgetplanning voor kmo’s

De loonkosten nemen een grote hap uit je ondernemingsbudget. Daarom is budgetplanning een absolute prioriteit. Maar hoe ga je hiervoor tewerk? Met onze budgetprognose krijg je een actueel overzicht van de afgelopen 12 maanden én de te verwachten personeelskosten voor het volgende (boek)jaar. Daarbij houden we rekening met indexprognoses en voordelen zoals ecocheques, maaltijdcheques, groepsverzekeringen of sectorpremies. Je ontvangt het volledige overzicht in een handig rapport in Excel-formaat, zodat je er nadien zelf mee aan de slag kunt. Zo houd je steeds de vinger aan de pols.

Werk je met eBlox? Gebruik onze budgetmodule om loonbudgetten op te stellen en simulaties uit te voeren.

Onze oplossingen

Loonkostenoptimalisatie: lagere kosten zonder te moeten snoeien in je personeelsbestand

Meer Info

Bonusoptimalisatie: ken een zo aantrekkelijk mogelijke bonus toe

Meer Info