internationale tewerkstelling verloning

Internationaal verlonen

De wereld wordt steeds kleiner. Dus bestaat de kans dat ook je bedrijf vroeg of laat in een internationaal avontuur stapt of belandt: een detachering naar het buitenland, tewerkstelling van een buitenlander in België, de opening van een vertegenwoordiging in een exportmarkt …

Dan is de hamvraag hoe je je loonbeleid daaraan moet aanpassen. Want hoe zit het met fiscale bijdragen als een van je medewerkers naar het buitenland trekt? En kun je het onderscheid maken met internationale concurrenten op vlak van verloning?

Wat het concrete scenario ook is, onze consultants weten raad. SD Worx staat je bij om je internationale tewerkstelling te organiseren. Van advies rond fiscaliteit over de samenstelling van loonpakketten tot de effectieve opstart van een buitenlandse payroll: onze experts staan je met raad en daad bij en nemen je heel wat administratieve rompslomp uit handen.

Gerelateerde artikels

Blog
questions bonus salarial

De 6 vaakst gestelde vragen over de loonbonus

4 juli 2017

De loonbonus is een ideale manier om je medewerkers een extraatje te geven zonder dat je loonkosten de pan uit swingen. Daarnaast betrek je hen meer bij de bedrijfsresultaten door verloning te koppelen aan collectieve en meetbare doelstellingen. Met een helder antwoord op 6 vaak gestelde praktische vragen, helpen we je op weg om vlot een loonbonus in te voeren binnen je onderneming.

Lees meer

Blog
harmonisatie loon en arbeidsvoorwaarden

Harmonisatie van loon- en arbeidsvoorwaarden in 3 stappen

11 december 2017

Bij een overname of fusie is vaak ook de harmonisatie van verlonings- en arbeidsvoorwaarden aan de orde. Naast een stroomlijning van de administratieve processen komt dit immers de interne rechtvaardigheid ten goede. Toch gaat zo’n harmonisatieproces zelden over rozen. Jan Vanthournout, Senior Managing Consultant Tax & Legal bij SD Worx: “Het verleden respecteren en waarderen is de boodschap.”

Lees meer

Blog
return doordacht loonbeleid

De return van een doordacht loonbeleid

5 januari 2018

Een doordachte loonpolitiek voeren is een moeilijke evenwichtsoefening. Enerzijds moet je loonbeleid medewerkers aansporen om zich optimaal in te spannen om mee de bedrijfsdoelstellingen te halen. Anderzijds dient het kostenbewust te zijn en houd je de loonkosten het liefst zo beheersbaar mogelijk. Een loonbeleid opstellen helpt je meerdere uitdagingen in één keer aan te pakken.

Lees meer