Je verloning als zaakvoerder: van simulatie over advies tot aansluiting

Je wilt jezelf als zaakvoerder van een vennootschap een loon uitkeren. Maar hoe ziet de optimale verloning eruit en welke sociale bijdragen en bedrijfsvoorheffing staan daartegenover? Onze bedrijfsleidersexpert maakt een persoonlijke simulatie en adviseert over je bezoldiging. Is de knoop doorgehakt, dan brengen we je aansluiting in orde.

Ik wil advies over mijn verloning

We bellen je om af te stemmen wat voor jou belangrijk is en bezorgen je nadien per mail een loonsimulatie.

bedrijfsleiders

Jij focust op je zaak, wij zorgen voor de rest

Wil je een bezoldiging opnemen uit je vennootschap, dan komen er nieuwe vragen op je af. Maar wees gerust: dankzij SD Worx hoef je daar niet wakker van te liggen. Hou je liever de touwtjes helemaal zelf in handen, dan kan dat natuurlijk ook. Bij je aansluiting bepaal je of je volmacht geeft.

Werk je met een boekhouder? Dan is hij het centrale aanspreekpunt. Wij nemen je dossier verder op met het kantoor.

Team van experten

Ons team van bedrijfsleidersexperten kent de verloning van zaakvoerders door en door. Je krijgt een vaste contactpersoon bijgestaan door een team collega-specialisten. Zo staat er op elk moment iemand voor je klaar.

SD Worx zorgt voor:

  • Berekenen van je bruto- en nettoloon
    Goed om weten: hoe hoger je loon, hoe meer belastingen en sociale bijdragen je betaalt. Als bedrijfsleider kun je je loon optimaliseren door je brutoloon aan te vullen met voordelen in natura zoals een bedrijfswagen, laptop, telefoon... Maar ook een belangrijk cijfer: vanaf een brutojaarloon van € 45.000 betaal je minder vennootschapsbelasting.
  • Doorstorten van de bedrijfsvoorheffing naar de overheid en tijdige aangifte bij Belcotax
  • Storten van je nettoloon
  • Digitaal doorsturen van relevante documenten (loonbrief, boekingsdocumenten en jaarlijkse fiscale documenten)

Sociale bijdragen en pensioen: niet onbelangrijk als het gaat over je loon

Je betaalt als ondernemer verplicht elk kwartaal sociale bijdragen aan je sociaal verzekeringsfonds. In ruil hiervoor geniet je sociale bescherming op cruciale momenten in je leven, zoals bij arbeidsongeschiktheid in geval van ziekte of wanneer je met pensioen gaat.

Ben je aangesloten bij onze partner Xerius, dan worden je sociale bijdragen automatisch berekend. Maar uiteraard zorgen we ook voor een juiste berekening wanneer je een ander sociaal verzekeringsfonds hebt.

Het is een goed idee om je pensioen nog verder aan te vullen. Dat kan op verschillende manieren. Bij het vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ) stort je elk jaar een bedrag in je pensioenspaarpot. Deze premies zijn fiscaal aftrekbaar: je betaalt dus minder belastingen en ook je sociale bijdragen verminderen. Een win-win met andere woorden. Je vult dit best nog aan met een individuele pensioentoezegging, wat meteen ook een manier is om je loon te optimaliseren. Lees meer over het VAPZ op de website van onze partner Xerius.

Advies over je verloning?

Neem contact met ons op

Wil je zelfstandige worden?

Onze partner Xerius zet je op weg

Je eerste werknemer aanwerven?

Ontdek onze Startersservice

Artikels voor bedrijfsleiders

Blog
bedrijfsleider

Welke impact heeft corona op je onkostenvergoedingen als bedrijfsleider?

8 december 2020

Werknemers werken massaal van op afstand. Maar ook als bedrijfsleider of zelfstandige ben je waarschijnlijk minder op de baan om klanten of leveranciers te bezoeken. Dat heeft zo zijn impact op je onkostenvergoedingen. Bovendien komt de fiscus in deze coronatijden met enkele nieuwigheden op de proppen.

Lees meer

Blog
verlonen

5 vragen over aandelenopties met garantie voor bedrijfsleiders: een manier om fiscaal gunstig te verlonen

8 december 2020

Veel zelfstandige bedrijfsleiders keren zich uit hun vennootschap een bescheiden salaris uit, om aan de hoge tarieven van de personenbelasting te ontsnappen. Die bezoldiging staat vaak niet in verhouding tot hun werkelijke prestaties. Door aandelenopties met garantie op te nemen in het salarispakket, kan de vennootschap die prestaties correcter én fiscaal voordeliger verlonen. Maar hoe interessant is deze alternatieve verloningsvorm nu echt?

Lees meer