Deskundig advies voor een sociaal overleg in evenwicht

Vanaf de installatie van je nieuwe overlegorganen tot aan de volgende stembusgang

Al sinds het begin van sociale verkiezingen begeleiden we vanuit SD Worx bedrijven uit diverse sectoren bij hun sociaal overleg. Met onze specialisten ben je verzekerd van een sereen verloop, vanaf de installatie van je nieuwe overlegorganen tot aan de volgende stembusgang. Onze missie: een sociaal overleg in evenwicht.

Goed voorbereid sociaal overleg: het halve werk

Over de samenstelling van je overlegorganen en hun bevoegdheden is de wetgever duidelijk. Maar voor heel wat praktische modaliteiten is dat niet het geval. Heldere afspraken zijn dan ook de beste garantie op een duurzaam sociaal overleg tijdens de volledige legislatuur.

 

Een vraag over de organisatie van je overlegorganen? Download onze e-books!

Onze specialisten stelden twee gratis e-books samen: De ondernemingsraad en Het comité voor preventie en bescherming op het werk. Daarin beantwoorden ze telkens de meest gestelde vragen over de organisatie van beide overlegorganen.

 

 

Deskundige ondersteuning

Het Consulting Experience Pack

Juridische vragen en de cijfermatige vertaling ervan, het voorbereiden van het sociaal overleg, begeleiden van onderhandelingen … Onze specialisten staan je met raad en daad bij. Stel je vraag aan onze specialisten.

Dat kan ad hoc of binnen het Consulting Experience Pack van SD Worx. Met de handige en voordelige abonnementsformule van het Consulting Experience Pack heb je altijd de best mogelijke begeleiding van onze experts binnen handbereik.

Lees meer over de voordelen

Opleidingen

Het sociaal overleg pakket

De sociale verkiezingen zijn voorbij, hoogste tijd om je voor te bereiden op het sociaal overleg. Met dit opleidingspakket, bestaande uit 2 opleidingen, ben je goed voorbereid op alle aspecten van het sociaal overleg.

Kijk hier meer info

 

 

Heb je al een concrete vraag over het sociaal overleg in jouw organisatie?

Stel vrijblijvend je vraag en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Stel je vraag

Advies of ondersteuning bij het sociaal overleg in je organisatie?

Wil je hier meer over weten of samen met een expert bekijken wat jouw mogelijkheden zijn, boek dan een coachingcall.
Een coachingcall is een online gesprek van één uur. Tijdens dit gesprek zal onze expert naar jouw situatie luisteren, zijn kijk hierop geven, eventueel een aantal aspecten toelichten en je op weg zetten om de problematiek aan te pakken.

Boek hier je coachingcall

Gerelateerde blogs

Blog
vakbondsafvaardiging

Uitstel sociale verkiezingen: mogelijke gevolgen voor je vakbondsafvaardiging

2 juli 2020

Kiezen de vakverenigingen volledig autonoom hun vakbondsafvaardiging in je organisatie, dan zit je safe. Maar is die samenstelling op de een of andere manier gelinkt aan de timing of procedure van de sociale verkiezingen, dan heeft het uitstel van die stembusgang door corona natuurlijk wél een impact. Een en ander hangt af van het specifieke scenario binnen jouw organisatie.

Lees meer

Blog

Sociale verkiezingen: 5 tips voor na de stembusgang

3 september 2020

Intussen is de eindsprint naar de - uitgestelde - sociale verkiezingen ingezet. Maar wat na de stembusgang? Ook dan maken goede afspraken goede vrienden, weet Jan Vanthournout, Senior Legal Manager bij SD Worx. Hij geeft vijf tips voor een vlotte opstart van de nieuwe ondernemingsraad en het nieuwe comité voor preventie en bescherming (CPBW).

Lees meer

Blog

Het huishoudelijk reglement: zo maak je er werk van

26 november 2020

Het preventiecomité en de ondernemingsraad hebben een aanzienlijk bevoegdhedenpakket. Maar over de manier waarop de organen precies moeten functioneren, blijft de wetgever redelijk vaag. De sociale partners zijn aan zet om de spelregels te bepalen. Met het huishoudelijk reglement als onmisbaar instrument.

Lees meer