Deskundig advies voor een sociaal overleg in evenwicht

Vanaf de installatie van je nieuwe overlegorganen tot aan de volgende stembusgang

Al sinds het begin van sociale verkiezingen begeleiden we vanuit SD Worx bedrijven uit diverse sectoren bij hun sociaal overleg. Met onze specialisten ben je verzekerd van een sereen verloop, vanaf de installatie van je nieuwe overlegorganen tot aan de volgende stembusgang. Onze missie: een sociaal overleg in evenwicht.

Goed voorbereid sociaal overleg: het halve werk 

Over de samenstelling van je overlegorganen en hun bevoegdheden is de wetgever duidelijk. Maar voor heel wat praktische modaliteiten is dat niet het geval. Heldere afspraken zijn dan ook de beste garantie op een duurzaam sociaal overleg tijdens de volledige legislatuur.

Een vraag over de organisatie van je overlegorganen? Download onze e-books!

Onze specialisten stelden twee gratis e-books samen: ‘De ondernemingsraad’ en ‘Het comité voor preventie en bescherming’. Daarin beantwoorden ze telkens de meest gestelde vragen over de organisatie van beide overlegorganen.

Doe een beroep op onze deskundige ondersteuning

Juridische vragen en de cijfermatige vertaling ervan, het voorbereiden van het sociaal overleg, begeleiden van onderhandelingen … Onze specialisten staan je met raad en daad bij. Hun missie: vanuit een oplossingsgerichte aanpak een sociaal overleg in evenwicht bereiken.

Stel je vraag aan onze specialisten. Dat kan ad hoc of binnen het Consulting Experience Pack van SD Worx, onze voordelige abonnementsformule voor advies.

Stel je vraag

sociaal overleg e-books

Wat is het Consulting Experience Pack?

Zeker bij strikte procedures en gevoelige materie als sociaal overleg en vakbondsonderhandelingen, is professioneel advies een must. Met de handige en voordelige abonnementsformule van het Consulting Experience Pack heb je altijd de best mogelijke begeleiding van onze experts binnen handbereik.

Lees meer over de voordelen van het Consulting Experience Pack

Gerelateerde blogs

Blog

Sociale verkiezingen: 5 tips voor na de stembusgang

18 februari 2020

Nu de eindsprint naar de sociale verkiezingen is ingezet, begint de kieskoorts misschien ook bij jou op de werkvloer te pieken. Maar wat na de stembusgang? Ook dan maken goede afspraken goede vrienden, weet Jan Vanthournout, Senior Legal Manager bij SD Worx. Hij geeft vijf tips voor een vlotte opstart van de nieuwe ondernemingsraad en het nieuwe comité voor preventie en bescherming (CPBW).

Lees meer

Blog

Opstart sociaal overleg: welke financiële info krijgen de afgevaardigden?

14 februari 2020

Een ondernemingsraad en/of comité (CPBW) betekent extra ogen op je bedrijfsvoering. Als werkgever ben je dan ook bij wet verplicht om je afgevaardigden op vastgelegde tijdstippen cijfers te bezorgen over de economische en financiële toestand van de organisatie. Maar wat moet er in zo’n financieel-economisch infopakket (EFI)?

Lees meer

Blog

Het huishoudelijk reglement: zo maak je er werk van

24 februari 2020

Het preventiecomité en de ondernemingsraad hebben een aanzienlijk bevoegdhedenpakket. Maar over de manier waarop de organen precies moeten functioneren, blijft de wetgever redelijk vaag. De sociale partners zijn aan zet om de spelregels te bepalen. Met het huishoudelijk reglement als onmisbaar instrument.

Lees meer

Ondersteuning bij het sociaal overleg in je organisatie?

Stel je vraag en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Stel je vraag