Onze corona newsflashes voor kleine en middelgrote ondernemingen

Onze kmo-klant krijgt deze nieuwsflash telkens wanneer er relevante info is. Maar we sturen de nieuwsflashes ook naar u, onze partners-boekhouders, want ongetwijfeld komen heel wat klanten ook tot bij u met hun vragen.
News
horeca

Newflash corona - 22/10

De horecasector krijgt het opnieuw zwaar te verduren. Maar de opgelegde sluiting gaat gepaard met een regionaal en federaal steunpakket, die de sector tijdelijk ademruimte moet geven. Verwacht wordt dat de tijdelijke werkloosheid opnieuw zal pieken, dus loodsen we je nog een keer door de mogelijke scenario’s. En we geven een overzicht van de meest gestelde vragen rond quarantaine.

Lees meer

News
telewerk

Newsflash corona - 09/10

Je zou het soms vergeten, maar er is nog nieuws naast corona: onze nieuwe federale regering is een feit. In het regeerakkoord staan voor werkgevers en medewerkers – soms stevige – plannen over onder meer de arbeidsmarkt en -organisatie, verloning, sociale zekerheid en de relance postcorona. Opvallend is ook de belangrijke rol die de regering-De Croo toekent aan de sociale partners om deze ambities mee in te vullen. Zoals je van ons gewoon bent, brengen we je uitgebreid op de hoogte van concrete wijzigingen en wat dat dan voor jou en je medewerkers betekent zodra hierover meer nieuws is.

Lees meer

News
telewerk

Newsflash corona - 01/10

Telewerken: nog niet zo lang geleden was het eerder uitzondering dan regel, nu kijkt niemand er nog van op. Het staat buiten kijf dat we ook na de coronacrisis veel meer van thuis zullen blijven werken. Hoog tijd dus voor een tussentijdse balans. De Nationale Telewerkdag op 22 september was het uitgelezen moment om de resultaten van onze bevraging wereldkundig te maken. Ook de verschillende quarantainescenario’s brengen we voor je samen.

Lees meer

Newsflash corona - 18/09

De kogel is door de kerk: iedereen – ook wie door corona tijdelijke werkloos is (geweest) – zal volgend jaar het volledige bedrag vakantiegeld krijgen. Over dit en andere hangende zaken bereikten de vakbonden en werkgevers een akkoord. Wist je trouwens dat er sinds 1 september nieuwe spelregels gelden voor de coronawerkloosheid? We goten ze voor jou in een handig overzicht.

Lees meer

News
newsflash

Newsflash corona - 04/09

De vakantie was dit jaar minder zorgeloos dan anders en ook na het zomerreces keren we nog niet meteen terug naar onze normale gang van zaken. We leerden ondertussen beter omgaan met het virus, maar de weg is nog lang. De economie pikt voorzichtig terug op, maar houdt tegelijk de adem in. Zoals altijd houden we je op de hoogte van de laatste nieuwigheden. Zo loodsen we je ook dit najaar geïnformeerd doorheen alle corona-onzekerheid.

Lees meer

News
newsflash

Newsflash corona - 17/07

Het is volop vakantieseizoen in Europa, maar van een zorgeloze zomer is weinig sprake. Mondmaskers heroveren het straatbeeld, populaire vakantiebestemmingen kleuren groen, oranje of rood en de Veiligheidsraad zet verdere versoepelingen on hold.

Lees meer

News
newsflash

Newsflash corona - 10/07

Hot topic in alle media: landen of regio’s worden groen, oranje en rood. De boete en straffen bij niet-naleving van de verplichte quarantaine is zelfs al bekend. Maar zodra je dieper graaft, komen vele vragen bovendrijven. Hoe volg je dit als werkgever op?

Lees meer

News
newsflash

Newsflash corona - 03/07

Na een meer dan bewogen voorjaar kondigt de vakantieperiode zich aan. Voor de hoofdrolspelers in het relanceplan van de regering is het nog even alle hens aan dek. Drie nieuwe steunmaatregelen werden op 1 juli gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad, andere wachten nog op een concrete invulling. Nog geen tijd voor zomerreces, dus!

Lees meer

News
newsflash

Newsflash corona - 23/06

Er is al veel over gezegd en geschreven maar gisteren – op 22 juni – was de publicatie in het Belgisch Staatsblad een feit: vanaf nu schorst corona-werkloosheid de opzegtermijn als je een medewerker ontslaat. Hiermee sluit de wetgever een felomstreden achterpoortje in de wet.

Lees meer

News
newsflash

Newsflash corona - 16/06

Het is gebeurd: de schorsing van de opzegtermijn in geval van corona-werkloosheid werd vorige week unaniem goedgekeurd. Maar van terugwerkende kracht is geen sprake meer. Verder kondigde de regering nog een aantal economische en sociale steunmaatregelen aan, die we voor jou in de gaten houden.

Lees meer

News
newsflash

Newsflash corona - 09/06

Na de aankondiging van fase drie vorige week, besliste de regering dit weekend opnieuw over een aantal financiële steun- en andere maatregelen. We zetten de nieuwigheden op een rij en lijsten op wat nog te verwachten valt.

Lees meer

News
newsflash

Newsflash corona - 29/05

Nood breekt wet in uitzonderlijke tijden. Maar zonder de garantie van stabiele wetgeving begeef je je als ondernemer in een juridisch mijnenveld. Het voorstel om de opzeggingstermijn tijdens corona-werkloosheid op te schorten mét terugwerkende kracht is ongezien. Benieuwd of de Raad van State hier paal en perk aan stelt.

Lees meer

News
newsflash

Newsflash corona - 15/05

In deze onzekere tijden is één ding zeker: het wordt niet meteen als vanouds. In om het even welke situatie – geen, minder, meer of ander werk – heb je nood aan duidelijke informatie over wat er je te wachten staat. We bundelen actuele info, zodat jij er makkelijk je weg in vindt. #samenvoorbijcorona

Lees meer

News
newsflash

Newsflash corona - 30/04

De eerste fase van de lockdown-exitstrategie, zoals afgelopen vrijdag afgekondigd door de Nationale veiligheidsraad, kan doorgaan zoals gepland. Gisterenavond kwam er groen licht. Vanaf maandag 4 mei kunnen bedrijven geleidelijk heropstarten.

Lees meer

News
corona flash 4

Newsflash corona - 16/04

Dinsdag wijdden we onze newsflash volledig aan de nieuwe tewerkstellingsmaatregelen van de regering-Wilmès. In deze editie vind je meer info over wat de verlenging van de lockdownmaatregelen voor jouw onderneming betekent, je aanvraag tijdelijke werkloosheid en de uitbetaling aan werknemers en de aandachtspunten voor je loonbonusplan in coronatijden.

Lees meer

News
Newsflash corona - 31/03

Newsflash corona - 14/04

De regering stelde dit weekend een nieuwe reeks maatregelen voor die bedrijven uit kritieke en vitale sectoren moet ondersteunen. Enerzijds zijn er nieuwe mogelijkheden om je eigen personeel meer te laten werken en daarvoor voordelig te belonen. Anderzijds wordt het eenvoudiger om werknemers uit andere sectoren tijdelijk tewerk te stellen.

Lees meer

News
newsflash

Newsflash corona - 06/04

Welke impact heeft corona voor jou? Moest je verplicht de deuren sluiten? Zag je je werk dalen, of kreun je daarentegen onder de werklast?

Lees meer

News
newsflash

Newsflash corona - 31/03

Het zijn turbulente tijden. Als ondernemer ben je begaan met je zaak én met je medewerkers. Als kmo-coach staan we aan je zijde bij elk belangrijk moment. Ook nu kun je dus rekenen op onze expertise én een goed gesprek.

Lees meer