De impact van het coronavirus: alle info voor jou als werkgever en je werknemers

FAQ: de meest gestelde vragen van werkgevers en werknemers

We volgen de ontwikkelingen op de voet. Via onze overzichtelijke vraag- en antwoordtool krijg je meteen een duidelijk antwoord op je meest prangende vragen.

FAQ voor werkgevers FAQ voor werknemers

Steunmaatregelen coronacrisis: tijdelijke werkloosheid door corona

Ontdek de mogelijke scenario’s voor tijdelijke werkloosheid en telkens alle stappen om er een beroep op te doen.

Schema 13/03 - 01/09  Schema 01/09 - 31/12

Nog meer vragen?

Vind het antwoord op onze uitgebreide FAQ over het coronavirus. Niet gevonden wat je zocht, stel ons dan je vraag en wij zoeken het voor je uit.

Stel je vraag aan onze experts

Laatste nieuws rond corona

Blog

Herstructurering en collectief ontslag: 5 vragen die je eerst moet stellen

5 mei 2020

De coronacrisis spaarde onze economie niet. In sommige bedrijven zullen herstructuringen met gedwongen ontslagen onafwendbaar zijn. Stel jezelf deze 5 vragen.

Lees meer

Blog

Statuut ‘onderneming in moeilijkheden’: hoe het jou kan helpen

5 mei 2020

Veel bedrijven voelen de gevolgen van de coronacrisis op hun omzet. De erkenning als onderneming in moeilijkheden geeft toegang tot extra maatregelen.

Lees meer

Blog

Groen licht voor coronaverlof: veelgestelde vragen beantwoord

6 mei 2020

Akkoord over bijkomend verlof om de moeilijke spreidstand tussen werken en kinderopvang op te vangen. Alles wat je wilde weten over het nieuwe coronaverlof.

Lees meer

Hoe garandeert SD Worx de continuïteit en veiligheid?

Ook bij SD Worx namen we de gepaste maatregelen om de continuïteit van onze diensten te verzekeren. Dankzij onze digitale people solutions blijven we beschikbaar en we sturen ons beleid voortdurend bij in functie van de snel veranderende situatie en acties van de overheid.

Lees meer

Online learning aanbod

Ook in deze uitdagende tijd blijft SD Worx Learning jouw learning partner. Zoals altijd zorgen we ervoor dat je up-to-date blijft met de actualiteit, sociale wetgeving of HR. Onze klassikale opleidingen zijn opgeschort. Bekijk daarom zeker ons online learning aanbod.

Nuttige content van onze partners

Hoe organiseer je je werkomgeving?

Blog
telewerk thuiswerk voordelen

Thuis- of telewerk: de voordelen op een rij

28 juni 2018

Veel werknemers zijn vragende partij om van huis uit te werken. Dat bleek nog maar eens uit een grootschalige enquête van de FOD Mobiliteit bij 2000 werkende Belgen. Tegelijk kwam naar voren dat werkgevers er nog steeds niet happig op zijn. Nochtans zijn de voordelen legio: geen negatieve stress door files en vertragingen, meer geëngageerde teams en minder verzuim.

Lees meer

Blog
travail flexible

Flexibel werken in je organisatie: 5 mogelijkheden

23 april 2018

Is er binnen je onderneming nood aan flexibele arbeidstijden, maar deins je terug voor de wettelijke spelregels? Van telewerk en deeltijds werken tot flexibele uurroosters, variabele uurregelingen en ploegenarbeid: we doen 5 manieren uit de doeken om flexibel te werken binnen de juridische krijtlijnen.

Lees meer

Onderzoek
work from home

Je personeel flexibeler tewerkstellen: de mogelijkheden op een rij

De wet wendbaar en werkbaar werk van minister Kris Peeters biedt je heel wat nieuwe mogelijkheden om werk anders te organiseren. Stuk voor stuk kansen om je menselijk kapitaal flexibeler in te zetten.

Lees meer