De impact van het coronavirus: alle info voor jou als werkgever en je werknemers

FAQ: de meest gestelde vragen van werkgevers en werknemers

We volgen de ontwikkelingen op de voet. Via onze overzichtelijke vraag- en antwoordtool krijg je meteen een duidelijk antwoord op je meest prangende vragen.

FAQ voor werkgevers FAQ voor werknemers

Steunmaatregelen coronacrisis: tijdelijke werkloosheid door corona

Werkloosheid door corona vanaf 13 maart wordt in alle gevallen als overmacht beschouwd. Dat maakt het voor jou als ondernemer allemaal wat eenvoudiger. Hier vind je meer info.

Check in dit schema op welke steun jij kunt rekenen

Laatste nieuws rond corona

Blog
Uitstel sociale verkiezingen 2020: dit zijn de maatregelen

Uitstel sociale verkiezingen 2020: dit zijn de maatregelen

1 april 2020

Vorige week beslisten de sociale partners om de sociale verkiezingen van mei 2020 uit te stellen naar het najaar. Natuurlijk roept de opschorting van de kiesprocedure heel wat juridische en praktische vragen op. De werkgevers- en werknemersorganisaties bogen zich de voorbije dagen over een nieuw akkoord. Dit zijn de nieuwigheden.

Lees meer

Blog
Tijdelijke werkloosheid door corona - 23 maart (VIDEO)

Tijdelijke werkloosheid door corona (VIDEO)

23 maart 2020

Werkloosheid door corona vanaf 13 maart wordt in alle gevallen als overmacht beschouwd. Dat maakt het voor jou als ondernemer allemaal wat eenvoudiger. In dit webinar geven we uitleg bij de gevolgen en de te ondernemen stappen, voor jou als werkgever en voor je werknemers.

Lees meer

Blog
Internationale tewerkstelling in coronatijden: gevolgen

Internationale tewerkstelling in coronatijden: dit zijn de gevolgen

20 maart 2020

Het coronavirus houdt onze economie in een wurggreep. Ook de internationale tewerkstelling raakt stilaan bevroren door deze ongeziene crisis. En dat heeft een serieuze impact, zowel voor jou als voor je werknemers. De gevolgen situeren zich voornamelijk op fiscaal en sociaalrechtelijk vlak. 

Lees meer

Hoe garandeert SD Worx de continuïteit en veiligheid?

Ook bij SD Worx namen we de gepaste maatregelen om de continuïteit van onze diensten te verzekeren. Dankzij onze digitale people solutions blijven we beschikbaar en we sturen ons beleid voortdurend bij in functie van de snel veranderende situatie en acties van de overheid.

Lees meer

Online learning aanbod

Ook in deze uitdagende tijd blijft SD Worx Learning jouw learning partner. Zoals altijd zorgen we ervoor dat je up-to-date blijft met de actualiteit, sociale wetgeving of HR. Onze klassikale opleidingen zijn opgeschort. Bekijk daarom zeker ons online learning aanbod.

Nuttige content van onze partners

Hoe organiseer je je werkomgeving?

Blog
telewerk thuiswerk voordelen

Thuis- of telewerk: de voordelen op een rij

28 juni 2018

Veel werknemers zijn vragende partij om van huis uit te werken. Dat bleek nog maar eens uit een grootschalige enquête van de FOD Mobiliteit bij 2000 werkende Belgen. Tegelijk kwam naar voren dat werkgevers er nog steeds niet happig op zijn. Nochtans zijn de voordelen legio: geen negatieve stress door files en vertragingen, meer geëngageerde teams en minder verzuim.

Lees meer

Blog
travail flexible

Flexibel werken in je organisatie: 5 mogelijkheden

23 april 2018

Is er binnen je onderneming nood aan flexibele arbeidstijden, maar deins je terug voor de wettelijke spelregels? Van telewerk en deeltijds werken tot flexibele uurroosters, variabele uurregelingen en ploegenarbeid: we doen 5 manieren uit de doeken om flexibel te werken binnen de juridische krijtlijnen.

Lees meer

Onderzoek
work from home

Je personeel flexibeler tewerkstellen: de mogelijkheden op een rij

De wet wendbaar en werkbaar werk van minister Kris Peeters biedt je heel wat nieuwe mogelijkheden om werk anders te organiseren. Stuk voor stuk kansen om je menselijk kapitaal flexibeler in te zetten.

Lees meer