U helpt anderen, wij helpen u met uw personeelsbeleid

Als socialprofitspeler staat uw organisatie voor grote uitdagingen. Kies maar uit: de vergrijzing, een doelpubliek dat alsmaar mondiger en veeleisender is, een tekort aan arbeidskrachten of de uitstroom van oudere medewerkers.

De vraag naar uitmuntende dienstverlening stijgt. Terwijl er alsmaar minder talent beschikbaar is om die aan te bieden. Kortom: als HR-verantwoordelijke is het meer dan ooit belangrijk om voldoende gemotiveerde medewerkers aan te trekken en ze aan uw organisatie te binden. Klik op bovenstaande tabkaartjes voor onze sectorspecificiteit.

SD Worx helpt u daarbij. Met HR-oplossingen die perfect inspelen op de omvang van uw organisatie, en op de vele bijzonderheden die de socialprofitsector zo uniek maken.

Zo is uw personeelsbeleid perfect uitgebalanceerd en kan uw organisatie zich volop concentreren op datgene waarin ze sterk staat: de beste dienstverlening aanbieden.

Praktijkvoorbeelden uit de social profit sector

 • eBlox zet IN-Z comfortabel op weg

  thumb

  Als vzw uit de socialprofitsector was IN-Z aangesloten bij Sociaal Secretariaat Caritas (SSC). Bij de overname van SSC door SD Worx stond het Limburgse IN-Z voor de keuze om al dan niet te volgen en over te stappen op eBlox, het loonadministratiepakket van SD Worx.

 • Uniformisering personeelsbeheersystemen na fusie woonzorgcentra GZA

  thumb

  De fusie van de woonzorgcentra GasthuisZusters Antwerpen (GZA) en vzw Goudblomme maakte een uniformisering van de personeelsbeheersystemen noodzakelijk. Naar analogie met de ziekenhuizen en woonzorgcentra van GZA schakelde Goudblomme onder begeleiding van SD Worx vlot over van SPRINT naar X-Tend.

 • UZ Brussel wint tijd, geld en energie dankzij standaard payrollsoftware

  Samen met vijf grote Belgische ziekenhuizen ontwikkelde SD Worx een rijke standaard voor payrollsoftware, op maat van de zorgsector. Onder meer het Universitair Ziekenhuis Brussel (UZ Brussel) stapte zo over naar een veel eenvoudiger financieel en hiërarchisch kader. Daardoor wordt onder meer betere budgetopvolging mogelijk met minder manuele tussenkomsten. Het woord ‘kostenbesparend’ valt meermaals als Hilde Thiebaut, Expert Kaderbeheer, deze overgang evalueert.

 • AZ Groeninge doet upgrade hr-administratie met nieuw platform

  thumb

  Typisch voor de zorgsector is de veelheid aan statuten, verloningen en tijdschema’s. Omdat het gebruikte payrollsysteem end-of-life was schakelde het AZ Groeninge over op de payrollmodule en een aantal modules voor ‘soft HR’ van X-Tend. In combinatie met de uitgebreide maatwerkmogelijkheden vergroten die aanzienlijk de administratieve efficiëntie van de hr-afdeling.