U helpt anderen, wij helpen u met uw personeelsbeleid

Als socialprofitspeler staat uw organisatie voor grote uitdagingen. Kies maar uit: de vergrijzing, een doelpubliek dat alsmaar mondiger en veeleisender is, een tekort aan arbeidskrachten of de uitstroom van oudere medewerkers.

De vraag naar uitmuntende dienstverlening stijgt. Terwijl er alsmaar minder talent beschikbaar is om die aan te bieden. Kortom: als HR-verantwoordelijke is het meer dan ooit belangrijk om voldoende gemotiveerde medewerkers aan te trekken en ze aan uw organisatie te binden. Klik op bovenstaande tabkaartjes voor onze sectorspecificiteit.

SD Worx helpt u daarbij. Met HR-oplossingen die perfect inspelen op de omvang van uw organisatie, en op de vele bijzonderheden die de socialprofitsector zo uniek maken.

Zo is uw personeelsbeleid perfect uitgebalanceerd en kan uw organisatie zich volop concentreren op datgene waarin ze sterk staat: de beste dienstverlening aanbieden.

Praktijkvoorbeelden uit de social profit sector

 • Digitalisering op maat van ziekenhuisnoden

  thumb

  De social profit kent door zijn subsidiekarakter een erg strikte regelgeving, die bovendien regelmatig wijzigt. Ook is daar, net zoals in andere sectoren, digitalisering aan de orde. Dankzij zijn brede expertise kan SD Worx relevante en accurate oplossingen voorstellen. Zo pasten we in 2017 ons softwarepakket eBlox HR aan op maat van een groep Belgische ziekenhuizen. Daarnaast ontwikkelden we ook een digitale tool om de nieuwe IFIC-functieclassificatie snel en efficiënt in orde te brengen. Welkome initiatieven, zo bleek.

 • MSI van eBlox naar eBlox for Social Profit: “Het beste van twee werelden”

  thumb

  MSI, kort voor Medische-Sociale Initiatieven CM Limburg, deed voor zijn payroll al jaren een beroep op eBlox van SD Worx. Begin 2017 maakte de zorgorganisatie de overstap naar de sectorspecifieke variant eBlox for Social Profit. Een beperkte inspanning voor flink wat meerwaarde, aldus HR-manager Tessy Wijgaerts.

 • “eBlox for Social Profit is helemaal op maat van onze sector”

  thumb

  Vulpia Groep kende de voorbije jaren een sterke groei. Bijgevolg werden ook de payrollprocessen steeds complexer. Ruim anderhalf jaar geleden maakte de zorgorganisatie de switch van de payrolloplossing eBlox naar eBlox for Social Profit. HR-manager Stephanie Geerts: “Ontwikkeld door experts die helemaal vertrouwd zijn met de ins en outs van onze sector, zoveel is duidelijk.”

 • UZ Brussel wint tijd, geld en energie dankzij standaard payrollsoftware

  thumb

  Samen met vijf grote Belgische ziekenhuizen ontwikkelde SD Worx een rijke standaard voor payrollsoftware, op maat van de zorgsector. Onder meer het Universitair Ziekenhuis Brussel (UZ Brussel) stapte zo over naar een veel eenvoudiger financieel en hiërarchisch kader. Daardoor wordt onder meer betere budgetopvolging mogelijk met minder manuele tussenkomsten. Het woord ‘kostenbesparend’ valt meermaals als Hilde Thiebaut, Expert Kaderbeheer, deze overgang evalueert.

 • eBlox zet IN-Z comfortabel op weg

  thumb

  Als vzw uit de socialprofitsector was IN-Z aangesloten bij Sociaal Secretariaat Caritas (SSC). Bij de overname van SSC door SD Worx stond het Limburgse IN-Z voor de keuze om al dan niet te volgen en over te stappen op eBlox, het loonadministratiepakket van SD Worx.

 • Uniformisering personeelsbeheersystemen na fusie woonzorgcentra GZA

  thumb

  De fusie van de woonzorgcentra GasthuisZusters Antwerpen (GZA) en vzw Goudblomme maakte een uniformisering van de personeelsbeheersystemen noodzakelijk. Naar analogie met de ziekenhuizen en woonzorgcentra van GZA schakelde Goudblomme onder begeleiding van SD Worx vlot over van SPRINT naar X-Tend.