SD Worx steunt praktijkopleidingscentrum Cortil

2 juni 2017

Sinds eind mei zetten we mee onze schouders onder verschillende tewerkstellingsprojecten van Cortil, een Franstalig werkervaringscentrum. Het centrum zorgt ervoor dat mensen uit benadeelde milieus aan de slag kunnen.

Aan werkzoekenden die moeilijk een job vinden, biedt Cortil praktijkopleidingen aan in verschillende sectoren, zoals bouw, tuinbouw, horeca en poetshulp. Hiermee doen ze ervaring op waarmee ze ook op de reguliere arbeidsmarkt sneller aan de bak raken.

Le Treize et Vous

“Dankzij de steun van SD Worx opende Cortil het restaurant ‘Le Treize et Vous’”, vertelt Jean-Paul Etienne, de directeur van Cortil. “Daar bereiden 10 stagiaires dagelijks meer dan 200 slaatjes en broodjes voor bedrijven en ontvangen ze 20 gasten die er ter plaatse een hapje komen eten.” En het initiatief valt in de smaak: “We hebben al heel wat vast cliënteel en moeten zelfs regelmatig gasten weigeren omdat we al volzet zijn. We denken eraan uit te breiden om zo onze capaciteit te verhogen en ook onze trouwe klanten goed te blijven bedienen.”

Mooi initiatief

“Een job is de opstap naar je eigen plek in de maatschappij. De inspanningen die Cortil levert om mensen aan het werk te helpen zijn zeer lovenswaardig,” reageert Anne-Marie Cootjans, Director Corporate Services bij SD Worx. “Het is dan ook met veel enthousiasme en volle overtuiging dat we ons achter deze organisatie scharen. We steunen de projecten financieel en bieden ook onze HR-expertise aan.”

Meer informatie op de website van Le Cortil.