Filteren - Kies uw interessedomeinen

HR-administratie
Verlonen
HR-management
In de kijker

Actieve filters

Alle filters wissen

Inspiratie voor uw personeelszaken en HR-beleid

Motiveren & engageren

Employee Engagement Survey: startpunt van burn-outpreventie bij Talent-IT

Outsourcingbedrijf Talent-IT telt 32 medewerkers in onder meer sales, marketing, administratie en HR. Dit team stelt 400 consultants tewerk bij bedrijven in binnen- en buitenland. Omdat op korte tijd 3 medewerkers van het Antwerpse hoofdkantoor af te rekenen kregen met een burn-out, sloeg de ongerustheid bij het management toe: ligt de werkdruk te hoog? Eist onze snelle groei zijn tol? Hebben onze werkprocessen bijsturing nodig? SD Worx bracht helderheid met een Employee Engagement Survey.

Door Jan Laurijssen 12 april 2018

Motiveren & engageren

Deconnecteren: gun medewerkers offline-tijd en verklein het risico op burn-outs

Meer dan de helft van de Belgische werknemers werkt in zijn privétijd. En dat kan nefast zijn voor de gezondheid: altijd verbonden zijn verhoogt het risico op burn-out aanzienlijk. Met enkele nieuwe maatregelen wil de regering u en uw medewerkers attent maken op de gevaren van continue online beschikbaarheid en de stijging van het aantal langdurig zieken een halt toeroepen.

Door Jan Laurijssen 11 april 2018

Social profit

Schaalvergroting in de ziekenhuissector: de opties om personeel uit te wisselen

Ons ziekenhuislandschap is in volle transformatie. Niet alleen omdat de overheid de zorgsector verplicht tot schaalvergroting, maar ook omdat het besef groeit dat nauwer samenwerken dé manier is kostenefficiënter te werken. In deze blogpost staan we stil bij de verschillende mogelijkheden om personeel uit te wisselen.

Door Jan Laurijssen 9 april 2018

Motiveren & engageren

Het rendement van engagement: enkele sprekende cijfers

Hoewel tevredenheid en betrokkenheid nauw samenhangen, is hun effect op de werkvloer niet hetzelfde. De cijfers liegen er niet om: de factoren die impact hebben op de betrokkenheid verdienen dringend meer aandacht. Ontdek wat u wint door aandacht te schenken aan het stimuleren van het engagement van uw medewerkers in deze infografiek.

Door Cathy Geerts 5 april 2018

Social profit

Schaalvergroting in de ziekenhuissector: 3 courante pistes

Sinds minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block bijna drie jaar geleden haar plannen ontvouwde rond verplichte schaalvergroting, is het Belgische ziekenhuislandschap volop in beweging. Naast uitwisseling van expertise en doorgedreven specialisatie moeten de structurele samenwerkingsverbanden vooral kostenbesparend werken. Maar welke vormen kan zo’n partnership aannemen en wat zijn de juridische gevolgen? Dit zijn drie mogelijke pistes:

Door Jan Laurijssen 29 maart 2018

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Op zoek naar meer informatie?

Contacteer SD Worx

Volg de SD Worx Community