Filteren - Kies uw interessedomeinen

HR-administratie
Verlonen
HR-management
In de kijker

Inspiratie voor uw personeelszaken en HR-beleid

Horeca

Flexi-jobs voor gepensioneerden en leerkrachten: de spelregels

De flexi-job maakt het mogelijk om tijdelijke werkkrachten op een financieel voordelige manier in te zetten in uw zaak. De voorbije jaren is er nog serieus gesleuteld aan dit flexibele statuut. Naast een uitbreiding naar onder meer de detailhandel kunnen sinds begin 2018 ook gepensioneerden en niet-vastbenoemde leerkrachten er gebruik van maken. We loodsen u door de voorwaarden.

Door Vicky Demiddel 22 mei 2018

Horeca

Minderjarige tewerkstellen: neem deze regels in acht

Horeca is voor studenten een populaire sector om een centje bij te verdienen. Vanaf zijn of haar 15e verjaardag mag een jongere aan de slag in uw zaak. Maar let op: voor minderjarigen voorziet de arbeidswetgeving extra beschermingsmaatregelen.

Door Vicky Demiddel 17 april 2018

Customer case

SD Worx helpt Luikse Quick-restaurants dag en nacht te draaien

In en rond Luik vind je een tiental Quick-restaurants. Vijf daarvan worden onder franchise uitgebaat door Josefa Moreno. Late openingstijden, flexibele werkuren, jobstudenten die bijspringen in het weekend en in de vakantie: personeelsbeleid in de horeca is een vak apart. Josefa zocht daarom naar een HR-partner die de rol van sociaal secretariaat overstijgt en garant staat voor proactieve ondersteuning en nauw contact. Dat alles vond de Quick-gerante in SD Worx.

Door Inge Tuteleers 29 maart 2018

Horeca

De witte kassa: zo haalt u er voordeel uit

Het geregistreerd kassasysteem (GKS) – de witte kassa – zou leiden tot meer faillissementen, een lager rendement en zelfs tot het sneuvelen van jobs in de sector. Maar als horeca-uitbater kunt u de witte kassa ook inzetten om uw zaak te managen. Filip Nicasi, zaakvoerder van horecaspecialist en SD Worx-partner Horeca Partners, geeft 3 gouden tips.

Door Sylvie Schauwbroeck 19 maart 2018

Loonadministratie

M-Eatery tekent voor payroll en consulting op horecamaat

Naast een correcte payroll ondersteunt het kmo-kantoor van SD Worx in Mechelen vleesrestaurant M-Eatery bij sociaaljuridische vragen en loonkostoptimalisatie:

Door Inge Tuteleers 22 februari 2018

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Op zoek naar meer informatie?

Contacteer SD Worx

Volg de SD Worx Community