Dankzij de Bedrijfsleidersservice verloopt de bezoldiging van bedrijfsleiders bij Handson & Partners nu dubbel zo snel

5 februari 2018 - Door Laurent Smal - Leestijd: 3 minuten
Loonadministratie Digitalisering Verloning Customer case

Accountantskantoor Handson & Partners uit Kontich was een van de partners in het pilootproject van de Bedrijfsleidersservice van SD Worx. Begin 2016 startten accountant Toni Vidovic en zijn collega’s met de eerste loonsimulaties en automatische bezoldigingen, waarna ze geleidelijk aan de waaier aan voordelen van de tool ontdekten. Vandaag is de papierberg voor bezoldiging van bedrijfsleiders stevig afgenomen en verlopen fiscale optimalisatietrajecten sneller dan ooit.

Download hier de case sheet

Bedrijfsleidersservice

Als vooruitstrevend kantoor speelt Handson & Partners graag in op technologische vooruitgang. Zij beseffen zeer goed dat automatisering dé manier is om de eigen workload te optimaliseren en tegelijk klanten een betere service te bieden. Toen de ploeg van Toni van SD Worx de vraag kreeg om de Bedrijfsleidersservice vóór de officiële lancering een aantal maanden te testen, ging het kantoor hier meteen op in.

Klantvriendelijke bezoldiging

In Toni’s kantoor verlichten vooral de realtime loonsimulaties de agenda aanzienlijk: “Als ik bijvoorbeeld ’s morgens een meeting heb met een klant die zijn loon wil verhogen, dan maak ik vooraf in vijf minuten tijd een drietal loonsimulaties. Supereenvoudig! En wil de klant tijdens het gesprek toch nog iets aanpassen of meer zicht krijgen op zijn belastingen, dan simuleer ik gewoon live.”

Ook bestaande bezoldigingen wijzigen, gaat in een handomdraai. Toni: “Soms verandert de situatie van een klant, bijvoorbeeld bij de aankoop van een nieuwe woning. Vroeger moesten we daarvoor eerst stevig wat huiswerk maken. Nu kunnen we onmiddellijk de impact van zo’n wijziging tonen aan de klant én doorvoeren.”

Blijven optimaliseren

Dat ondernemers hun belastingen meestal graag getemperd zien, is ook een gegeven waar Handson & Partners nu beter kan op inspelen. “Bovendien heeft iedereen andere wensen op het vlak van fiscale optimalisatie”, weet Toni. “Sommigen betalen graag het absolute minimum aan belastingen op het moment zelf, om dan later bij te leggen. Anderen dringen er dan weer op aan om hun sociale bijdragen door de vennootschap te laten betalen.”

De Bedrijfsleidersservice laat eenvoudig toe om verschillende fiscale opties op maat van klanten te berekenen. “Daardoor kunnen we klanten glashelder aantonen welke van deze pistes voordelig zijn en welke niet. Zo vinden we sneller de gulden middenweg, en komen we altijd tot een klantvriendelijke bezoldiging.”

Minder tijdrovend mail- en telefoonverkeer

Manueel werk nam intussen een duikvlucht. “In een soms lange stroom aan telefoontjes en mails gaan onvermijdelijk nuances verloren. Om nog maar te zwijgen over de tijdrovende herberekeningen”, stipt Toni aan. “Idem voor de sociale bijdrage. Dankzij de link met Xerius Sociaal Verzekeringsfonds vermijden we bijbetalingen van sociale bijdragen achteraf. En betaalt een klant zijn sociale bijdrage een beetje te laat, dan is dat geen ramp: iets bijboeken op een fiscale fiche is in een paar minuten gefikst.”

Toni en zijn collega’s zijn ook lovend over de juridische accuraatheid van de Bedrijfsleidersservice. “Vroeger konden we weliswaar ook al rekenen op de expertise van SD Worx op het vlak van sociale wetgeving, maar kwam daar meer telefoon- en mailverkeer bij kijken. Die kennis zit nu simpelweg gebundeld en geautomatiseerd in een handige tool. En als zich toch een heel specifieke vraag opdringt over materie waar we minder in thuis zijn, dan kunnen we uiteraard blijven rekenen op onze vaste SD Worx-specialisten.”

Met onze Bedrijfsleidersservice kunt u als boekhouder of accountant vlot loonsimulaties maken en nagaan welke bezoldiging het meest optimaal is voor uw zaakvoerder.

Ontdek de Bedrijfsleidersservice

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Op zoek naar meer informatie?

Contacteer SD Worx

Volg de SD Worx Community