Filteren - Kies uw interessedomeinen

HR-administratie
Verlonen
HR-management
In de kijker

Actieve filters

Alle filters wissen

Inspiratie voor uw personeelszaken en HR-beleid

Loonadministratie

M-Eatery tekent voor payroll en consulting op horecamaat

Naast een correcte payroll ondersteunt het kmo-kantoor van SD Worx in Mechelen vleesrestaurant M-Eatery bij sociaaljuridische vragen en loonkostoptimalisatie:

Door Inge Tuteleers 22 februari 2018

Afwezigheden

Betaalde vakantie: 4 courante vragen beantwoord

Genieten van een verdiende vakantie: dat mag u in ons land gerust letterlijk nemen. Werknemers in de privésector sprokkelen immers betaalde vakantie bij elkaar voor het daaropvolgende jaar. Een helder principe, maar in specifieke situaties leidt het tot complexe berekeningen en dus flink wat verwarring. Nicole Meersman, trainer bij SD Worx Learning, geeft u het antwoord op 4 vaak voorkomende vragen over betaalde vakantie

Door Nicole Meersman 15 februari 2018

Extralegale voordelen

Woon-werkverkeer: enkele pistes om de stilstand te doorbreken

We staan met z’n allen massaal stil op weg van en naar het werk. Meer dan de helft (53%) staat wekelijks meerdere uren aan te schuiven. Toch ziet twee op de drie (66%) – vooral mensen met een lange pendelafstand – geen alternatief voor de wagen. Dat blijkt uit een bevraging door ons in samenwerking met iVOX en vacature.com bij 2000 werknemers.

Door Veerle Michiels 9 februari 2018

Motiveren & engageren

Langdurige afwezigheid: wat kunt u doen?

400.000, zoveel werknemers kregen in 2017 een uitkering van het Riziv wegens arbeidsongeschiktheid. Bij 7 procent van hen, zo’n 28.000 mensen, gaat het om burn-out. Voorkomen is beter dan genezen, luidt het gezegde. Wat kunt u dan precies doen om langdurig verzuim tot een minimum te beperken? En als een van uw medewerkers toch uitvalt, hoe zorgt u voor een zo vlot mogelijke terugkeer naar de werkvloer?

Door Katrien Cloet 1 februari 2018

Horeca

Zo stelt u een logisch organigram op voor uw horecazaak

Tijdens de 62e editie van de Horecava-beurs in Amsterdam (van 7 tot en met 10 januari 2018) werden we, samen met ruim 65.000 andere bezoekers, ondergedompeld in toekomsttrends en nieuwe horecahypes. Maar naast technologische hoogstandjes viel er ook op het vlak van organisatiestructuur inspiratie te rapen bij onze noorderburen.

Door Claudia Van Draanen 29 januari 2018

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Op zoek naar meer informatie?

Contacteer SD Worx

Volg de SD Worx Community