Filteren - Kies uw interessedomeinen

HR-administratie
Verlonen
HR-management
In de kijker

Actieve filters

Alle filters wissen

Inspiratie voor uw personeelszaken en HR-beleid

Sociaal overleg

Twintig jaar Wet Renault: wat gebeurde er toen het collectief ontslag werd geformaliseerd?

Twintig jaar geleden, op 27 februari 1997, troepte een klein regiment economiejournalisten samen in het Brusselse Hilton-hotel. Het was ongewoon warm voor de tijd van het jaar, de lente hing voorzichtig in de lucht. Toch had geen enkele van de aanwezigen een vermoeden hoe zeer het sociale klimaat van het land de komende dagen, weken en maanden zou verhitten.

Door Jan Vanthournout 12 december 2017

Loonbeleid

Harmonisatie van loon- en arbeidsvoorwaarden in 3 stappen

Bij een overname of fusie is vaak ook de harmonisatie van verlonings- en arbeidsvoorwaarden aan de orde. Naast een stroomlijning van de administratieve processen komt dit immers de interne rechtvaardigheid ten goede. Toch gaat zo’n harmonisatieproces zelden over rozen. Jan Vanthournout, Senior Managing Consultant Tax & Legal bij SD Worx: “Het verleden respecteren en waarderen is de boodschap.”

Door Jan Vanthournout 11 december 2017

HR Rapportering

Waarom verzuimrapporten een must zijn voor uw bedrijf

Weet u hoe gezond uw organisatie werkelijk is? Om die vraag te beantwoorden, kijken de meeste bedrijven vooral naar kortstondig ziekteverzuim. De kosten van zo’n korte afwezigheid springen meteen in het oog. Maar de jongste jaren komen andere vormen van verzuim – zoals langdurige afwezigheden door stress of een burn-out – almaar meer onder de aandacht. En daarvan zijn de impact en oorzaken minder evident.

Door Katrien Cloet 8 december 2017

Talent Development

Wat HR kan opsteken van supplychain

Kan HR iets leren van supplychain? Volgens professoren Peter Cappelli (Wharton) en John Boudreau (USC) zeker, en wel om verschillende redenen. Capelli stelt dat talentmanagement en supplychainmanagement in essentie over hetzelfde gaan: noden voorspellen en vervolgens de nodige stappen zetten om die in te vullen. Boudreau voegt eraan toe dat het de credibiliteit van HR op het directiecomité ten goede zou komen als er tools worden ingezet die algemeen aanvaard zijn als best practices.

Door Jan Laurijssen 7 december 2017

Talent Development

Levenslang leren: op het raakvlak van klas en werkvloer

Over levenslang leren is al veel inkt gevloeid. Het is dan ook een van dé sleutels om de inzetbaarheid van medewerkers te verhogen en zo de concurrentiekracht van onze bedrijven op peil te houden. Alleen staan we nog veraf van het perfecte huwelijk tussen leren en werken. Vorming is nog te vaak een medicament.

Door Jan Laurijssen 5 december 2017

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Hebt u een sociaaljuridische vraag?

Vraag het aan Ella

Op zoek naar meer informatie?

Contacteer SD Worx

Volg de SD Worx Community