Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Je krijgt de nieuwsbrief elke 2 weken & kan op elk moment uitschrijven. 

Filteren - Kies uw interessedomeinen

HR-administratie
Verlonen
HR-management
In de kijker

Actieve filters

Alle filters wissen

Inspiratie voor uw personeelszaken en HR-beleid

Digitalisering

“Dankzij de Bedrijfsleidersservice hebben we meer tijd voor wat écht telt: diepgaand financieel advies”

Fiduciaire Fiscovan doet al lang een beroep op SD Worx voor loonberekeningen van bedrijfsleiders. Daar kwam vroeger echter nog heel wat manueel werk bij kijken. Vandaag automatiseert de Bedrijfsleidersservice er de hele flow van simulatie tot verloning. “Dat is voor ons een stuk efficiënter”, aldus CEO Ludo Vander Haeghen. “En voor extra verzoekjes kunnen we altijd vertrouwen op ons vaste SD Worx-aanspreekpunt.”

Door Laurent Smal 11 juli 2018

HR Trends

1 op de 10 medewerkers is freelancer: tijd voor een aangepast HR-beleid

Tot 97% van de Belgische bedrijven schakelt regelmatig freelancers in. Dat blijkt uit een recente enquête van SD Worx in samenwerking met de Antwerp Management School. Toch laat het HR-beleid voor deze medewerkers in de meeste organisaties te wensen over: slechts 1 op de 3 stemt zijn strategie af op hun tewerkstelling.

Door Jan Laurijssen 9 juli 2018

Outsourcing

Business Process Outsouring (BPO): farmareus Roche Diagnostics wint 6 dagen per maand voor strategische taken

Payrolladministratie is een tijdrovende zaak. Dat ondervond ook Roche Diagnostics, ‘s werelds grootste biotechonderneming. HR Director Christophe Becquart: “Er was nood aan slimme inzichten van HR om de groei van ons bedrijf in goede banen te leiden. Maar om een strategische gesprekspartner voor de business te worden, moesten we tijd vrijmaken om in onze data te duiken. Dankzij BPO hebben we die nu.”

Door Ria Vermeir 5 juli 2018

Groei

Van start met de startersjob? Dit zijn de 5 spelregels

De jongerenwerkloosheid zit in dalende lijn en dat is goed nieuws. Alleen profiteren niet alle schoolverlaters in gelijke mate mee. Om de jobkansen van starters zonder hoger diploma op te krikken, riep de regering de goedkope ‘startersjob voor jongeren zonder werkervaring’ in het leven. We zetten de spelregels op een rij.

Door Ella HR 2 juli 2018

Arbeidsduur & flexibiliteit

De drie takeaways van de SD Worx Conference over flexibiliteit in HR

Op 29 mei organiseerde SD Worx ‘The Future of Collaboration, Unleash the Flexibility of your HR’ in Flagey, Brussel. Tal van experts lieten er hun licht schijnen over het HR-landschap vandaag en morgen. Deze drie takeaways vatten de kern voor u samen.

Door Frederik Somers 2 juli 2018

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Je krijgt de nieuwsbrief elke 2 weken & kan op elk moment uitschrijven. 

Op zoek naar meer informatie?

Contacteer SD Worx

Volg de SD Worx Community