Vakantierechten, vakantiegeld en decemberafrekening: Just in time

De jaarcyclus van het vakantiegeld op het moment dat ú het nodig hebt in uw organisatie

Modulair

Drie keer per jaar is vakantiegeld een populair thema op de payroll-afdeling. Januari is dé maand waarin de vakantierechten berekend worden. In april, mei of juni wordt het vakantiegeld in dienst uitbetaald en de vakantie-attesten verrekend. Tot slot ontvangen werknemer die hun prestaties verminderd hebben in december hun  bijpassing van het vakantiegeld.  Dit zijn telkens opnieuw drukke momenten voor u en uw collega’s. Berekening worden gemaakt of gecontroleerd, werknemers stellen veel vragen. Hebt u geen of weinig ervaring met deze complexe materie, dan is het belangrijk dat u de kennis verwerft op het moment dat u het nodig hebt op uw werkplek zodat u de theorie direct kan omzetten in praktijk.

U kan ook inschrijven voor onze modulaire opleidingen omtrent vakantiegeld:

Cette formation existe également en français.

Elewijt-Zemst, Hasselt, Antwerpen, Gent

03 dec 2018, 04 dec 2018, 06 dec 2018, 07 dec 2018

€ 1395

Nederlands

Opleiding in groep
Opleiding op maat

2 dagen

KMO portefeuille

Praktische info & inschrijven

Deze opleiding op maat van uw bedrijf?
Vraag een offerte

Doel

 • Just in time: de materie leren en toepassen op hét moment dat u het in uw praktijk nodig hebt
 • Eenvoudige berekeningen (vakantierechten, vakantiegeld in en uit dienst, vakantie-attesten verrekenen, decemberafrekening, …) zelf maken en complexere berekeningen controleren
 • Vragen van werknemers over vakantiegeld kunnen beantwoorden

Doelgroep

 • HR-manager, personeelsverantwoordelijke
 • HR-officer, payroll-officer
 • HR-businesspartner

Aanpak

Just in time. U leert over vakantiegeld op het moment dat u het nodig hebt in uw dagdagelijkse praktijk

 • Januari: alles over vakantierechten
 • Maart-april: alles over vakantiegeld in en uit dienst en vakantie-attesten
 • December: alles over de decemberafrekening

U kan ook inschrijven voor onze modulaire opleidingen omtrent vakantiegeld:

Programma

Vakantierechten berekenen

In januari start een nieuw vakantiejaar. Werknemers staan te popelen om hun vakantierechten te kennen. Voltijds, deeltijds, arbeider, bediende, jeugdvakantie, aanvullende vakantie, … Nu is hét moment om deze vakantierechten te leren berekenen.

Deze halve dag vindt plaats in januari, nét op het moment dat u het in uw dagdagelijkse praktijk nodig hebt. Ontdek het volledige programma hier.

Vakantiegeld in en uit dienst, vakantie-attesten

De lente komt eraan. Werknemers kijken uit naar hun vakantiegeld. U ontvangt vakantieattesten. Hoe gaat u die verrekenen? Nieuwe werknemers zitten met vragen. “Waarom ontvangen zij geen loon deze maand?”. Inzicht in de berekening van het vakantiegeld in en uit dienst komt nu van pas.

Deze dag vindt plaats in maart of april, nét op het moment dat u het nodig hebt in uw dagdagelijkse praktijk. Ontdek het volledige programma hier.

De decemberafrekening

Het vakantiejaar loopt ten einde. Werknemers die hun prestaties in het afgelopen jaar hebben verminderd, ontvangen een bijpassing. Hoe wordt dit bedrag berekend? Sommige werknemers hebben nog niet alle vakantiedagen opgenomen. Mag u deze overdragen naar het volgend jaar? In vier uur tijd leert u de theorie die u deze maand nodig hebt.

Deze dag vindt plaats december, nét op het moment dat u het nodig hebt in uw dagelijkse praktijk. Ontdek het volledige programma hier.

 

Trainer(s)

 • Annelies Mattheus

  Annelies Mattheus - Trainer

  Annelies is afgestudeerd in de richting Human Resources. In haar opleiding heeft zij zowel kennis mogen maken met de softe als de harde kant van HR.

  Lees meer
Praktisch

Prijs: € 1395

Prijzen exclusief btw.

Documentatie, koffie en lunch zijn inbegrepen.

Praktische info & inschrijven

Subsidies

Geniet tot 30% of 40 % korting via de KMO-portefeuille
Deze opleiding komt in aanmerking voor bovenstaande aantal opleidingsuren. Vergeet niet uw aanvraag bij de KMO-portefeuille in te dienen binnen de 14 dagen na de startdatum van de opleiding. Ons erkenningsnummer: DV.O105496. Meer info en de voorwaarden: www.kmo-portefeuille.be

Opleidingen in Sociaal Recht

De decemberafrekening

Als u geen of weinig ervaring hebt met vakantiegeld leert u in deze opleiding alles over de decemberafrekening. De opleiding vindt plaats in december, hét moment dat werknemers die deeltijds zijn gaan werken hun bijpassing ontvangen. Oefeningen en overzichtelijke schema’s helpen u straks op uw werkplek de theorie toe te passen in de praktijk.
1 halve dag Deelopleiding

Word expert in het berekenen van vakantiegeld

U wordt geconfronteerd met interim-attesten, opname van Europese vakantie, werknemers die regelmatig van regime veranderen, …. en hebt nood aan een opleiding die u leert omgaan met deze complexe situaties. Dan is deze opleiding exact wat u zoekt!
1 dag

Leer vakantieattesten verrekenen en vakantiegeld in en uit dienst berekenen

Als u geen of weinig ervaring hebt met vakantiegeld leert u in deze opleiding alles over het vakantiegeld in en uit dienst en het verrekenen van vakantie-attesten. De opleiding vindt plaats in maart of april, hét moment om deze complexe materie onder de knie te krijgen. Oefeningen en overzichtelijke schema’s helpen u straks op uw werkplek de theorie toe te passen in de praktijk.
1 dag Deelopleiding

Leer vakantierechten berekenen

Als u geen of weinig ervaring hebt met vakantiegeld leert u in deze opleiding alles over het berekenen van vakantierechten van werknemers (voltijds, deeltijds, jeugdvakantie, …). De opleiding vindt plaats in januari, hét moment dat de vakantierechten berekend worden. Oefeningen en overzichtelijke schema’s helpen u straks op uw werkplek de theorie toe te passen in de praktijk.
1 halve dag Deelopleiding
Alle opleidingen in het domein