Van HR-medewerker naar strategische Business Partner

De meerwaarde van de HR-afdeling spitst zich steeds meer toe op haar strategische bijdrage tot de bedrijfsresultaten, kortom: HRM moet een volwaardige business partner zijn. Alles staat of valt met uw eigen professionele competenties op dit vlak.

Bekijk hier hoe de HR Business Partner, de belangrijkste bruggenbouwer kan zijn tussen HR en de business.

Deze 6-daagse opleiding geeft een flinke basis om dit traject aan te vatten. We geven u een pak kennis mee, versterken uw vaardigheden en kijken naar uw attitude en positionering. We verkennen de rol van de HR Business Partner en kijken samen met u hoe uw persoonlijke sterktes kunt uitspelen.

Mol, Brussel, Antwerpen

21 aug 2017, 28 sep 2017, 13 nov 2017

€ 2730

Nederlands
Frans

Opleiding in groep
Opleiding op maat

6 dagen

KMO portefeuille

Inschrijven

Deze opleiding op maat van uw bedrijf?
Vraag een offerte

Doelstellingen

 • U krijgt inzicht in strategisch management en wat daarin de rol is van de HR-adviseur (business partner) in het bijzonder
 •  U leert u de ‘taal van de business’ spreken;
 • U traint actief om professioneel in dialoog te gaan met lijnmanagers en directie;
 • U krijgt instrumenten aangereikt voor (project)management, die u in de beginfase de nodige houvast geven.

Doelgroep

 • de HR-professional die op het punt staat om van een specifiek HR-deelgebied te evolueren naar een generalistische functie;
 •  de HR-professional die het management in de organisatie (binnenkort) moet bijstaan als adviseur en strategische partner;
 • de HR-professional op zoek naar een opleiding tot HR Business Partner en die wil bijleren op vlak van kennis, vaardigheden én attitude. 

Voorkennis

Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis vereist.

Programma


Er wordt gewerkt op de 3 assen: kennis, vaardigheden en attitude.

Dag 1 – De rol van de HR Business Partner en de positie binnen de organisatie

Dag 2 – Advies- en coachingvaardigheden

Dag 3 – HR en communicatie (en een beetje marketing)

Dag 4 – Strategisch HR-management en Rapportering

Dag 5 – HR als een Change Facilitator

Dag 6 – Terugkomdag + Persoonlijk Ontwikkelplan

Op de terugkomdag wordt via de methodiek van intervisie teruggekomen op ervaringen en cases. Door toetsing aan de geleerde kaders en door bevraging van de medecursisten destilleren we nieuw te nemen stappen voor de toekomst.

Bekijk het volledige programma 
 

Documentatie

U krijgt van elk van de sessies een uitgebreide syllabus ter beschikking.

Trainer(s)

 • Hanna Zijlstra

  Hanna Zijlstra - Business Unit Manager Consulting

  Hanna heeft meer dan 20 jaar ervaring in de HR-wereld. Nadat ze een diploma Kunstgeschiedenis behaalde, begon ze haar carrière als consultant bij een headhunter. Daarna ging zij aan de slag bij Hudson (toen nog De Witte & Morel) als senior consultant verantwoordelijk voor Recruitment, Assessment & Development.

  Lees meer
 • Sven De Cremer

  Sven De Cremer - HR-consultant

  Sven De Cremer is Master in arbeids- & organisatiepsychologie. Sinds 2000 is hij actief in de adviesverlening aan diverse organisaties in diverse sectoren.

  Lees meer
 • Peter Beeusaert

  Peter Beeusaert - HR Consultant

  Peter is Master in Arbeids- & Organisatiepsychologie. Sinds 2005 is hij actief als HR Consultant voor diverse bedrijven en sectoren. Zijn jarenlange ervaring omtrent thema's als performance management, motivation management, leadership en HR strategie, maken hem de specialist die hij vandaag is.

  Lees meer
 • Sandra Peeters

  Sandra Peeters - Trainer voor SD Worx

  Haar specialiteiten zijn strategisch HR beleid, project management, business process management. Maar ook conflicthantering, bemiddeling en change management kennen voor haar geen geheimen.

  Lees meer
 • Liesbeth Thielemans

  Liesbeth Thielemans - Trainer

  Liesbeth Thielemans behaalde haar Master Sociaal Werk en Sociaal Beleid in 2008. Daarna ging zij aan de slag bij Manpower en voerde R&S opdrachten uit voor heel wat internationale organisaties in de regio van Vilvoorde-Zaventem.

  Lees meer
Praktisch

Prijs: € 2730

Prijzen exclusief BTW.

Documentatie, koffie en lunch zijn inbegrepen.

Inschrijven

Subsidies

Geniet tot 50% korting via de KMO-portefeuile
Deze opleiding komt in aanmerking voor bovenstaande aantal opleidingsuren. Vergeet niet uw aanvraag bij de KMO-portefeuille in te dienen binnen de 14 dagen na de startdatum van de opleiding. Ons erkenningsnummer: DV.O105496. Meer info en de voorwaarden: www.kmo-portefeuille.be

Getuigenissen

"Een mooi overzicht van onmisbare methodologieën voor de beginnende HR Business Partner. Boeiend en leerrijk van begin tot einde!"

David  Vandaele, - Colruyt Group

Ik vond dit een bijzonder waardevolle opleiding waarbij ik bijzonder veel heeft opgestoken. Ik ben 'geïnspireerd' naar huis naar huis gegaan.

Melanie  De Clercq, - Visser & Smit Hanab

“De opleiding van HR-medewerker tot HR Business Partner biedt in een intensieve 6-daagse een waaier aan interessante modules aan. De opleidingen worden interactief en inspirerend gegeven door opleiders met kennis van zaken. Je houdt er als deelnemer extra kennis aan over van strategisch inzicht tot persoonlijkheidsstijlen en procesmanagement. Er is voldoende ruimte om eigen cases aan de theorie te toetsen, zo worden ook inzichten van de andere deelnemers actief gedeeld. Een aanrader voor iedereen die een basis wil leggen om aan de slag te gaan als HR Business Partner.”

Nasreen  Vanden Berghe, - Onafhankelijk Ziekenfonds

"De meerwaarde van een HR Business partner ligt in de rol die zij opnemen als een volwaardige sparringpartner en adviseur naar het management vanuit het perspectief mens, organisatie en grondige kennis van de business. De HR business partner slaag erin de verbinding te leggen tussen de mens, zijn organisatiebijdrage en de organisatie. De HR business partner verlaat dan ook de louter dienstverlenende rol en zal strategisch meedenken met het management. Idealiter houden management en de HR Business partner zich met dezelfde onderwerpen bezig waarbij het management managet en de HR business partner faciliteert en ondersteunt.  De taal van de business kunnen spreken is daarbij het belangrijkste vertrekpunt. Maar dan nog is een rol opnemen zoals die van Business Partner geen vanzelfsprekend leerproces, het blijft een continue uitdaging om het juiste evenwicht te vinden in het richten, inrichten en verrichten." 

Hanna  Zijlstra, - SD Worx